2009-10-29, 19:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!
Cytat:
Napisane przez mente
W takim razie z czego trzeba zdać maturę żeby się na taki kierunek dostać? Są u nich jakieś specjalnie egzaminy związane z tym językiem?
A długo się uczyłaś z tym kursem?
|
Trzeba zdać język obcy rozszerzony i drugi przedmiot rozszerzony do wyboru (matma, geografia, historia, drugi język obcy, język mniejszości narodowych). Ja wybrałam geografię. Tak jest w Poznaniu, w Warszawie liczą się wszystkie obowiązkowe przedmioty + język obcy rozszerzony, więc ja wybrałam Poznań
Nie ma żadnych egzaminów, kiedyś były i raczej sprawdzali wiedzę o kraju, tam np. kto jest aktualnym prezydentem, czy mają noblistów itd.
Zrobiłam bodajże 10 jednostek lekcyjnych na 40. Jak widzę jakiś tekst po fińsku, to gdzieś 1/4 słówek zrozumiem, ale sensu niestety nie, bo wszystkich przypadków jeszcze nie poznałam
Cytat:
Napisane przez Chatul
Ja ostatnio zobaczyłam w szkole takie ciacho, że o rany  Gapię się na gościa całe przerwy
Zawsze możesz spróbować pokoloryzować pasemko takim sprejem barwiącym. On tylko oblepia włos, zmywa się przy każdym myciu. O ile oczywiście interesuje Cię bardzo nietrwała koloryzacja.
|
To jest najlepsza motywacja do chodzenia do szkoły Ja już od tygodnia jestem całkiem zdrowa, co mi się od początku roku nie zdarzyło
Ja już wcześniej testowałam tego typu bajery, ale na moich włosach jest bardzo marny efekt niestety, tylko kolorowa poświata.
Cytat:
Napisane przez viki1988
Dzięki dziewczyny za odzew  , a zgagę miewam rzadko, w zasadzie to był 2 raz w moim życiu  (pierwszy był z 2 lata temu) i chyba mam winowajcę - Pepsi (ale Cola póki co nie powoduje nieprzyjemnych odczuć  ) Mięty nie piłam bo nie wiedziałam czy to dobry pomysł -bo ona pobudza produkcję soków żołądkowych wiec nie wiem czy to nie pogarsza sprawy 
Jak narazie wpierdzieliłam drug Ranigast  i jest trochę lepiej....
A do lekarza szczerze mówiąc nie mam ani czasu ani ochoty iść  jak mi sie nie polepszy to jeszcze spóbuję z sodą oczyszczoną, jak już to nic nie zdziała to chyba bede zmuszona sie jednak do tego lekarza wybrac...
|
Soda też dobra, ale raczej doraźnie, na dłuższą metę lepiej nie próbować. Ja myślę, że modyfikacja diety wystarczy póki co Ale jak nie przejdzie, albo będzie się częściej pojawiać, to lepiej idź do lekarza, bo mogą Ci się zrobić wrzody w żołądku albo nawet w przełyku (przynajmniej mnie tak straszyli ).
|
|
|