2009-10-30, 08:38
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Cytat:
Napisane przez xblackxshadowx
Mi się wydaje, że lepiej skrócić przerwę, bo jak go się trzyma 3 tyg to można go mieć jeszcze ten jeden tydzień, ale on wtedy już nie działa, bo się hormonki wyczerpały.
|
Działa, działa! Właśnie tak jest zaprogramowany, żeby działał, bo jak inaczej producent pozwliłby go trzymać o tydzień dłużej.. Ja jestem z kolie zwolenniczką przetrzymania kilka dni dłużej (nie lubię wkładać krążka i pakować tamponów jednocześnie, więc nigdy nie skracałam przerwy). Ale to już Twoja decyzja zuni, obie opcje dozwolone.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------
Cytat:
Napisane przez monius9
to wogóle jakoś źle na hormony reagujesz... może przed testowaniem kolejnych poproś o badania hormonalne?
|
Ja uważam, że przed każdą nową metodą trzeba by zrobić badania hormonalne. Nawet sobie nie wyobrażam inaczej, choć swego czasu zmieniałam je co chwilę.
A Amani, z tego co się orietuję, to wiele środków anty (znaczy tych hormonalnych) ma wpływ na krążenie, dlatego jest on zwykle napisany jako jeden z pierwszych skutów ubocznych. To raczje nie jest jakaś specjalna przuypadłość NR. Choć jak sie poczyta amerykańskie fora, można by pomyśleć że tak właśnie jest.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------
Cytat:
Napisane przez ElGatoVerde
Witam 
Ja w ostatni czwartek założyłam pierwszy pierścień. Jak narazie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, no ale mam go dopiero 5 dni w sobie 
W ulotce czytałam, że krążek może być poza organizmem nie więcej niż 3h, czyli na seks mogę go wyciągnąć, i mam takie pytanie, czy nie spadnie jego skuteczność przez ten czas???
Pozdrawiam 
|
Skuteczność nie spada. Ja się w pierwszych miesiącach bałam wyjmować na seks, żeby nie zapomnieć, że nie będzie skuteczny etc.... Ale ostatnio wyjmuje już niemal zawsze (chyba przydarzy się jakieś ekstremalne miejsce ) i wszystko jest ok. To już jak sama wolisz. Ale spróbuj też kiedyś z NR. Na niektórych facetów działa nawet stymulująco
|
|
|