|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. VI - zapuszczalskie w akcji!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny pomóżcie
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-10-29 o 14:17 |
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem nic nie poradzę, nigdy nie mialam zgagi z praktycznego punktu widzenia nie wiem co to jest
slyszalam ze jakies pieczenie w gardle czy coś ale nie wiem więc nie pomogę ..a ja zrobilam sobie przepyszną kawkę, żeby w ogole podniesc się z lozka i do nauki. boze jaka przygnebiona jestem...
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w liceum miałam wspaniałą nauczycielkę od angielskiego, później, w 3 i 4 klasie miałyśmy dodatkowe 2 godziny tylko na nowe słownictwo, gadanie i słuchanie ![]() Cytat:
Często miewasz zgagę? Może trzeba dietę zmienić? A co do prostownic- czemu nie można nimi robić loków? Masz takie szerokie? Właśnie umyłam włosy(dzisiaj OMO- Lorys Shea, szampon Joanna Mak i bawełna, maska Venita). Niestety, mam wrażenie, że mi się jednak kolor wypłukuje No trudno, najwyżej za miesiąc znowu użyję tego szamponu koloryzującego.
|
||
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
jak patrze na moje wloski to jakos za 3 miesiace powinnam móc zrobic jako taką kiteczkę <jupi> i pozniej juz lepiej bedzie. jak narazie czaję się na ampuŁki mialam juz farmony i nie wiem czy brać je czy spróbowac seboradinu, chyba bede musiala zgŁębić ich skŁady. a szampon + odżywke do splukiwania wezmę chyba ziaję albo garnier fructis , który lepsiejszy?
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to nie jest trwała koloryzacja... a w przypadku włosów wcześniej rozjaśnianych może to się dziać szybciej niż byśmy chciały tzn piszę to na podstawie własnych doświadczeń w tym temacie...
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
ja jak zapuszczę to będę tylko szamponów koloryzująch używać, fajnie tak co chwilę móc zmienić kolor, raz czarny raz brązowy raz naturalny i w ogóle
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
ooo i co? nie masz zielonego odcienia, co nie? ja jak robiłam farbą, to zielony był
hm... najlepsze jest to, że te wszystkie super farby np Safira wypłukiwały mi sie od razu, kupiłam Delię za 6zł i trzymała się jak brzytwa!!! (kolor palona/gorzka czekolada czy jakoś tak) ale to było z 4 lata temu
|
#2081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre doraźnie jest też Gelatum Alumini, czy jak to się tam zwało Cytat:
Ale dodatkowo nie wezmę angielskiego, mam jednak jakiśtam kontakt z językiem, to raczej nie zapomnę. Prawdopodobnie będę mieć obowiązkowo dodatkowy (Chyba, że jednak pójdę do Wawy, to będę mieć węgierski i estoński, bardzo fajne języki ![]() Też mi się wypłukuje kolor, chociaż ostatnio myłam 3 razy w tygodniu. Gdyby nie to, że po Joannę muszę jechać do sąsiedniego miasta, to bym zrobiła w sobotę, bo już rudzizna strasznie prześwituje. Teraz myję włosy codziennie, bo zauważyłam, że mamy w szkole całkiem przystojnego chłopaka Legally, jak dla mnie szampony Garniera to straszny bubel Ale odżywki mają super---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() A ostatnio moja koleżanka, która cały czas rozjaśniała swoje i tak bardzo jasne włosy, pofarbowała na brązowy, to też wyszedł taki popielato-zielony A ja powiem od siebie, że jak dla mnie najlepiej trzyma się Joanna jednak |
|||
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja za dużą styczność mam z palaczami(szkoła, dom), żeby zacząć- nie chcę tak śmierdzieć
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laseczki
ja śmigam do Tż-a na obiad ciekawe czy się domyślił i coś zrobił.... no albo chociaż zamówił wiem, że zrobił jakieś ciuchowe zakupy...... sobie, mi i mojemu bratu kompleksowo rodzinę załatwił hehe dobra nie bzdecę już i sobie idę....dam Wam trochę ode mnie odpocząć buziaksy
|
#2084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atak takimały liścik to był![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z innych wiesci obciełam końce, ale jako ze kolezanka to zrobiła to poszło tyle ile chciałam czyli 2-4cm.
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ kurczę, przypomniałam sobie o moim szafirowym pasemku i znowu jakiś kolorek mnie kusi Szkoda, że nie mam takiego szczęśliwego koloru naturalnego jak Chatul i muszę rozjaśniaćAle mam jeszcze jakieś 90% farby Pallette do pasemek fioletowej, tylko wyszła u mnie ruda raz, dlatego się boję. A strzeliłabym sobie fiolet od spodu z przodu z jednej strony
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki a analizowala któras z was sklad szamponów i odżywek ziaji, co one tam w sobie mają? bo ja niesty nie wiem które to silikony.. moge nawet podeslać sklad, ale moze juz mnie któreś ubiegly i patrzyŁy nań
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Skład: Aqua, Sodium Laureth Suflate,Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis, Hydrolyzed Wheat Protein PG - Propyl Silanetriol, Panthenol, Polyquaternium - 10, PROPYLENE Glycol, Simmondsia Chinensis Extract, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum (Fragrance),Linalool, Limonene, Citric Acid.
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie nie znam się na składach, ale ma wysoko aloes, czyli jak dla mnie super, bez silikonów i jedna z moich ulubionych roślinek Który to szampon?
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...pon-Jojoba.htm a żesz to ten skurczybyk
![]() ale widzę że juz wprowadzili z silikonami, dziady jedne - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ogramowane.htm
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jakbyście zobaczyły jej włosy, to byście padły. Są niesamowite, co prawda teraz tylko za ramiona, ale tak gęste i grube, że chyba nawet Estelle przebijają. Do tego zawsze lśniące, gładkie ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- A właśnie spojrzałam na skład Zai czekoladowej i też nie ma silikonów
|
|
|
|
|
#2090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) Cytat:
Nienawidzę tego!! Jak tylko ktoś gdzieś pali, to już mi włosy tym przesiąkają.
|
||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad skandynawistyką też się zastanawiałam, ale jednak moje zainteresowania się nie zmieniły od paru lat Fiński zupełnie się różni od języków skandynawskich, nawet mówi się, że Finlandia leży w Skandynawii, ale Skandynawią nie jestMnie nigdy włosy nie przesiąkły dymem, nawet odżywkami nie chcą mi pachnieć, za to jak mi ręce śmierdzą, jak nawet tylko potrzymam papierosa! Potrafią dwa dni potem śmierdzieć Całe szczęście najbardziej palący znajomi rzucają Chcą wypięknieć przed studniówką |
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Widze, że dziś jakiś smutny nastrój tutaj. Wszystkich nie zacytowałam, bo zapmniałam.
Cytat:
trzymaj się! Cytat:
Na zgagę nie pomogę, bo nigdy nie miałam. |
||
|
|
|
#2093 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
weegirl muszę się z tobą zgodzić, że farby L'Oreala strasznie szybko się spłukują, ale za to na jaki ładny odcień. Ja jak jeszcze malowałam włosy, byłam szalenie zadowolona z lorel preference, ale z racji tego, że aktualnie schodzę na swój kolor zaprzestałam używać farb, a szczególnie tych testujących na zwierzętach. jyyli ja nie w temacie. Uczysz się fińskiego? |
|
|
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
oki to zdecydowalam się na ziaję, ale musze poszukać takiej do mojego problemu
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie świetna sprawa. Uwielbiam kraje skandynawskie i życzę ci żebyś się dostała, bo to muszą być na prawdę ciekawe studia. |
|
|
|
|
#2097 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A co do odrostów, cóż- mój naturalny kolor nadal jest jaśniejszy od tego, który mam obecnie na głowie. Tak więc odrosty nie są mi straszne, będą mniej widoczne niż przy rudych włosach. A skoro wtedy ich nikt nie widział :P. Najwyżej będę wyrównywać szamponetkami, albo kolejny raz rozjaśnię. Cytat:
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego jest zupełnie inaczej niż w każdym europejskim języku, ale jak dla mnie to bardzo logiczneNie dziękuję, coby nie zapeszyć
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A długo się uczyłaś z tym kursem? Edytowane przez mente Czas edycji: 2009-10-29 o 17:06 Powód: Zapomniałam zapytać |
|
|
|
|
#2100 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Gapię się na gościa całe przerwy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

21.06.2014r.
slyszalam ze jakies pieczenie w gardle czy coś ale nie wiem więc nie pomogę ..
Ja w liceum miałam wspaniałą nauczycielkę od angielskiego, później, w 3 i 4 klasie miałyśmy dodatkowe 2 godziny tylko na nowe słownictwo, gadanie i słuchanie
No trudno, najwyżej za miesiąc znowu użyję tego szamponu koloryzującego.
w końcu to nie jest trwała koloryzacja... a w przypadku włosów wcześniej rozjaśnianych może to się dziać szybciej niż byśmy chciały 

O Boże, co się dzieje na tym świecie 

Nienawidzę tego!! Jak tylko ktoś gdzieś pali, to już mi włosy tym przesiąkają.