Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-19, 09:05   #1741
Morfina
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Hey wszystkim!

Czytałam FAQ, jednak mam pytanka, wstepne, bede wdzieczna za udzielnie info.

Zdecydowałam się na wizyte oraz załozenie aparatu, bylam na wstepnej "rozmowie"
na dół nie musze zakladac, tylko na górne zabki,

w poniedzialek bede miec zdjecia i te wyciski

dowiedzialam sie, ze 8 trzeba wyrwac,- jak to uslyszalam, to sie przerazilam! ale z tego co tu piszecie, to jest to hmm "norma"? wiem ze moja kuzynka tez miala wyrywane i 5,6 nawet
żyje sie po tym?

Jako ze sama sobie sponsoruje aparat, patrze na ceny, chociaz nie chodzi o to, ze chce szczedzic, NIE, NIE, NIE grunt aby byla bdb jakosc i orto.- podstawa

mam do wyboru aprat metalowy-2500zł i kosmetyczny 2800zł
i tu wlasnie pyatnie do was- standardowe ceny?
robie w Słupsku, najbardziej przydałyby sie odpowiedzi od osob z Trójmiasta bowiem tam studiuję
wizyta 70zł ta co jakis czas, zdjecia i wyciski ok 210zł
jak u was???

no i wlasnie metal, czy kosmetyczny?
myslalam nad kosmetycznym skoro roznica tylko 300 zł
aaaa i ortodontka mowila, ze przy owym /nazwy nie pamietam/ szybciej idzie cała ta "akcja",
prawda?

bylabym wdzieczna gdyby ktos wstawil fotki np. z apar.kosmetycznym, bowiem nie moge natrfaic na obecnym watku, chyba ze ominelam no i jak owy sie sprawdza?
Oooo2500zl za zwykly metalowy? niemożliwe... ja mam niby placić 1500zl. To musi byc tak jak dziewczyny wczesniej napisaly damon.

Cytat:
Napisane przez CoolCaroline Pokaż wiadomość
Ja haas'a mam od 7.września.
Mówię i jem normalnie (przynajmniej tak mi się wydaje ).
Na początku poharatałam sobie strasznie dziąsła na dole (bo mam aparat stały na dolnym łuku). Miałam też problemy z jedzeniem i połykaniem śliny. Teraz wszystko jest perfect!

Więc do wszystkiego można się przyzwyczić!

Najgorsze jest to, że górny łuk nie styka się z dolym (tylko po boku z lewej strony, nawet po prawej nie mogę gryżć).

MAM PYTANIE: Czy czuje się pęknięcie szwu podniebiennego ?
Pliiis odpszcie!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

nie czuje sie tego tak, że Ci coś nagle peknie itp. Po prostu czujesz rozciąganie coraz wieksze a jak to peknie to już prawie nie czuc rozciągania przy rozkręcaniu aparatu. To nie pęka i juz... to sie stopiowo rozciąga, dzień po dniu. Fakt, czasem zaboli, ale tylko chwilke.

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
laski jestem w kropce mam wrazenie ze te ruszajace zeby mi wypadna :|
wogole one sie nie przesuwaja nic a nic ! ;/
widzicie jakakolwiek roznice miedzy 2 ? bo ja nie ;/ najbardziej chodzi mi o ta 2 ktora nie jest jeszcze dobrze w szeregu, moze te glupie ze sie tak pytam ale kryzys mam :|
kryzys minie
ząbki na pewno ci nie wypadną!

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy

Edytowane przez Morfina
Czas edycji: 2009-09-19 o 09:06
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora