![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() po pierwsze metronidazol codziennie po 2 tabletki. do tego raz w tygodniu azimycin no i krem fusacid.. czy ktoś sie orientuje co do działania tych leków..? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Przyczajenie
|
Ja myśle ze deramatolog wie co robi. Ja jestem skłonna zgodzic sie na wszystko byle by tylko pozbyc sie tego świństwa (trądzik) na zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
Witam Was, dziś rownież byłam u dermatologa i dostałam na recepte tetralysel oraz Epiduo i skinoren. Te dwa ostatnie mam smarować na zmianę co noc. Tetralysel początkowo po 2 tabletki dziennie a później jedną aż do kolejnej wizyty tj. 5 marca 2010
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, że jednak ta kuracja Ci pomoże ![]() ![]() ![]() ![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Przyczajenie
|
KUPIĘ PILNIE OD 2-4 OPAKOWAŃ TETRALYSALU 300 MG !!! Zainteresowanych proszę o kontakt: e-mail - mati4001@interia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
przeciez to jest lek na recepte ;/
nie mozna tak o sobie tego sprzedawac^^
![]() |
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
wszystko można :P
Dziewczyny byłam ostatnio u dermatologa i mimo że już mam gładziutką buzię i raczej nic nowego mi nie wyskakuje pani doktor kazała mi brać tetre jeszcze przez miesiąc (oczywiscie z lekami osłonowymi na żołądek) bo podobno są jakieś jak to ona nazwała nowe zalecenia co do tego leku żeby brać go więcej (czyli w moim przypadku 3 tabletki po 150 mg) bo on ma nie tyle łagodzić stany zapalne co hamować wytwarzanie łoju (tak mi powiedziała pani doktor) Zmieniła mi jedynie maści. Owszem mam sporo czerwonych śladów na twarzy ale z czasem nad wszystkim da sie popracować ![]() ![]() Także jestem kolejną osobą której lek pomógł więc dziewczyny nie załamujcie się i poczekajcie trochę bo na prawdę cierpliwość to już połowa sukcesu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Terralysal należy brać dłużej i odstawiać stopniowo by PODTRZYMAĆ efekty całej terapii, ja bym ci poradziła jeszcze ostatnie dwa tygodnie zmniejszyć dawkę lub częstotliwość przyjmowania, by nie odstawić tak nagle.
![]() |
#1329 |
Przyczajenie
|
Jak się nie ma innego wyjścia to trzeba szukać inaczej. Niestety tak to już jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
w ogóle z leczenia trądziku trzeba wychodzić stopniowo.
nie można zaprzestać z dnia na dzień tylko dlatego, że syfy przestały wychodzić na wierzch (; w przeciwnym razie może on niestety wrócić ;/
![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi.. jak wygląda mechanizm działania takiego antybiotyku?
on od wewnątrz walczy z tą ropą czy co to tam jest czy jego zadaniem jest wypchnąć to wszystko na zewnątrz? bo jak mocniej dotknę takie czerwone miejsce (które do tej pory brałam za przebarwienie) to mnie boli i czuję, że coś tam siedzi. i takich miejsc jest kilka niestety. dlatego boję się, że jak pewnego dnia mi to wszystko rypnie i wywali na wierzch to będzie załamka ;/
![]() |
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
kurde.. bo ja już liczyłam na to, że pozostaną mi tylko przebarwienia, ale okazało się, że to gdzieś tam głęboko siedzi jeszcze i nagle zachciało się temu wyjść ;|
![]() |
![]() |
#1335 |
Rozeznanie
|
Ja biorę teralysal od początku września codziennie po 300 mg i mam jeszcze receptę na styczeń po 150 mg tylko, że zaczął mnie boleć po nich żołądek. Osłonowe biorę od samego początku i nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych aż do teraz, ten ból jest okropny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Rozeznanie
|
A jakie tabletki są osłoną dla wątroby w trakcie brania tetrasylu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
ja biore Lacidofil i jest ok..
maiia, nie mam pojęcia. ale to niekoniecznie musi być spowodowane antybiotykami^ czy ból jest długotrwały, czy powtarza się cyklicznie co kilka dni?
![]() |
![]() |
#1338 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tetralysal- działa to coś wogóle?????????
Hej! Mam podobny problem. Brałam Tetralysal od marca do połowy lipca. Na początku nie było efektów, ale później cera mi się bardzo poprawiła
![]() Próbowałam również odsatwić podkład przestać jeść czekoladę itd. ale po miesiącu nie widziałam różnicy;/. Jestem coraz bardziej zdołowana, bo z trądzikiem walczę od 12 roku życia, a za tydzień skończę 18 lat;/. Nie wiem co robić... ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
hej, czy zazywajac tetralysal moge pic alkohol? bo slyszalem, ze tylko z niektorymi nie mozna mieszac alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
no... antybiotyków z reguły nie miesza się z alko (;
boże, to jakiś cud^ już mi się prawie nic nie robi na twarzy.. mam tylko jednego syfka na kości policzkowej, ale dzielnie trzymam ręce przy sobie i nawet go nie dotykam.. a tak to wszystko wyleczone. uch, ale super. tylko boję się, że bo mi derma zmniejszyła dawkę do 150mg i .. no i kurde, martwię się, że nie będzie tak fajnie działać jak 300 XD
![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
@goska
no bo wiesz slyszalem, ze nie ze wszystkimi antybiotykami tak jest, ze nie mozna zazywac alkoholu podczas kuracji ;s @dont know kurcze po jakim czasie zauwazylas efekty? bo ja przyjmuje juz dwa tygodnie dawke 150 i nic...mysle zeby sobie samemu bez wiedzy dermatologa zwiekszyc dawke do 300, MUAHUAHUA ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
no.. najpierw wysyp w pierwszym miesiącu, ale przy dawce 300mg.. od jakiegoś tygodnia zaczyna się właśnie wszystko leczyć. czyli dopiero po upływie miesiąca i wyżarciu całego opakowania 300..
![]() |
![]() |
#1344 |
Raczkowanie
|
no to dalas mi nadzieje. dpiero zauwazylem ze ja tez mam 300mg, wiec moze sie uda...nie wiesz czy to leczy tez zaskorniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
mnie sam Tetralysal z zaskórników na pewno nie wyleczył..
w tym pomaga mi Duac i w moim przypadku jest niezawodny <33!
![]() |
![]() |
#1346 |
Przyczajenie
|
Póki co wziąłem 40 tabletek tetralysalu 300mg do tego co 2-3 dzień smaruję się Epiduo = zero wysypu, zero efektu. Nie ma jak skuteczność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Raczkowanie
|
Wszystko zalezy jaki to trądzik ! Jesli Ci wyskoczyło kilka krosteczek i masz je krótko to mozesz iść do kosmetyczki...Jednak jeśli ktoś ma takie problemy jak ja ...od 5 lat walczę
![]() z 3 lata temu zaczęłam brac tetralysal...po 2 miesiacach efekt ekstra ! pokazanie czoła, uczesanie sie do góry - coś wspaniałego !!!! 2 miesiace spokoju....potem znow....i tak w kółko....teraz miałam rocczną przerwe i dziś kupiłam . Dobrze ze trafiłam na ten wątek bo na ktores z stron przeczytałam że nie mzna odstawiać z dnia na dzien;/;/;/ a ja WŁASNIE TAK ROBIŁAM ! ! ! jeszcze używam benzacne......kurcze jak mi sie marzy juz na wiosne uczesac sie ładnie do tyłu. To jest strasznie ! nie daje sie chłopakowi dotknąć...jak leże to trzymam grzywke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Zadomowienie
|
Walka z trądzikiem nie jest łatwa i nie trwa krótko. No i niestety często wraca... Mi tetralysal pomógł i nie przesadze jak powiem, że odmienił moje życie. Kuracje skończyłam w 12 lutego 2009r i jest dobrze do dzisiaj. Od czasu do czasu cera mi się nieco zanieczyści, pojawiają się wągry i kilka zaskórników, jest szara, nierówna. Nie mam już tego wsystkiego co miałam kiedyś (a były to chyba wszystkie rodzaje pryszczy i innych syfów), więc wizyta u kosmetyczki raz na jakiś czas bardzo mi pomaga.
Rzeczywiście lepiej nie ingerować w cerę, gdy trądzik jest aktywny, ale wówczas gdy znikną wszystkie stany zapalne i cera się uspokoi i sama częściowo oczyści. Życze wytrwałości i pięknej buzi.
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
a w jakiej dawce brałas? 300 czy 150? i jak długo ? No i ile czasu już nie bierzesz ? ja zawsze przestawałąm brać gdy tylko skóra była w dobrym juz stanie i moze dlatego sie męcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.