Zazdrośnice - niecierpliwe czarownice - część VIII : daleko jeszcze ? ;) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 11:57   #4921
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - niecierpliwe czarownice - część VIII : daleko jeszcze ? ;)

dubel
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:59   #4922
Hawwa87
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

U mnie też słonko świeci, a ja chora

Jeśli chodzi o święta, to u nas będzie ciężko się spotkać chyba... Wigilię każdy spędza u siebie, a do TŻ przyjeżdżają siostra z mężem i dziećmi i jej teściowie i jeszcze jakoś w okolicy świąt mają się odbyć chrzciny siostrzeńca TŻ. A ja będę spędzała święta najprawdopodobniej w domu, z Tatą. Zawsze mnie rozbrajają różnice w obchodzeniu świąt u mnie i u TŻ. U niego w tym roku będzie 10 osób, a u mnie dwie...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:00   #4923
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Carmelova, no ale ja się boję tego, co powiedziałaś. Brzmi trudno w sensie ten sezam i sos. A masz przepis? Bo musiałabym to wypróbować wcześniej.
aleksandretta, no, w gazecie pracuję, ale to już któryś raz, jak puszczam błąd, więc pewnie niedługo (zwłaszcza że prawdopodobnie odpadną dwie-trzy osoby, w tym futurystka nieuznająca ortografii, czyli ja )
Naj przepisik podeslę Ci na PW wieczorem, bo mam w domku.

polka tamta Wigilia była wyjątkowa, bo nie było Bartka mamy ani babci w domu, więc przyjechał do nas i poszliśmy na uroczystą Wigilię do moich dziadków (było ok. 20 osób). Romantycznie było dopiero po, kiedy siedzieliśmy przy choince w salonie Tak spokojnie i pewnie...

A co do przepisów, to ja tak wymyslam, bo po 1. nie lubię polskiej kuchni, po 2. nie jadam wielu rzeczy typu cebula, pieczarki, por... więc kombinuję
Stary 2009-11-20, 12:04   #4924
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Naj przepisik podeslę Ci na PW wieczorem, bo mam w domku.

polka tamta Wigilia była wyjątkowa, bo nie było Bartka mamy ani babci w domu, więc przyjechał do nas i poszliśmy na uroczystą Wigilię do moich dziadków (było ok. 20 osób). Romantycznie było dopiero po, kiedy siedzieliśmy przy choince w salonie Tak spokojnie i pewnie...

A co do przepisów, to ja tak wymyslam, bo po 1. nie lubię polskiej kuchni, po 2. nie jadam wielu rzeczy typu cebula, pieczarki, por... więc kombinuję
Zazdroszczę takich świąt... Ja w ubiegłym roku byłam na święta u rodziny, było nas 7 osób, ale dla kuzynów zbyt dużą rolę odgrywały komputer i TV.

I zdolności kulinarnych też zazdroszczę, bo u mnie z tym kiepsko A też wielu rzeczy nie lubię...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-11-20, 12:04   #4925
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o święta, to u nas będzie ciężko się spotkać chyba... Wigilię każdy spędza u siebie, a do TŻ przyjeżdżają siostra z mężem i dziećmi i jej teściowie i jeszcze jakoś w okolicy świąt mają się odbyć chrzciny siostrzeńca TŻ. A ja będę spędzała święta najprawdopodobniej w domu, z Tatą. Zawsze mnie rozbrajają różnice w obchodzeniu świąt u mnie i u TŻ. U niego w tym roku będzie 10 osób, a u mnie dwie..
jesteś jedynaczką? kurcze, u mnie niby rodziny trochę jest, zawsze babcie się wezmie na święta, dziadzio przyjedzie, ale tak juz od kilku lat mam wrazenie że jakos tak pusto jest przy stole...za wyjatkiem tamtego roku kiedy moja chrzestna przyjechala z rodzina zrobilam spiewniki i koledy spiewalismy - pierwszy raz od kilku ladnych lat powiem Wam, że to byl dobry pomysl, chociaz sceptycznie bylam do tego nastawiona
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:06   #4926
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Oj no nieciekawa sytuacja. Musicie to na spokojnie obgadać...
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Grape...myślisz, że jak wrócicie to będzie aż tak źle jak wrócicie?? ja sobie nie wyobrażam byc zaręczoną i mieszkać oddzielnie kiedy już się mieszkało razem...My możemy Ci doradzać i pociszać, ale tak naprawde to Ty znasz swojego "chlopa" najlepiej...
rozmawialiśmy już o tym nie raz i sam mi powtarza ze w Pl on będzie załatwiał część spraw i ja mu wierzę ja też sobie nie wyobrażam żebyśmy mieli zamieszkać znowu oddzielnie i dlatego właśnie mam wrażenie że jeśli do tego dojdzie to się rozstaniemy, zresztą on ma takie samo przeczucie zanim podjęliśmy decyzję o przyjeździe tutaj ja mu mówiłam że ten wyjazd będzie pewnego rodzaju sprawdzianem i albo wrócimy razem jako małżeństwo albo wrócimy osobno bo się rozstaniemy……..
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:11   #4927
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
rozmawialiśmy już o tym nie raz i sam mi powtarza ze w Pl on będzie załatwiał część spraw i ja mu wierzę ja też sobie nie wyobrażam żebyśmy mieli zamieszkać znowu oddzielnie i dlatego właśnie mam wrażenie że jeśli do tego dojdzie to się rozstaniemy, zresztą on ma takie samo przeczucie zanim podjęliśmy decyzję o przyjeździe tutaj ja mu mówiłam że ten wyjazd będzie pewnego rodzaju sprawdzianem i albo wrócimy razem jako małżeństwo albo wrócimy osobno bo się rozstaniemy……..
już sama nie wiem...przecież jak zdecydowaliście, że bedziecie razem (w końcu przecież po coś są te zaręczyny) chocby nie wiem co by sie dzialo to jak mozna zyc w przekonaniu, ze jak sie wroci do PL to sie wszystko rozpadnie?
ja bym tak naprawde nie umiala...zero poczucia bezpieczenstwa, stabilizacji itp. i tu nie chodzi o prace czy cokolwiek tylko takie wzajemne wsparcie...
a skoro oboje macie watpliwosci "co bedzie jak wrocimy" to ja nie wiem...
Stary 2009-11-20, 12:12   #4928
butterfly20
Zakorzenienie

Oj Beboczki.Niech któraś wymyśla Nowy tytuł. Kawuszki dalej nie ma,więc nikt inny nie ma weny

Co do Wigilii itp. to my zawsze spędzamy osobno. Tzn.widzimy się po Wigilii.Ja mam zawsze Rodzinkę,a TŻ albo ma w domu,albo u siostry.Przy czym My jemy wcześnie kolację Wigilijną,a TŻ późno,bo jego Rodzice od początku grudnia do 24 są baaardzo zabiegani (mają taki interes).
I też z tego powodu pomyśleliśmy,że zaprosimy Rodziców TŻa do Nas 27.12.Przed Wigilią nie mają czasu,w Boże Narodzenie zawsze obchodzimy urodziny siostrzeńca TŻa(oczywiście ja też jestem zaproszona), w drugi Dzień Świąt mój Tata robi imieniny dla Rodzinki. Więc zostaje 27 (w tym roku to będzie niedziela). A 30 jedziemy podpisywać umowę o salę

A jeśli chodzi o spędzanie Wigilii jak będziemy małżeństwem,to nie wyobrażam sobie spędzać jej bez Rodziców. Albo będziemy jeździć najpierw do jednych,a potem do drugich, albo może dla wszystkich wspólna Wigilia?Chociaż to będzie ciężkie bo Siostra TŻa zawsze robi Wigilię z najbliższą swoją Rodziną (Teściowie+ TŻ) i Rodziną jej męża,która jest bardzo nieliczna.Więc jakbyśmy chcieli jeszcze moich Rodziców tam dorzucić,Babcię i ewentualnie Brata z Rodzinką to by chyba było dziwnie

No to tyle moich przemyśleń

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:18   #4929
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś jedynaczką? kurcze, u mnie niby rodziny trochę jest, zawsze babcie się wezmie na święta, dziadzio przyjedzie, ale tak juz od kilku lat mam wrazenie że jakos tak pusto jest przy stole...za wyjatkiem tamtego roku kiedy moja chrzestna przyjechala z rodzina zrobilam spiewniki i koledy spiewalismy - pierwszy raz od kilku ladnych lat powiem Wam, że to byl dobry pomysl, chociaz sceptycznie bylam do tego nastawiona
Jestem jedynaczką, dziadków nie mam, Tata też jest jedynakiem, a siostry mojej Mamy są rozrzucone po niemal całej Polsce i w sumie rzadko na święta do nich jeździmy. A teraz jak Tata jest chory, to wątpię, żeby chciał gdzieś jechać... Ale w sumie jeszcze o tym nie rozmawialiśmy.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oj Beboczki.Niech któraś wymyśla Nowy tytuł. Kawuszki dalej nie ma,więc nikt inny nie ma weny

A jeśli chodzi o spędzanie Wigilii jak będziemy małżeństwem,to nie wyobrażam sobie spędzać jej bez Rodziców. Albo będziemy jeździć najpierw do jednych,a potem do drugich, albo może dla wszystkich wspólna Wigilia?Chociaż to będzie ciężkie bo Siostra TŻa zawsze robi Wigilię z najbliższą swoją Rodziną (Teściowie+ TŻ) i Rodziną jej męża,która jest bardzo nieliczna.Więc jakbyśmy chcieli jeszcze moich Rodziców tam dorzucić,Babcię i ewentualnie Brata z Rodzinką to by chyba było dziwnie

No to tyle moich przemyśleń
Dziwnie? Ja myślę, że byłoby bardzo fajnie i bardzo rodzinnie

A co do nowej części, to pamiętajcie dorzucić tam relacje z zaręczyn z III i IV części

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2009-11-20 o 12:44 Powód: literówka
Stary 2009-11-20, 12:21   #4930
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem jedynaczką, dziadków nie mam, Tata też jest jedynakiem, a siostry mojej Mamy są rozrzucone po niemal całej Polsce i w sumie rzadko na święta do nich jeździmy. A teraz jak Tata jest chory, to wątpię, żeby chciał gdzieś jechać... Ale w sumie jeszcze o tym nie rozmawialiśmy.
nie znam sytuacji Twojej i Twojego Taty i nie wiem też jak bardzo jest chory, ale może wchodziłby w gre jakis wyjazd np. w gory? nie chodzi mi o jakies huczne swietowanie ale o spokojny wypoczynek we 2, zawsze to jakas zmiana otoczenia, a przeciez świąt nie trzeba koniecznie spedzac przy stole tylko we 2 moze byc nad morze jeżeli lubicie spacerować (nad morzem chyba nawet taniej by wyszło bo to przecież zupełnie "nie sezon" a ile jodu mozna sie nawdychac)
Stary 2009-11-20, 12:21   #4931
polka764
Rozeznanie

moja propozycja to:
dla pierścienia zrobimy wszystko! dalej oczekujące zazdrośnice w wydaniu 9

przynajmniej bedziemy na językach innym forumowiczek że naszym celem żcyiowym jest pierścionek

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:23   #4932
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
już sama nie wiem...przecież jak zdecydowaliście, że bedziecie razem (w końcu przecież po coś są te zaręczyny) chocby nie wiem co by sie dzialo to jak mozna zyc w przekonaniu, ze jak sie wroci do PL to sie wszystko rozpadnie?
ja bym tak naprawde nie umiala...zero poczucia bezpieczenstwa, stabilizacji itp. i tu nie chodzi o prace czy cokolwiek tylko takie wzajemne wsparcie...
a skoro oboje macie watpliwosci "co bedzie jak wrocimy" to ja nie wiem...
chcemy być razem, po to były te zaręczyny a poza tym to nie jest pewne że się rozstaniemy, takie po prostu mamy przeczucie jesteśmy zmęczeni psychicznie i nie wiemy czy damy radę psychicznie walczyć o to co udało nam się "wypracować" tutaj i ewentualnie zaczynać wszystko od początku w Pl, bo jak znowu będziemy mieszkać osobno a później znowu dążyć do tego żeby mieszkać razem to niestety ale tak będzie, bo to co osiągnęliśmy tutaj pójdzie w diabły i będzie trzeba wszystko od początku zaczynać, mam nadzieję że wiesz/wiecie o co mi chodzi........ a ja właśnie jestem zmęczona tą całą huśtawką emocjonalną, mam ochotę poddać się, wrócić do Pl i zostawić wszystko samemu sobie, niech się dzieje jak się chce bo czuje że nie mam już na o wszystko siły
a nie potrafię nie myśleć co będzie jak wrócimy, muszę mieć jakiś "plan".......

edit:
"swym facetom się nie damy i brylanta wyczekamy!zazdrośnic część IX"
"Zazdrośnicowe polowanie na brylanty!część IX"
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2009-11-20 o 12:27
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:32   #4933
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polka764 Pokaż wiadomość
moja propozycja to:
dla pierścienia zrobimy wszystko! dalej oczekujące zazdrośnice w wydaniu 9

przynajmniej bedziemy na językach innym forumowiczek że naszym celem żcyiowym jest pierścionek
Wolałabym coś mniej pierścionkowego Tż czasami zerka na mojego lapka, a ja zapominam wyłaczyć wizażu

Zna się któraś z Was na muzyce U2? Chcę kupić Tżtowi płytę do samochodu jako dodatek do prezentu, i nie wiem którą wybrać (płyty nie ma żadnej, ma tylko albumy na ipodzie)
Stary 2009-11-20, 12:33   #4934
butterfly20
Zakorzenienie

Taaa jak chcemy być na językach to lepiej sobie z nich zadrwijmy i dajmy coś w stylu "zdesperowane wymuszaczki" hehee Nieee nooo żartuję

Hawwa no właśnie.Może takie świeże górskie powietrze trochę by pomogło Tacie?Ja wiem,że to go nie wyleczy,ale może trochę pomóc fizycznie i psychicznie.

A co do tej Rodzinki...Jak mielibyśmy wszyscy razem spędzać święta czyli np. JA,TŻ+ moi Rodzice+ Teściowie+ mój Brat z Rodzinką+ szwagierka z Rodzinką+ moja Babcia tooo ok. Ale Rodzina męża szwagierki (czyli mojego też przyszłego szwagra) jest dla moich Rodziców zupełnie obca. Tzn.moja Mama zna Mamę tego szwagra na gruncie zawodowym i niezbyt za nią przepada. Także to raczej odpada
Myślę,że zrobimy to tak,że o tej 17 lub 18 będziemy jeździć do moich Rodziców, a koło 20 (bo Rodzina TŻa zawsze wtedy zaczyna kolację) do Rodzinki TŻa. Wilk syty i owca cała. A ja bardzo lubię odwiedzać Rodzinę,więc takie święta to dla mnie jak marzenie

Stary 2009-11-20, 12:34   #4935
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
chcemy być razem, po to były te zaręczyny a poza tym to nie jest pewne że się rozstaniemy, takie po prostu mamy przeczucie jesteśmy zmęczeni psychicznie i nie wiemy czy damy radę psychicznie walczyć o to co udało nam się "wypracować" tutaj i ewentualnie zaczynać wszystko od początku w Pl, bo jak znowu będziemy mieszkać osobno a później znowu dążyć do tego żeby mieszkać razem to niestety ale tak będzie, bo to co osiągnęliśmy tutaj pójdzie w diabły i będzie trzeba wszystko od początku zaczynać, mam nadzieję że wiesz/wiecie o co mi chodzi........ a ja właśnie jestem zmęczona tą całą huśtawką emocjonalną, mam ochotę poddać się, wrócić do Pl i zostawić wszystko samemu sobie, niech się dzieje jak się chce bo czuje że nie mam już na o wszystko siły
a nie potrafię nie myśleć co będzie jak wrócimy, muszę mieć jakiś "plan".......
widze że faktycznie jesteście zmęczeni tym "stanem"
może rozpiszcie sobie plan działania - nie tylko słownie zaplanujcie przyjazd, ale też napiszcie go na kartce, łatwiej by było go zapamiętać i się go trzymać... Ty miałabyś poczucie bezpieczeństwa i wyznaczone ramy czasowe i Jemu też byłoby łatwiej działać w PL...może np. "wracamy w maju", "3 miesiące mieszkamy oddzielnie później robimy wszyskto żeby mieszkać razem"... strzelam teraz z propozycjami, ale w Waszym przypadku trzbea wziąć pod uwagę każde rozwiązanie - przynajmniej tak mi się wydaje. To nie zaszkodzi a może tylko Wam pomóc...trzymam mocno kciuki za Was i życze duuzo duzo siły
Stary 2009-11-20, 12:38   #4936
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
widze że faktycznie jesteście zmęczeni tym "stanem"
może rozpiszcie sobie plan działania - nie tylko słownie zaplanujcie przyjazd, ale też napiszcie go na kartce, łatwiej by było go zapamiętać i się go trzymać... Ty miałabyś poczucie bezpieczeństwa i wyznaczone ramy czasowe i Jemu też byłoby łatwiej działać w PL...może np. "wracamy w maju", "3 miesiące mieszkamy oddzielnie później robimy wszyskto żeby mieszkać razem"... strzelam teraz z propozycjami, ale w Waszym przypadku trzbea wziąć pod uwagę każde rozwiązanie - przynajmniej tak mi się wydaje. To nie zaszkodzi a może tylko Wam pomóc...trzymam mocno kciuki za Was i życze duuzo duzo siły
Piknie to wymyśliłaś Bardzo mi się podoba to rozwiązanie

Stary 2009-11-20, 12:42   #4937
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa jak chcemy być na językach to lepiej sobie z nich zadrwijmy i dajmy coś w stylu "zdesperowane wymuszaczki" hehee Nieee nooo żartuję

Hawwa no właśnie.Może takie świeże górskie powietrze trochę by pomogło Tacie?Ja wiem,że to go nie wyleczy,ale może trochę pomóc fizycznie i psychicznie.

A co do tej Rodzinki...Jak mielibyśmy wszyscy razem spędzać święta czyli np. JA,TŻ+ moi Rodzice+ Teściowie+ mój Brat z Rodzinką+ szwagierka z Rodzinką+ moja Babcia tooo ok. Ale Rodzina męża szwagierki (czyli mojego też przyszłego szwagra) jest dla moich Rodziców zupełnie obca. Tzn.moja Mama zna Mamę tego szwagra na gruncie zawodowym i niezbyt za nią przepada. Także to raczej odpada
Myślę,że zrobimy to tak,że o tej 17 lub 18 będziemy jeździć do moich Rodziców, a koło 20 (bo Rodzina TŻa zawsze wtedy zaczyna kolację) do Rodzinki TŻa. Wilk syty i owca cała. A ja bardzo lubię odwiedzać Rodzinę,więc takie święta to dla mnie jak marzenie
Tylko jak przekonać Tatę do takiego wyjazdu? Od nas w góry to pół doby drogi, a to w wakacje było męczące dla mnie, a co dopiero dla Taty.

Najważniejsze, że masz sposób na spędzanie świąt i będziesz z niego zadowolona

Grape, ja nie mam doświadczenia w mieszkaniu z TŻ, ale myślę, że Maya ma rację z tym ustaleniem terminów i trzymaniem się tego. Poza tym, kochacie się z TŻ i na pewno po powrocie do Polski wszystko się ułoży

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-11-20, 12:49   #4938
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Piknie to wymyśliłaś Bardzo mi się podoba to rozwiązanie
dziękuję, to syropek chyba mnie tak "natchnąl"(jest takie slowo?)
Cytat:
Tylko jak przekonać Tatę do takiego wyjazdu? Od nas w góry to pół doby drogi, a to w wakacje było męczące dla mnie, a co dopiero dla Taty.
to może gdzieś bliżej Waszego miejsca zamieszkania, może jakieś gospodarstwo agroturystyczne?
Stary 2009-11-20, 12:54   #4939
carmelova
Zakorzenienie

Grape zgadzam się z Mayą. Rozważcie na poważnie wszystkie za i przeciw. Spiszcie wspólne pomysły, rozwiązania. Stwórzcie plan działania i działajcie Wierzę, że potraficie i dacie radę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 12:59   #4940
_Maya_
Zakorzenienie

znalazłam jakiś czas temu b. fajne szkolenia internetowe...Robie dzisiaj to już chyba 2,5 godziny i dalej skonczyc nie moge a to dopiero jedna z 7 czesci nie moge sie skupic...
Stary 2009-11-20, 13:01   #4941
aanix
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Myślałam, że n ie zdążę pojawić się już w tej części, ale się udało Lecę nadrabiac
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:03   #4942
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam jakiś czas temu b. fajne szkolenia internetowe...Robie dzisiaj to już chyba 2,5 godziny i dalej skonczyc nie moge a to dopiero jedna z 7 czesci nie moge sie skupic...
Możesz mi podesłać linka?
Ja mam wyjątkowo dużo czasu dzisiaj.
Stary 2009-11-20, 13:06   #4943
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję, to syropek chyba mnie tak "natchnąl"(jest takie slowo?)

to może gdzieś bliżej Waszego miejsca zamieszkania, może jakieś gospodarstwo agroturystyczne?
Zobaczymy... Generalnie i ja, i Tata, jesteśmy raczej domatorami, ale się zobaczy jeszcze...

Skoro Maya ma taką wenę po syropku, to na pewno wymyśli nam też ładny tytuł na nową część wątku
A mi też lekarz przepisał jakiś syrop na etanolu i boję się go wziąć

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-11-20, 13:06   #4944
butterfly20
Zakorzenienie

Piszcie piszcie,bo chciałam zagrać w simsy,a nie chcę przegapić kolejnej części

Stary 2009-11-20, 13:10   #4945
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy... Generalnie i ja, i Tata, jesteśmy raczej domatorami, ale się zobaczy jeszcze...

Skoro Maya ma taką wenę po syropku, to na pewno wymyśli nam też ładny tytuł na nową część wątku
A mi też lekarz przepisał jakiś syrop na etanolu i boję się go wziąć
z tymi wyjzdami to nic na siłe
a weny to juz już nie mam właśnie mi przeszła syrop tez mam chyba na etanolu z jakimis dziwnymi rzeczami i nie moge po nim prowadzic samochodu naprawde mam po nim odjazd lepszy niż po tych tabletkach na katar

Karmelku - poszła wiadomosc
Stary 2009-11-20, 13:11   #4946
Hawwa87
Zakorzenienie

Przeglądałam właśnie nk i nie mogę skojarzyć, która z Was to Anna Dz.? Ktoś mi pomoże?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
z tymi wyjzdami to nic na siłe
a weny to juz już nie mam właśnie mi przeszła syrop tez mam chyba na etanolu z jakimis dziwnymi rzeczami i nie moge po nim prowadzic samochodu naprawde mam po nim odjazd lepszy niż po tych tabletkach na katar
A możesz powiedzieć co to za syrop?

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-11-20, 13:13   #4947
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz powiedzieć co to za syrop?
Actifed o ile dobrze przeczytałam
Stary 2009-11-20, 13:13   #4948
butterfly20
Zakorzenienie

Mama poleciła mi znaleźć na Allegro maseczki Bo w aptekach już nie ma,a ona twierdzi,że mój Brat musi mieć w domu maseczki,jakby ktoś zachorował albo chciał młodego odwiedzić. No i ja to rozumiem,bo niemowlęta mają bardzo słabą odporność. Ale po co Nam 150 sztuk??

Stary 2009-11-20, 13:14   #4949
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Dziewczyny piszcie i zakładajcie nowy wątek bo za 7 minut wychodzę z pracy i strace nowy wątek

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 13:15   #4950
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Mama poleciła mi znaleźć na Allegro maseczki Bo w aptekach już nie ma,a ona twierdzi,że mój Brat musi mieć w domu maseczki,jakby ktoś zachorował albo chciał młodego odwiedzić. No i ja to rozumiem,bo niemowlęta mają bardzo słabą odporność. Ale po co Nam 150 sztuk??
ja wczoraj w Lidlu widziałam chyba 50 sztuk za 17 zł... Maseczke powinno się nosić nie łużej niż 20 minut...może dlatego Twoja Mama chce mieć taki zapas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości