2009-11-20, 12:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - niecierpliwe czarownice - część VIII : daleko jeszcze ? ;)
Cytat:
Napisane przez butterfly20
Taaa jak chcemy być na językach to lepiej sobie z nich zadrwijmy i dajmy coś w stylu "zdesperowane wymuszaczki" hehee  Nieee nooo żartuję
Hawwa no właśnie.Może takie świeże górskie powietrze trochę by pomogło Tacie?Ja wiem,że to go nie wyleczy,ale może trochę pomóc fizycznie i psychicznie.
A co do tej Rodzinki...Jak mielibyśmy wszyscy razem spędzać święta czyli np. JA,TŻ+ moi Rodzice+ Teściowie+ mój Brat z Rodzinką+ szwagierka z Rodzinką+ moja Babcia tooo ok. Ale Rodzina męża szwagierki (czyli mojego też przyszłego szwagra) jest dla moich Rodziców zupełnie obca. Tzn.moja Mama zna Mamę tego szwagra na gruncie zawodowym i niezbyt za nią przepada. Także to raczej odpada 
Myślę,że zrobimy to tak,że o tej 17 lub 18 będziemy jeździć do moich Rodziców, a koło 20 (bo Rodzina TŻa zawsze wtedy zaczyna kolację) do Rodzinki TŻa. Wilk syty i owca cała. A ja bardzo lubię odwiedzać Rodzinę,więc takie święta to dla mnie jak marzenie 
|
Tylko jak przekonać Tatę do takiego wyjazdu? Od nas w góry to pół doby drogi, a to w wakacje było męczące dla mnie, a co dopiero dla Taty.
Najważniejsze, że masz sposób na spędzanie świąt i będziesz z niego zadowolona
Grape, ja nie mam doświadczenia w mieszkaniu z TŻ, ale myślę, że Maya ma rację z tym ustaleniem terminów i trzymaniem się tego. Poza tym, kochacie się z TŻ i na pewno po powrocie do Polski wszystko się ułoży
|
|