Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-04, 11:01   #539
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Pytałaś już o to w innym wątku. Poczekaj i zrób test.

TAKKKK???? Od kiedy globulki mają taką skuteczność? Strona producenta szczerze mówiąc do mnie nie przemawia, bardziej wierzę, artykułom medycznym i mojemu lekarzowi. Oni oceniają skuteczność globulek na około 60/70% dlatego nie powinno się ich stosować osobno a jedynie z prezerwatywą. Gdyby one były takie mega skuteczne jak podajesz cieszyłyby się równą popularnością co pigułki bo nawet prezerwatywy nie mają 99,7% skuteczności, a jakoś tłumu dziewcząt stosujących jedynie patentex nie widzę... Za to z tego co czytam wiele dziewczyn stosujących tylko patentex zaszło w ciążę. Więc takie wskaźniki ze strony producenta są chyba kpiną.

Stosowałam globulki i prezerwatywy i dokształciłam się pod tym kątem bardzo, poza różnymi artykułami i zestawieniami oparłam się na opini dwóch lekarzy. Ich stwierdzenie, że globulki mają 60/70% skuteczności w obliczu ciąż na patentexie bardziej do mnie przemawia niż chyba wyssane z palca dane producenta.
Niestety - strona producenta trochę mnie zwiodła, bo pogrzebałam troszkę głębiej i okazało się że wskażnik pearla wynosi 6 ciąż na 100 kobiet a inne żródła wskazują że 2 na 100 kobiet. Te dane są trochę sprzeczne i trudno dojść które z nich mogą być prawdziwe. Znalazłam też informacje dziewczyn które twierdzą że stosują i w ciąże jakoś nie zaszły. Ciężki orzech do zgryzienia
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora