2010-01-05, 15:41
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Napisane przez Hanna1991
Wszystko zalezy jaki to trądzik ! Jesli Ci wyskoczyło kilka krosteczek i masz je krótko to mozesz iść do kosmetyczki...Jednak jeśli ktoś ma takie problemy jak ja ...od 5 lat walczę  to nie zdecydowałabym sie isć na jakies oczyszczanie , bo to wsyztsko jest kwestią hormonów, organizmu , odżywiania...
z 3 lata temu zaczęłam brac tetralysal...po 2 miesiacach efekt ekstra ! pokazanie czoła, uczesanie sie do góry - coś wspaniałego !!!! 2 miesiace spokoju....potem znow....i tak w kółko....teraz miałam rocczną przerwe i dziś kupiłam . Dobrze ze trafiłam na ten wątek bo na ktores z stron przeczytałam że nie mzna odstawiać z dnia na dzien;/;/;/ a ja WŁASNIE TAK ROBIŁAM ! ! !
jeszcze używam benzacne......kurcze jak mi sie marzy juz na wiosne uczesac sie ładnie do tyłu. To jest strasznie ! nie daje sie chłopakowi dotknąć...jak leże to trzymam grzywke  NIE MAM JUŻ SIŁY...przez to brak mi pewności siebie...czasem rycze bo nie moge wytrzymać...  czy kiedyś sie to skończy....?;(;(
|
Ja też odstawiłam z dnia na dzień i co? (W sensie, odstawiłam kiedy dermatolog mi kazała, gdy antybiotyk mi się skończył. Nie było u mnie tak, że pod koniec brałam np. 1 tabletkę na 2 dni czy coś w tym rodzaju, dla podtrzymania efektu.) Wszystko jest w porządku. Jestem rok po zakończeniu kuracji.
Jakiś czas temu jednak zaczęły mi wyskakiwać krosty, nie wiem skąd, nie potrafiłam sobie tego wytłumaczyć. Wtedy postanowiłam odstawić mleko i jego przetwory (przez wzgląd na to, że miałam wrażenie, że po tym jedzeniu mój brzuch źle reaguje). I co się okazało, problemy z żołądkiem w większości zniknęły a i na mojej cerze nie wyskakuje od tamtej pory nic niespodziewanego. Nie wiem, może to wcale nie ma ze sobą związku (zapytam przy najbliższej okazji dermatologa), ale wydaje mi sięjednak, że coś w tym jest, że to właśnie od mleka to wszystko, chociaż wcześniej sądziłam, że to co jem nie może mieć aż takiego wpływu na stan mojej cery. Może wy też spróbujcie? Nie zaszkodzi.
Edytowane przez martusienka
Czas edycji: 2010-01-05 o 15:43
|
|
|