2009-10-04, 18:38
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plociuchy i gaduły na diecie: nothing can stop us now!
Cytat:
Napisane przez Tysia1907
dziewczyny, mama mi przed chwilą zadała pytanie....hmmm
powiedziala tak; teraz nic nie jesz te 2 tygodnie, schudniesz przez nie i co potem? w 3 tygodniu wszytko wróci??
no wlasnei co w tym 3 tygodniu?? jak zaczne tak jesc znow owoce , tyze kasze , owsiany, i inne to nei wróci znow waga??????
|
Tysiu, węglowodany w 3 tyg trzeba wprowadzać powoli (np. od 1 porcji dziennie), żeby nie spowodowały tycia. Np. dodajesz sobie po jednym dziennie owocku, albo jesz np. rano owsiankę, chleb w pierwszej połowie dnia 1-2 kromki, do obiadu mała porcja np. kaszy/ryżu/razowego makaronu. Stopniowo zwiększasz ilość porcji węgli. Chodzi o to, żeby organizm przyzwyczaił się do tego powoli i nadal spalał kg. Jednak trzeba obserwować wagę, czy się nie tyje, jeśli tak - troszkę ograniczyć spożycie węgli. Dlatego w 2 fazie chudnie się wolniej -> 0,5-1 kg/tyg. Jeśli nie rzucisz się od razu na węgle, to Twoja waga na pewno nie wróci. Ja jestem żywym przykładem. Od ponad roku jestem na SB i moja waga nie wróciła.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek
mysle zeby przejsc na diete proteinowa
|
Coś tam gdzieś o niej słyszałam. A co to za wynalazek?
Cytat:
Napisane przez virginia
Niuniusiu, jeśli już wszystko sobie poukładałaś w główce, i serce wyrywa Ci się do niego, to oczywiście nie musisz koniecznie czekać!! Ja w każdym bądź razie 3mam za Was mocno kciuki!!
|

Chyba spotkamy się w najbliższych dniach bo dzisiaj dzwonił Kurczę, dawno się tak nie cieszyłam z telefonu, chyba ze sto lat temu miałam taką radochę
Cytat:
Napisane przez virginia
Ja mam inne pytanie!! To jak się w końcu nagradzamy? Od ilu pktów?? Decydujcie, decydujcie, bo ja już bardzo chcę się nagrodzić!!
|
No właśnie;P A co planujesz, zdradzisz?
Nie mam pojęcia od ilu punktów się nagradzamy itp., niech może nasza Tysława zadecyduje, w końcu przoduje w tabelencji
Cytat:
Napisane przez virginia
A my już w domku. Dziś na prośbę bratowej wygłosiłam wykład o zdrowym odżywianiu, a ona nawet robiła notatki  .
Dietkowo dziś grzecznie. Idę chyba za chwilę się pospamować z lekka i może pooglądać 'Chirurgów'.
A co Wy porabiacie?
|
Oo masz nową fuchę - pani dietetyk
Ja nic nie robię, leżę w łóżku i próbuję odgonić kaca;/ Poza tym masakrycznie się nudzę
|
|
|