|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Dla dzieci to i tak dużo łatwiej prezent wybrać. Bo dla dorosłej rodzinki, jeżeli nie mają konkretnych życzeń, to jest nad czym myśleć. U nas prezent dla rodziny męża stanął na moim pomyśle, czyli, winko, herbatka jakaś z herbaciarni, czekoladki, taki świecznik kupiliśmy wczoraj i co mi tam jeszcze w rece wpadnie. Tylko tak mi nieco dziwnie, bo wiem, ze oni dla nas kupują jakieś podarunki....Dostałam też extra kase na swieta "od firmy" wiec jakies drobiazgi chyba kupie moim rodzicom i babci. Zaraz odpalam forum plotkowe i szukam pomysłów
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak na razie to mamy obraz dla nowo upieczonych rodziców (tych od 4 m-c kruszynki) - zrobiłam super fotkę i przez internet zamówiłam obraz - wyszło superowo. Mamie kupię lokówkę bo zamówiła, tacie pewnie coś ciepłego do ubrania, a z teściami jak zwykle mam problem... sama nie wiem...
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley wstawaj z łóżka już
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia doskonale cie rozumiem z tym pieskiem, też nie wyobrażam sobie życia bez kochanej cieplutkiej mordki przy boku
pamiętacie też pewnie jak bardzo rozpaczałam po stracie mojego przyjaciela. Jest pusto i nie wyobrażam sobie żeby tak mialo juz zostać. A jeśli chodzi o dziecko to mozna połączyć spacerek z pieskiem i wózkiem ![]() A ja wróciłam od gina , szyjka ładna, ale usg nie miałam |
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
POMIDORKO,
wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
![]() Pomidorko, owocnych staranek Dziewczyny, nie kupiłam tych testów owulacyjnych, posprzeczałam się nawet z TŻtem bo powiedział, żebym ich nie kupowała tylko trochę wyluzowała, to się lepiej poczuję, zamiast tak się tym przejmować ![]() No i teraz nie wiem kiedy owu, ale wczoraj mnie bolał jajnik, a dziś się pojawił śluz, nie wiem czy to oznacza że owu będzie czy była??
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłyśmy z miasta, do fryzjera się nie dostałam bo kolejka była. W poniedziałek pójdę. Za to kupiłam mężowi śliczny krawat w Biedronce. I sobie jeszcze w jednym sklepie niedrogą bransoletkę znalazłam ![]() Lenka nie przejmuj się. Ja swojemu wcale nie powiedziałam, że zamierzam kupić, tylko kupiłam Na jego konto A i jeszcze wczoraj za wcześnie pochwaliłam, że mnie nic nie kłuje....dzisiaj rano rąbało mnie w jednym jajniku jak cholera. Ale tak inaczej niż zawsze, więc możliwe, że to owu...szkoda tylko, że nie do wykorzystania :P Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-12-11 o 13:21 |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż naprawdę ma tu rację |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ja jestem dopiero na samym poczatku staranek i juz schizuje, mój gin też mówił żeby się nie przejmować i na luzie, ale zeby sie tak dało? ale jak pokazał mi ten mój pecherzyk i mówił, ze sa szanse na zapłodnienie to co? Cały czas myśle! jest to dla mnie takie naoczne jak już widziałam ten obraz z usg, najchętniej bym sie tam prześwietliła i zobaczyła co plemniczki robią
![]() No i jeszcze mój mąż życiowy pesymista rano mówi: myslisz, ze zrobienie dziecka to jest takie hop-siup? To była odp na moje stwierdzenie, ze pewnie co miało sie zrobic to sie zrobiło, a my musimy czekać...bo on twierdzi, ze na pewno sie nie udało. Chciałabym mieć takie podejscie, bo zawsze lepiej być mile zaskoczonym niż rozczarowanym.
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-11 o 13:38 |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnego liczenia i stresowania, co ma być to będzie, ciesz się z bliskości męża i nie myśl tylko czy to właśnie już bo inaczej zwariujesz i z każdym cyklem będzie coraz większy stres a to nic nie pomoże a nawet zaszkodzi Abz mój mąż ma podobne podejście woli się nie nastawiać żeby się potem nie rozczarować, a na każdego kiedyś przyjdzie czas |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a Bozia w odpowiednim momencie ześle II kreseczki Co do nastawienia, pamiętam, że to ja musiałam powtarzać swojemu TŻtowi, że to nie jest takie hop siup, żeby nie myślał, że skoro wtedy zaplanowaliśmy początek starań to akurat się uda (i nie chodziło tu o pesymistyczne nastawienie, raczej tłumacząc Mu, że trzeba się ciut wcześniej zacząć starać bo może się nie udać za pierwszym razem ) a mąż wiecznie ze zbywającym uśmiechem powtarzał, że On i tak czuje, że będzie miał złoty strzał ![]() Ale chyba wmówiłam Mu swoje nastawienie bo kiedy zobaczył pudełeczko z bucikami i testem - zszokowany i z niedowierzaniem powtarzał, że przecież to nie takie proste, że przecież to nie jest takie hop siup, że ludzie się latami starają a tu..... proszę ![]() Przepraszam Dziewczynki, że ja tak z doskoku ale uczę się na wtorkowy egzamin (opisówkę) i wkuwam jakieś głupie polityki, fundusze i te sprawy... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-11 o 15:07 |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, tak czytam, jak piszecie o wyluzowaniu się. Ale ja doskonale rozumiem te dziewczyny, które nie potrafią. Dla mnie najbardziej stresujący był pierwszy cykl - jakoś tak się na niego nastawiałam, że spać nie mogłam w nocy przez bite 2 tygodnie, aż do @ Miłego dnia, a ja lecę przygotowywać powoli jedzenia na niedzielne urodzinki. Acha, dziewczyny, zaczęłam wystawiać moje przepisy na smacznym wizażu i byłabym wdzięczna za opinię |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Tity, ja też swojemu nie chciałam mówić, ale byliśmy razem na mieście i tak wyszło:/
Kakusia, wiem, że ma, wiem... staram się wyluzować, ale to nie takie łatwe. Skończyło się na tym, że się dziś staraliśmy Bezstresowo, bo mamy dzisiaj oboje wolne, więc spędzamy wieczór w domku, sami...abz, ja mam to samo... I nic nie poradzę, zwłaszcza że jest u mnie 14 dc ![]() gabisun, po raz kolejny Pomidorka, mój mąż by się ucieszył z takiej karkóweczki Fajna stronka! Zamieść coś więcej![]() Ja też mam dużo fotek moich potraw i zamieszczałam kiedyś na forum GW: http://fotoforum.gazeta.pl/u/frezja-finezja.html Dziewczyny, jedziemy na święta do moich rodziców Wyjeżdżamy 23.12 a wracamy w drugi dzień świąt Od razu mi lepiej
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ja z cyklu na cykl chyba też coraz mniej się przejmuję. Może powinno być odwrotnie, a może to po prostu wina stresów związanych z kupowaniem mieszkania - na myślenie o ciąży nie ma czasu ani siły.... W każdym razie chyba etap płaczu, gdy przychodzi @ mam za sobą. Pewnie, że jest mi trochę przykro, ale - cóż, przez te osiem czy dziewięć cykli chyba się przyzwyczaiłam
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko, cieszę się, że strona się podoba.
Ale następne wrzucę po niedzieli, bo teraz będę robić i fotografować.Kretencjo, ja też jakoś mniej się przejmuję. No i też jestem chora w tym cyklu, tylko ja siebie obserwuję i robię testy owulacyjne, ale też nie na siłę. Np. wczoraj mieliśmy się starać według testów, a byliśmy oboje tak padnięci, że stwierdziliśmy, ze nie mamy nastroju. Może dziś coś będzie, ale też nic na siłę
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, już całkiem niedługo. W umowie przedwstępnej zaznaczyliśmy, że wszystko ma się odbyć do końca stycznia
BOJĘ SIĘ ale też cieszę
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że się boisz, to normalne. Ale radość pewnie większa! Już planujecie, co gdzie będzie stało i co chcecie zrobić w mieszkaniu?
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to może właśnie owocne staranka okażą się na nowym mieszkanku??
![]() Co do strachu wiem przez co przechodzisz, 1,5roku temu i my tego stracha mieliśmy. Wytrwałości cierpliwości i będziecie się cieszyć na swoim ![]() Lenka zamiast się stresować wzieliście się do przytulanek Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-11 o 17:01 |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora z tego wszystkiego zapomniałam życzeń złożyć
obyś dostała w końcu swój wymarzony prezent Kretencja nie ma się czego bać, fajny etap życia zaczynacie, nowe miejsce, może także inne zmiany was czekają w tym nowym roku czego szczerze wam życzę Ja mam tak, że niby samymi starankami się nie przejmuję i nie stresuję, ale jak juz zbliża się termin @ to coraz więcej o tym myśle i najchetniej to już 10 dni przed bym testowała żeby wiedzieć jak najszybciej
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że planujemy
![]() Ściany w przedpokoju pewnie żółte, w salonie być może jasnozielone. Zielona albo brązowa sofa. Drugi worek sako, oliwkowy
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko
![]() Abz zebyscie utrafili w ten pecherzyk Lindsley rozbrykal sie ?? Tity mozesz zmienic na liscie, bo Maria2008 juz urodzila pisalam kilka dni temu o tym....Kakusia usg polowkowe, to inaczej pierwsze genetyczne - najwazniejsze !! bada kosc nosowa i przeziernosc karkowa (jednym slowem, czy dziecko nie ma Downa itd.) Lindsley serduszko i reszte narzadow szczegolowo, to na II i III genetycznym.Teraz pewnie tez obejrzy, ale najwazniejsza jest ta kosc i fald Pomidorko ode mnie spoznione sto lat kochana no i pieknego, rozowego dzidziolka Kakusia tez sobie nie wyobrazam bez zwierzat - mam psa i kota Serduszkowata ja proponuje zdecydowanie cos z zabawek edukacyjnych Lenka dobra decyzja z tymi swietami Pomidorko wrzuc ten przepis na rolade serowa ![]() Kretencja lawendowe sciany w sypialni Dziewczyny mi sie wydaje, ze ten + jest przy tej osobie, ktora mamy w swoich kontaktach tak sobie ostatanio wydedukowalam
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-11 o 17:51 |
|
|
|
#3053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepraszam Cię bardzo Aldii ale z tego co czytałam, to kość nosową i przezierność karkową w celu wykluczenia chorób genetycznych lekarz bada między 11 a 14 tc ba, czytałam nawet, że pod kierunkiem zespołu Downa w innych tygodniach ciąży wyniki są już niemiarodajne!A właśnie ok 20tc ciąży (ostatnio mi lekarz mówił na ostatnim usg w 14tc, właśnie wtedy kiedy badał kość nosową i mierzył przezierność karkową) lekarz będzie badał m.in serduszko. |
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kretencjo, to ładnie się mieszkanie zapowiada, ja bardzo lubię taki prosty, ikeowski styl (sami połowę mebli mamy z ikei ). No i tak samo jak wy - pełno książek i niezagospodarowany mały pokój, w którym stoi komputer i biurko. Kiedyś, wiem to na pewno, będzie tu pokoj dziecięcy A ja sprawdzam sprawdziany moich geniuszy z II klasy. Omawiali właśnie moją kochaną lekturę "Kamienie na szaniec" i właśnie się dowiedziałam, że Zośka i Zeus sami uratowali całą Polskę przed Niemcami ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja z doskoku między sprzątaniem,prasowaniem a nauką z synkiem ![]() Pomidorko-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE-GWIAZDKI Z NIEBA!! A przepisy rewelacja Co do prezentów dla dzieci to ja zawsze pytam rodziców o ewentualne zainteresowania dziecka,bo z reguły już rodzice dzieci w tym wieku wiedzą czym dziecko lubi się bawić najbardziej,mój synek np już wtedy kochał autobusy i kolejki mnie zresztą też zawsze pytają zanim wybiorą prezent.Słuchajcie,kupiłam ostatnio misie z akcji TVN,Zuzię,Miecię i Frania,właśnie mi je kurier przywiózł-są BOSKIE Nawet moi chłopcy je podziwiają mimo że za pluszakami nie przepadają ![]() Musze znaleźć im teraz miejsce żeby było je widać,szkoda by było gdyby nie mogły cieszyć oczu
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2009-12-11 o 18:24 |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Już wstałam
![]() Aldii właśnie... usg połówkowe to drugie usg genetyczne i robi się je między 18 a 22tc i bada serduszko. Pierwsze genetyczne jest w okolicach 12tc i bada się dzieciątko pod kątem chorób genetycznych... A ja się nie mogę powstrzymać i nie pochwalić jaki dziś dostałam prezent od zupełnie obcej osoby... Kupowałam sobie Tz-owi i siostrzeńcowi kapcie... Zawsze kupowałam u jednego sprzedawcy na ryneczku a teraz długo go nie było więc jak już go zobaczyłam to zakupy hurtem... No i facet chciał mi źle resztę wydać na swoją niekorzyść, zwróciłam mu uwagę, on się przyznał, że kolega ma im i sobie wypili po kieliszku... Ale zauważył, że jestem w ciąży i chyba za uczciwość wrzucił mi do reklamowki kapciuszki dla maluszka
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, takie gesty sprawiają, że się cieplej robi na sercu, prawda?
![]() Lenka, my nie chcemy tapety, bo planujemy mieć kota. A widziałam u moich rodziców, co kot potrafi z tapetą zrobić Tak że tapety, które tam są zedrzemy, będą gładzie kładzione i farba.
|
#3059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a pamiętacie Kareninę z pierwszej części wątku? Właśnie przeczytałam na innym, że się rozpakowała, już w październiku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia

żadnego liczenia i stresowania, co ma być to będzie, ciesz się z bliskości męża i nie myśl tylko czy to właśnie już bo inaczej zwariujesz i z każdym cyklem będzie coraz większy stres a to nic nie pomoże a nawet zaszkodzi 
obyś dostała w końcu swój wymarzony prezent
zebyscie utrafili w ten pecherzyk 
a przepraszam Cię bardzo Aldii ale z tego co czytałam, to kość nosową i przezierność karkową w celu wykluczenia chorób genetycznych lekarz bada między 11 a 14 tc