Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaginiona paczka z USA
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-21, 16:24   #11
chilipepper
Raczkowanie

Dot.: Zaginiona paczka z USA

Dzięki za rady, jednak wydaje mi się, że szanse na znalezienie paczek są już znikome.
Zrobiłam to, co poradziłyście - reklamacja i wydruki maili od Lumiere chciałam złożyć na poczcie u siebie, ale nie przyjęli, jedynie sprawdzili czy nie ich ich w magazynie. Polecili szukać paczek w urzędach gdzie rozdzielają przesyłki z zagranicy. Dzwoniłam tam, także do centrali Pocztex - paczki z numerem "LC..." nie ma w rejestrach, co więcej PP w ogóle raczej paczek tak oznaczonych nie ma. Znajoma z innej poczty także jej poszukiwała i powiedziała to samo. Podsunęli pomysl, że być może paczki były wysłane prywatnym kurierem i w Polsce nie dostarcza ich PP. Polecili jednak złożyć oficjalną reklamację z potwierdzeniem nadania od nadawcy.
Lumiere w mailu odpisało, że USPS nie jest prywatnym kurierem, ale już do prośby o potwierdzenie nadania się nie odnieśli

I co w takim razie zrobić?? Poczta Polska twierdzi, że nie dochodzą do niej takie paczki ("LC..."), Lumiere już swoją rolę spełniło i zapewne nie będzie im się chciało ani wysłać mi skanu potwierdzenia ani tym bardziej jako nadawcy złożyć w USA reklamacji A ja stracilam sporo kasy i jestem sfrustrowana
Czy Wasze paczki wysyłane przez USPS dostarczają Wasi lokalni listonosze czy jacyś nieznani kurierzy?
chilipepper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując