2009-09-26, 08:50
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: U.S.A or Calgary chce tam wyjechac!
Cytat:
Napisane przez nataliad211
ja byłam w anglii i bez zawahania bym tam wróciła!! ale mi sie marzy Ameryka!! te wszystkie słynne miejsca z filmów. zeby ja zwiedzic chociaz w połowie trzeba by tam mieszkac przez miesiąc a on kosztach już nie wspomne!!! był już ktoś na takich wakacjach??? liczę na jakieś szczegóły!!
|
ja w zeszlym roku pracowalam w stanach przez dwa miesiace, i udalo mi sie duzo zwiedzic, zwazajac na to ze nie mialam za duzo wolnego czasu od pracy...
bylam w nowym jorku na1 dzien - central park, times square, empire state building na ostatnim pietrze no i statua wolnosci
bylam tez w waszyngtonie - capitol i pomnik waszyngtona naprawde zrobily na mnie duze wrazenie
jeszcze bylam w philaderphi gdzie jest znany ze skarbu narodow liberty bell - tez fajna miejscowka
no i mieszkalam i pracowalam w atlantic city /tez w stanie new jersey bo chyba wspominalas ze tam masz rodzine/ - slynne miasto kasyn, raczej na nude tam nie narzekalam, duzo klubow, hotelow, te hotele to takie cuda ze nieraz ciezko bylo uwierzyc wlasnym ocza
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------
Cytat:
Napisane przez Ray
a ja mysle ze sobie ostro wyidealizowas USA  poziom nauczania raczje polska ma wyzszy niz oni  a nie wiesz duzo widze o braku ubezpieczenia, jakiejs pracy i innych przyziemnych rzeczach tylko marza ci sie miejsca a z filmow  ile ty masz w ogole lat ?
A rodzina watpie by chciala kogos na dugi czas nianczyc  sama bym nie chciala 
|
to jest prawda ze poziom intelektualny przecietnych ludzi w stanach jes bardzo niski, naprawde nawet powiem ze ich glupota i brak zrozumienia najprostszych rzeczy mnie porazala
na wakacje fajne miejsce, i zeby pozwiedzac wlasnie te znane z filmow miejsca...
ale na stale nigdy bym tam nie zamieszkala...
po 2miesiacach mialam serdecznie dosc...
jesli tam kiedykolwiek jeszcze wroce to tylko na krotkie wakacje...
|