2009-10-24, 10:25
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
Napisane przez toskaKrk
Strasznie tu cicho 
Chyba już sezon ślubny się skończył
paanti jak tam przygotowania?
Jestem ciekawa jakie bedziesz mieć buty i co zakładasz na suknię, bo śmiem przypuszczać że raczej zimno będzie 
Podziel się pomysłami 
|
Hihi u mnie Tosiu sezon w pełni. Na tyle w pełni że nawet nie mam kiedy tu wejsc :P Przygotowania ida pełną parą- narazie wprawdzie potwierdziło mi jedynie 62 gości na 140 no 130 bo na liscie i takie maluszki są ...a odmówiło 20 pare więc w tej kwesti to jestesmy tak w połowie drogi co jeszcze ? hm...Skończyliśmy wizyty w poradnii przedmałżeńskiej i naprawde szczerze polecam spotkania w Kościele Parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa w Płaszowie na Saskiej2 . Spotkania są od 20do21 więc przyzwoita pora jak ktoś pracuje cały dzień Pan z poradnii bardzo fajny - fajne podejscie normalne poprostu fajna rozmowa i 3 spotkania strescily sie do 2 super.
Po poradnii podpisalismy 2 czesc protokolu w sensie dostalismy licencje z naszej parafii i teraz jedziemy do Bochnii niedlugo potwierdzil all u księdza proboszcza i dograc sprawy koscielne. NBajbardziej stresujace bedzie jutro - po 4,5 roku nasi rodice wreszczie po przesuwaniu tysiaca razy od poltora roku terminu spotkania sie maja zobaczyc - poprostu z ich strony stres na maxa - my sobie tego nie wyobrazamy ale mam nadzieje ze bedzie oki.
A co do wygladu ? Tosiu ja bede miec wrzosowe butki wieczorowe - juz odebralam bo szylam na wymiar taneczne - sa piekne własnie jesttem na etapie poszukiwania wrzosowej ba lawendowej jasnej biżuterii...Jakby Wan coś Kochane wpadło w oczęta ...to dajcie znać. A na góre? Nie mam pojęcia nie chce nic wielkiego , tak naprawde to bym chciała skórzane futerko tylko z kołnierzykiem i koncowkami rekawkówz futerka - krótkie, dopasowane. Widzialam takie cudo w zeszłym roku w Zakopanem i żałuje że nie wzięłam. Jak patrze na te ślubne to mi się płaać chce. Nic mi się nie podoba. Nie wiem czy sie do Zakopca nie wybiore, bo potem to choć wykorzystam to futerko... Może jeszcze robią takie futerka. A tamto było naprawdę eleganckie i nie wwygladalo sie w nim jak mis polarny.... :P
No i kwiaciarki jeszcze nie zamowilismy i auta ...i mas ejeszcze innych rzeczy ale nie chce sie stresowac wiecnie wymienie ich jeszcze :P
Cytat:
Napisane przez ewurka
paanti mój kościół był fatalnie przybrany, jakoś nie przywiązywaliśmy wagi do tego, daliśmy siostrom 100zł bo składaliśmy się z innymi parami i mieliśmy najtańsze kwiaty  także pogadaj z panią Agatką, ona robi piękne kompozycje. Chyba że widziałaś jak jest ubrany kościół w parafii gdzie bierzesz ślub, to trzeba się po prostu dogadać  i zobaczyć. Gdybym ja widziała wcześniej jak ubierają u mnie kościół tym też bym się zajęła...ehh cóż, uczymy się na błędach 
|
uuu to musialam cos pomylic...ale to ty mialas świece wzdłuż chodnika tak ??
Sysunia dziekuje za namiar
|
|
|