Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-17, 18:43   #2912
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
no, zawsze można wyemigrować ;P

no ogólnie na Politechnikach mają więcej praktycznych, przez co jest lepsze przygotowanie do pracy.. ))
moja koleżanka wymarzyła sobie w W-wie na politechnice biotechn. i jest specjalizacja 'kosmetyki i leki'

a gdzie ta farmacja ;>
ja w Krk wyczytałam, że można robić na wydziale farmacji podyplomowe z dermokosmetyków kusi mnie, oj kusi ;D
Koleżanka ma to samo marzenie co ja, z tym, że ja nie zdam R matmy

A farmacja na UM w Wawie
ja to przez ten wizaż tak się zaczęłam tym interesować... podziwiam wizażanki, które są świetne ze składów i tego wszystkiego... koleżanki się mnie zawsze pytają o składy różnych rzeczy (oczywiście na laickim poziomie...)

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

Dasz radę

Mam nadzieję, że jutro się znajdzie

Btw. Wiesz, że masz bardzo podobny głos do Martyny?
Ja już nie wierze, że się znajdzie chamstwo.

Czyli Martyna ma taki głos jak ja podczas kataru

Cytat:
Napisane przez Patka_nt Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest dokładnie. Pamiętam jak moj TZ składał podania na studia to mógł tylko na trzy uczelnie, bo miał tylko trzy formularze... Ale to było ponad 3 lata temu, więc mogło się zmienić... Ale jak go teraz pytam, to mówi, że dalej ta jest... Ze jest ograniczona ilość "podan", można tylko na okreslona ilosc uczelni zlozyc (chyba 3?), ale w obrebie tej uczelni juz na dowolna ilosc kierunkow...

TZ mi mowi, ze jak dostajesz wyniki matur, to dostajesz (czy gdzies w necie pisze? nie wiem) jaki jest prog na jaka uczelnie, wiec wtedy sie dowiadujesz czy mozesz skladac tam gdzie chcialas czy nie... A pozniej to juz wszystko zalezy od poziomu rocznika skladajacego papiery...
Ale nie wiem. Jak mowie, on dosc dawno skladal, ale mowi ze dalej tak jest...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Oo. Mnie tata też namawia na Cinquecento... Ale z racji tej, że ja dokladam ze swoich co mam zarobione, a reszte dorzucaja mi rodzice, to stwierdzilam, ze sama sobie wybiore auto, zwlaszcza ze TZ sie na tym dobrze zna. :P I tak stwierdzilam ze Cinquecento to dla mnie nie najlepszy wybor bo kosztuje tak okolo 4tys zazwyczaj, a w tej cenie mozna juz kupić świetne punto (to stare takie,np. rocznik 96, nie to nowe!) a mnie sie bardziej takie autko podoba.
Zwlaszcza, ze musze myslec o psie moim (seter), który będzie na pewno często ze mną jeździł... Więc musi mieć wystarczająco miejsca z tyłu ;P
W ogóle to marzy mi się garbus, ale ten nowy... tylko, że taki to z 60tys. kosztuje...
Hm, myślę, że to sie mogło zmienić, ale szczerze mówię, nie wiem jak jest nigdy tego nigdzie nie sprawdzałam. Z tym, że jestem pewna, że to czy na danej uczelnii możesz na kilka złożyć czy nie to juz od tejze uczelni zalezy. (sggw tak ma - składasz tylko na jeden kierunek). Z oplatami na roznych uczelniach jest podobnie - placisz tylko za "uczelnie" a w jej obrebie juz mozesz zlozyc na ile kierunkow chcesz i nie placisz za nie pojedynczo.

A z tymi progami to tez mnie zastanawiało

tak jak mi mazda 2 albo fiat 500 mam marzenia, nie ma co szkoda ze marzeniami pozostaną.
fajnie by bylo miec swoje autko...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora