Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój chłopak nie chce się zgodzic na seks
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-03, 03:31   #2
Jeanne90
Zakorzenienie

Dot.: Mój chłopak nie chce się zgodzic na seks

Cytat:
Napisane przez emam17 Pokaż wiadomość
Od koleżanek wiem, że mając 17 lat nie dostanę tabletek od lekarza bez zgody rodzica
To jest głupia głupota Powinnaś dostać tabletki bez większych problemów. Jeśli odmówi Ci ich wypisania lekarz z NFZ, to idź prywatnie.

Cytat:
Nie potrafię przetłumaczyc mu, że prezerwatywa też jest dobrym środkiem antykoncepcji, z tabletkami można tak samo wpaśc.
Tabletki są lepsze z kilku względów:
- tabletki mają wyższą skuteczność, niż prezerwatywy;
- przy nieumiejętnym używaniu prezerwatywy może się ona zsunąć czy pęknąć;
- na początek współżycia proponowałabym branie tabletek właśnie, bo dają one większe poczucie bezpieczeństwa (sama zresztą to widzisz po tym, co Twój chłopak mówi);
- prezerwatyw trzeba nauczyć się używać, zakładać, kontrolować, czy wszystko jest ok, przy tabletkach nie ma takiego stresu;
- przy tabletkach możecie zacząć kochać się spontanicznie, momentalnie przejść od gry wstępnej do właściwego stosunku, nie trzeba robić przerwy na zakładanie prezerwatywy. A wierz mi, ta przymusowa przerwa potrafi być deprymująca więc wyobraź sobie, jak podziałałoby to na Was, którzy robicie to pierwszy raz;
- tabletki dają więcej możliwości (moim zdaniem) - możecie się kochać, potem możesz penisa partnera pieścić ręką czy ustami bez obawy uszkodzenia prezerwatywy (po seksie oralnym trzeba zmienić gumkę!);
- kiedy jesteś "na tabletkach" partner może kończyć w Tobie, a kiedy będzie miał prezerwatywę, podejrzewam, że zarówno Ty, jak i on, będziecie się martwić, czy oby na pewno wszystko poszło ok, czy prezerwatywa czegoś nie przepuściła () itd;
- przy braniu tabletek nie musisz się martwić o to, czy czasami nie przeniesiesz do swoich narządów płciowych plemników np. za pomocą ręki.

Ja przed rozpoczęciem współżycia zaczęłam brać tabletki (nie miałam 18 lat i dostałam je bez problemu od lekarza prywatnego). Teraz mam przerwę (pewnie ok. 3-miesięczną) i używamy prezerwatyw. Zanim jednak odstawiłam tabletki postanowiliśmy spróbować seksu z prezerwatywą, po to właśnie, by je "oswoić". Uważam, że Twój chłopak ma całkowitą rację, że chce, żebyś brała tabletki. Całkowity komfort psychiczny jest baaaaardzo potrzebny zawsze, ale najbardziej przy pierwszym razie. Bo nie dość, że stresowalibyście się nie tylko seksem, to do tego doszedłby lęk o to, czy prezerwatywa Was nie zawiedzie.

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2010-01-03 o 03:33
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując