![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
Hej ho
![]() ![]() Byłam dziś u mojej dentystki na kontroli. Moja mama miała plombowane 4 zęby :P Ja myślałam że ta piątka co niby była troche chora, że ją będziemy leczyć, a dentystka że to narazie przebarwienie jest ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie pastę, którą polecała Mclilu za 19.30 zł, zaraz idę ją wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Przyczajenie
|
k@sia,
na pewno dasz sobie radę z cheesburgerem ![]() Gratuluję zjedzenia ziemniaków w krupniku ![]() ![]() Ostatnio gdy żułam gumę to przykleiła mi się do plastiku (co na zębach jest) ;P ROSZĘ O ODPOWIEDŹ! Czy czuję się, gdy szew podniebienny pęka ??!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1716 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Kilka stron wcześniej dziewczyny opisywały jak to z tym pękaniem jest, przejrzyj sobie, albo poczekaj, na pewno jak któraś przyjdzie to ci powie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie chodzi o sam ból, tylko o uczucie pękania. Ja nie wiem, nie nosiłam tego ustrojstwa.
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-09-18 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś mi babcia powiedziała "oj dziecko, Ty to masz zdrowie do noszenia tego aparatu.. naprawdę tyle noszenia i cierpienia" hi ![]() Więc jej mówiee: "babciuś.. ja juz taka przyzwyczajona, że nie pamiętam jak to jest nic nie mieć na zębach!!" hi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
nie nosiłam, ale nosiłam maski twarzowe które tak jak hass rozszerzają podniebienia i szew pęka.
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
przeczytałam co nabazgroliłyście od wczoraj i chciałabym wypowiedzieć się w kwestii Damona, jako że sama takowego posiadam
![]() ![]() no ale tak... 2500 zł za metal to drogo!! (u mnie kosztuje 1350;D), także sądzę, że to może być damon ![]() generalnie powinien być on szybszy od normalnego aparatu, choć nie zawesze, bo niektore dziewczyny noszą dłużej ![]() ja mam od 2 tygodni i już go lubie ![]() ![]() ale najlepiej zapytać ortodonty ![]() domiluk Ty za damona w 2006 r. płaciłaś tylko 2000? ![]() ![]()
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Super dziewczyny, dzięki za linki i odsyłki na dane strony wątku
tak jak sobie czytam, to ten system Damon do mnie przemawia i to bardzo, dowiem się, czy to takowe własnie u mnie i wtedy wyjasnilaby się jego cena, jutro też kolega zrobi rozeznanie w Trójmieście u pewnego ortodonty, bo jednak po tej naszej wymianie na forum zaczełam się zastanawiac- dobrze ze jesteście ![]() a mam teraz inne pytanko, owszem nie chodzi mi o to, ze chce nosic bajer na zebach, chodzi o leczenie, ale np. ten z systemem Damon, a kryształowy to czy owy krysztalowy dziala na zasadzie hmm ze tak powiem tradycyjnym? i ze tylko wygladowo bardziej niewidoczny? bo rozumiem, ze są aparaty i aparaty system Damon- tak? czy źle myśle? i czy np. przy kryształowym tak jak ma milutek wizyty sa mniej czeste? itp? czy to wlasnie ten system Damon to jest owa róznica? i dlatego to kosztuje?
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
hej.jestem tu nowa i dopiero przymierzam się do aparatu.czy któraśz Was mogłaby mi polecićjakiegoś dobrego i niezbyt drogiego ortodontę we Wrocławiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale skad do licha moglam wiedziec ze jest cos takiego jak system Damon lol ![]() Ayshaa pochwalisz się zdjęciem? ![]() ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-18 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kryształowy aparat działa na tej zasadzie co zwykly tylko jest mniej widoczny ![]()
![]() |
#1728 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki. Jestem nowa i jeszcze z deka "ciemna" w sprawach aparatowych, a sporą dawkę informacji pozyskuje z forum. Jeszcze nie jestem aparatką, ale już od wtorku zapewne będę zaliczała sie do szanownego grona
![]() I jeszcze jedno: czy któraś z was nosi aparat metalowy z zamkami mini? Jest jakaś różnica w noszeniu niz tego zwykłego - standard? No i ostatnie: czy któras z was nosi "stała płaszczyznę nagryzową", co to jest, jak się z tym mówi, jak to wygląda? Sorki za taka ilość pytań (trochę się namnożyły - mialo być jedno), ale póki co to wszystko jest dla mnie czarną magią... Pozdrawiam wszystkie aparatki. Edytowane przez anka18 Czas edycji: 2009-09-18 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaa i dzięki, za oświecenie mnie, że jest takie coś jak system Damon ![]() odczytuje to jak nowa technologia w tej dziedzinie kurde, ja zakładam aprat na zęby? ![]() ![]() ale jeszcze wyrwanie osemeczek mnie czeka hehs dam rade ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
Alice .. napewno jest do Damon a nie zwykły metalowy nie sądze aby tówj orto tak zdzierał kase
![]() znowu dziąsła mi krwawią! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
tyle samo płace ze Damona ;] więc za niedługo będziemy podobnie zadrutowane ;p nic tylko czekac ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki za informacje ![]() ![]() ojej krwawia? ale to od aparatu, czy taka wrazliwa jestes? ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-18 o 23:12 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
Ja tylko powiem, że aparat to najlepsza rzecz jaka się moim zębom przytrafiła : D Wmuszano mi go od 4-5 lat, ale sama się na niego zdecydowałam rok temu. I teraz jestem zabardzo do niego przywiązana, żeby go kiedyś zdjąć : p nie taki aparat straszny jak go malują : )
Ale miała któraś z Was przebarwienia na zębach po zdjęciu aparatu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj mija mi 4 miesiące z aparatem a ja od dwóch miesięcy nie widzę żadnych zmian
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
laski jestem w kropce mam wrazenie ze te ruszajace zeby mi wypadna :|
wogole one sie nie przesuwaja nic a nic ! ;/ widzicie jakakolwiek roznice miedzy 2 ? bo ja nie ;/ najbardziej chodzi mi o ta 2 ktora nie jest jeszcze dobrze w szeregu, moze te glupie ze sie tak pytam ale kryzys mam :| |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
tak płaciłam tylko 2000 zł - no teraz jest drożej- ceny wszystkiego poszły w górę - wizyt i aparatów, a że jestem z Elbląga i fakt że jest to nieduże miasto (inaczej się zarabia itd.) to pewnie dlatego takie ceny
#1739 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() stare i aktualne fotki zamieszczę za 5 dni, kiedy będę miała już dół. ale już tak ładnie się nie uśmiechnę, bo będę musiała się wyszczerzyć, żeby pokazać też dół ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że się nie nastawiam na konkretny czas noszenia.... Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
dziękuję za
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.