Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Powiększanie piersi - cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-21, 19:12   #2148
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Jak mi się milo czyta takie komentarze.. Mam nadzieje ze bedzie to co mowisz.. boje sie tylko ze nawet jak bede miala od kardiologa pozytywna opinie to i tak ta anestezjolog mnie nie weźmie.. a ja juz mam wyznaczony termin, plany, wszystko ustalone łącznie z hotelem.. Eh..
Dlaczego ja mam takie komplikacje
Aneczko - przede wszystkim nie załamuj się. Mimo iż anestezjolog musi posiadać (i zapewne posiada) pewną wiedzę z zakresu chorób serca, to jego główną wiedzę stanowi znieczulanie (wybór odpowiedniego środka, dawka, rodzaje antidotum, itp) oraz postępowanie w nagłych wypadkach (resuscytacja - masaż serca, intubacja itp)... Lekarzem od chorób serca jest kardiolog i to jego opinia jest decydująca!!! Z jednej strony nie dziwię się tej pani anestezjolog - być może z braku wystarczającej wiedzy z zakresu kardiologii boi się znieczulenia w takiej sytuacji i ew. odpowiedzialności. Z drugiej zaś strony jeśli specjalista kardiolog nie widzi w tej sytuacji problemu, to powinna mu zaufać - w końcu to on posiada ogromną wiedzę kardiologiczną!!!
Podsumowując - jeśli kardiolog uzna, że ta wada nie stanowi przeciwwskazania do wykonania zabiegu pod narkozą (zresztą możesz tę opinię zweryfikować u innego kardiologa), a mimo to plastyk i anestezjolog nie zakwalifikują cię do zabiegu to możesz poszukać innego chirurga plastyka, który wykona zabieg.

Ale jak już wcześniej pisałam - dodatkowa struna ścięgnista (mimo iż powoduje osłuchowo szmery) nie ma wpływu na wydolność serca!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
i wygryzę samą mandarynę. Pewnie na grudniową śnieżynkę już się nie wkręce, hm.... ale na króliczka wielkanocnego
A pewnie, że wygryziesz . Bo któż by nie chciał takiego Króliczka na rozkładówce
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora