Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ranking Chirurgów Plastycznych- Polecajcie!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 22:01   #204
TiNi87
BAN stały

Dot.: Ranking Chirurgów Plastycznych- Polecajcie!

Przezycia traumatyczne lecz nie moje,ale mysle ,ze warto o tym mowic glosno.Gwozdziem do trumny jest umowa ktora sie podpisuje,jest tam wzmianka o tym,ze kiedy pojawia sie jakiekolwiek komplikacje -lekarz za to nie ponosi odpowiedzialnosci... Mojej znajomej robil piersi,spapral po calosci i zebym sie nie musiala rozwodzic to zacytuje jej opowiesc,ktora zamiescila w innym watku...

Cytat:
Napisane przez vikuska
MayDiva mam do Ciebie pytanie, bo widzę że jesteś...
Możesz mi w skrócie powiedzieć co Ci zepsuł Senkowski bo parę osób go chwali i w rankingu wprost jest na pierwszym miejscu co do operacji powiększania piersi....

Też się kiedyś sugerowałam tym rankingiem.
Ja przed operacją byłam jeszcze u innych lekarzy-do Sankowskiego czekało się najdłuzej, więc u niego byłam na końcu. Inni zalecali wkładki od 350 w górę-on zaczął od 225, wywalczyłam 350 w sumie na 3 konsultacjach.A i tak skończyłam z 310cc.
Ja przed ciążą miałam 90 cm w biuście, zawsze szczuplutka byłam jak trzcinka tylko cycki duże. Po ciąży zostało mi puste 84cm.Więc oczytwiste dla mnie było, żeby to wypełnić trzeba by uzyskać po op z 92cm-mam po operacji 87cm.To była pierwsze co mnie zaskoczyło. Od razu po op opuchnięte piersi były puste nad brodawką!!!
Ale ja juz bym zaakceptowała tą "wielkość" gdyby nie te wszystkie inne "ALE" jakie miałam. Lewa pierś miała dziwny kształt od samego początku, była oddalona od środka mostka dużo dalej niż prawa, nie dała się przesuwać do środka i była niżej.
Po za tym coś mi się "porobiło"z gruczołami, które były ułożone w postaci dwóch bułek położonych po obu stronach brodawki. Asymetria brodawek została powiększona do prawie 3 cm, i stare fałdy wyglądały koszmiarnie-nie były wogóle naciągnięte, tylko dzieliły piersi. Ale lekarze byli zachwyceni-mówili, że trzeba czekać na efekt końcowy. Byłam po op na dwóch konsultacjach-zawsze słyszałam to samo-JEST SUPER!!!!!!więc czekałam.

Jednak piersi wyglądały coraz gorzej, a po 4 -5msc mięśnie zaczęły dodatkowo dzielić mi piersi na jeszcze dwie częsci.
By utwierdzić się w tym, że nie zwariowałam umówiłam się na konsultację do dwóch innych lekarzy. Obaj stwierdzili to samo- implant za mały, kieszenie za duże, mięśnie nie tak odseparowane .
Umówiłam się do P&C. I tydzień przed konsultacją u nich implant zerwał torebkę łącznotkankową (obaj lekarze mówili , że cos takiego moze się zdarzyć w tych za dużych kieszeniach) i "opadł " na dół piersi.

Następnego dnia P&C przyjęli mnie na wczesniejszą konsultację. Wszystkie moje uwagi zostałe skwitowane-jest pięknie, piersi są równiutkie, nic się na nich nie dzieli, i nawet teraz (tzn po pęknięciu torebki) wyglądają SUPER.Pokazali mi moje piersi z przed operacji i powiedzieli że nikt inny nie zrobiłby mi ładniejszych piersi. Miesiąc panią poboli i nic więcej się nie stanie. Dla spokoju prosze zrobić USG piersi-na skierowaniu napisali "bliżej nie określone dolegliwości". A radiolog tylko spojrzał i powiedział ,że to torebka pękła i implant się przesunął, ale tego nie zdiagnozuje się na USG-i nic nie wyszło.
Zostałam z niczym-tzn z obolałym, urwanym cyckiem i lekarzami którzy są dumni ze swego dzieła, i twierdzą że nic takiego się nie stało. Bez diagnozy, bez opieki-tragedia.

Zrobiłam rezonans magnetyczny-i cały kunszt operacji mam na 150zdjęciach. Pozatym okazało się , że ten obsunięty implant jest dziurawy!!!!!! Jak to się stało, że taki implant jest dziurawy ? Wg mnie został uszkodzony w czasie operacji i taki mi zaszyli. I wszystkie moje dolegliwości lewej piersi od samego początku były związane własnie z tą dziurą.

I nagle teraz jak się dowiedzieli o tej dziurze, bez problemu, od ręki chcieli mnie operować.

Tylko o tym,że ta dziura tam jest dowiedziałam się dzięki własnej determinacji, a jedyną pomoc jaką uzyskałam po zerwaniu torebki była pomoc nie od nich-tylko od pani dr, która zajęła się nie swoją pacjentką.

pierwsze zdj-5 msc po operacji, lewa pierś wyraznie "dziwna".

drugie zdj-kilka godz po zerwaniu torebki, na niebiesko zaznaczone o ile przesunął się implant, taki stan widział Sankowski-i podobno wyglądało to suer dobrze.

trzecie zd-po miesiącu od zerwania, wyraznie widać jak implant opadł w dół ,w boczną część piersi.

czwarte zd.-obraz z rezonansu mag, lewy implant wyraznie przesunięty, strasznie pofałdowany(odbicie lustrzane. lewa pierś z prawej strony)

piate zd.- super piersi wg Lmbasa i Sankowskiego, zdjęcie po zerwaniu, taki stan panowie lekarze widzieli na ostatniej konsultacji, zgodnie orzekli, że są to równiutkie i piękne piersi.
Ikonki załączonych zdjęć

Na znanylekarz.pl warto poczytac,jest tam duzo wiecej takich przypadkow ...

Edytowane przez TiNi87
Czas edycji: 2009-12-09 o 22:03
TiNi87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując