Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar XII
Wątek: Scent Bar XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-10, 12:32   #2203
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Dot.: Scent Bar XII

Hej

Dopiero wstałam

Z ostatnich njusów: okazuje się że mam towarzystwo - gronkowca w paszczy
Skąd się te bakterie biorą to nie wiem, rok temu go jeszcze nie było, za to był paciorkowiec.

A z plusów:

Miałam wczoraj mnóstwo pozytywnych doświadczeń "ludziowych" - z czego się strasznie cieszę bo normalnie to ja dzikus jestem i chowam się pod kocem na samą myśl o wyjściu do ludzi.
Obskoczyłam dwie imprezy bo to zawsze tylko jedna mobilizacja Byłam u znajomych na wchodzinach - i było mnóstwo nieznanych mi osób - i z większością rozmawiałam (!) - sensownie (!) - jak człowiek (!) -
A później wyciągnęłam TŻ jeszcze na imprezę klubową, a nie byłam w tym klubie od marca. Zresztą w żadnym innym też nie.
I co mnie rozwaliło. Otóż miała tam DJ-ować jedna taka dziewczyna, stała bywalczyni i DJ w klubie, do którego mój TŻ chodzi co weekend. W związku z tym było tam mnóstwo znajomych TŻ - ja ich znam słabo albo wcale. A to co mnie rozwaliło to ciepłe przyjęcie mnie tam - teksty (szczere!) typu: kochanie, rok cię nie widziałam, tak się cieszę że cię widzę, przytulasy, buziaki i autentyczne szeczere uśmiechy.

Taka teraz podbudowana się czuję....

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no właśnie to nie wynika z obowiązku alimentacyjnego tylko z ustawy o pomocy społecznej. Jest tam wyraźnie napisane kto płaci za pobyt w domu opieki:
1. sam pensjonariusz- 70% dochodu
2. małżonek i zstępni
3.gmina gdy tych z pkt 2 nie stac (jest na to wzór-musi im zostać ok 800 zł na łepka-całą reszte dochodu mogą dac na opłate)
To mnie właśnie wqrwia. Ta wielka niesprawiedliwość. Że można na mocy prawa ludzi oskubać do minimum socjalnego na głowę tylko po to, żeby osoba z całkiem przyzwoitą emeryturą, której zostawiają kilkaset złotych na wydatki "osobiste" miała zapewnioną opiekę, leki, dach nad głową, jedzenie...... i nie musiała się o nic martwić.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje, ze gdyby moj facet podniosl na mnie reke, na moje rzeczy, regularnie rozpierdzielalby po pijaku mieszkanie to bym odeszla. A moze tak nie jest? Zastanawiam sie... Moze tez trwalabym w takim zwiazku? Moze to jakies uzaleznienie? Nie rozumiem...
Czy na prawde 'milosc ci wszystko wybaczy'?
Sporo jest takich par. I też tego nie rozumiem.
Przykład.
Moja koleżanka z pokoju w pracy ma przyjaciółkę tkwiącą od paru lat w toksycznym związku z alkoholikiem. Bicie, wyzwiska, żerowanie, takie tam....
I nie odejdzie od niego.
Wieczne tłumaczenie innym - i chyba samej sobie również - ale on już nie pije.
Ostatnio zwróciła się w stronę religii - i się za niego modli. Bo to pomoże.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
A z drugiej... 'ciezko mi odejsc bo go kocham'
I druga śpiewka: "ja go zmienię....."
Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
odciełam se opuszkę od palca nożem.....
Ała.
Całuję, dmucham i przytulam
Żeby tylko ładnie przyrosła....
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Moje pachną fiołkowo-irysowo. Może obniuchaj w Sephorze jak będziesz miała okazję?
Moje śmierdzą fiołkowo irysowo. Można powiedzieć że lekko szyprowo. To dla mnie najgorsza rzecz w tych Meteorach, zapach jest masakrycznie trwały, czuć go na paszczy i w dodatku włazi pod paznokcie (nie wiem kiedy, chyba przy wyjmowaniu puszka z pudełka) i czuję go nawet następnego dnia po stukrotnym umyciu rąk.
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z "Avatara", hm. Nie bardzo rozumiem czemu miałby być przełomem w kinematografii - efekty jak efekty, wybuchy jak wybuchy, grafika jak grafika. Zamiast ludków mogli w sumie dać Indian :P A najciekawsza była scena kiedy Jake grzebał sobie w stringach

Red, Twoje opisy filmów są de best.
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Dobrze mówisz, Polly. Dobrze, oczywiście. I niestety, wcale nie mniejsza o to, bo Mops może mnie udupić. Prywatna, wypasiona opieka mogłaby wyjść mnie prawie o połowę taniej, niż ta MOPSowska.
A koniecznie musi być ta opieka MOPSowska? Nie może być prywatna? I w ogóle jak to jest że państwowa jest tyle droższa niż prywatna?
Cytat:
Dziękuję. To bardzo dobra "tematyka trzymania". I siły mi się przydadzą. Zamierzam walczyć. nie o to, żeby ten człowiek został w nędzy (przemyslałam sprawę, tego nie zniosłabym nawet jeśli to jest on), ale o to, żeby to nie zniszczyło mojej rodziny i życia. Nie bardziej... Moja rodzina i tak jest skazana na moje demony...
Sabb, walcz, masz o co.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak jest najprościej ściagać.... może z rapidshare? Któraś wizażanka się w tym orientuje?
Z eMula?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora