2009-12-11, 18:01
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
Napisane przez gabisun
Pomidora z tego wszystkiego zapomniałam życzeń złożyć  obyś dostała w końcu swój wymarzony prezent
Kretencja nie ma się czego bać, fajny etap życia zaczynacie, nowe miejsce, może także inne zmiany was czekają w tym nowym roku czego szczerze wam życzę
Ja mam tak, że niby samymi starankami się nie przejmuję i nie stresuję, ale jak juz zbliża się termin @ to coraz więcej o tym myśle i najchetniej to już 10 dni przed bym testowała żeby wiedzieć jak najszybciej 
|
Dziękuję za życzenia Ja też najchętniej bym testowała już od razu po okresie płodnym 
Cytat:
Napisane przez aldii
|
Dziękuję A przepis nawet ze zdjęciem będę wrzucała w poniedziałek na mój profil w smacznym wizażu, bo dzisiaj to już czasu nie mam. Ale wrzucę na pewno A z tym plusikiem to masz rację, już pisałam o tym dzisiaj 
Kretencjo, to ładnie się mieszkanie zapowiada, ja bardzo lubię taki prosty, ikeowski styl (sami połowę mebli mamy z ikei ). No i tak samo jak wy - pełno książek i niezagospodarowany mały pokój, w którym stoi komputer i biurko. Kiedyś, wiem to na pewno, będzie tu pokoj dziecięcy 
A ja sprawdzam sprawdziany moich geniuszy z II klasy. Omawiali właśnie moją kochaną lekturę "Kamienie na szaniec" i właśnie się dowiedziałam, że Zośka i Zeus sami uratowali całą Polskę przed Niemcami A II wojna światowa skończyła się w 1943 roku - zastanawiam się, co oni robili na moich lekcjach 
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------
Cytat:
Napisane przez Kakusia
 a przepraszam Cię bardzo Aldii ale z tego co czytałam, to kość nosową i przezierność karkową w celu wykluczenia chorób genetycznych lekarz bada między 11 a 14 tc  ba, czytałam nawet, że pod kierunkiem zespołu Downa w innych tygodniach ciąży wyniki są już niemiarodajne!
A właśnie ok 20tc ciąży (ostatnio mi lekarz mówił na ostatnim usg w 14tc, właśnie wtedy kiedy badał kość nosową i mierzył przezierność karkową) lekarz będzie badał m.in serduszko.
|
Kakusiu, ty masz rację, jest dokładnie tak jak piszesz. Plus w 20 tc bada się tzw. "motylka" czyli mózg dziecka, czy jest dobrze rozwinięty Mierzy się objętość wód płodowych. Ale już nie bada się przezierności karkowej, bo fałda jest tylko w początkowych tygodniach życia płodpwego
|
|
|