|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar XII
Hej 
Dopiero wstałam 
Z ostatnich njusów: okazuje się że mam towarzystwo - gronkowca w paszczy 
Skąd się te bakterie biorą to nie wiem, rok temu go jeszcze nie było, za to był paciorkowiec.
A z plusów:
Miałam wczoraj mnóstwo pozytywnych doświadczeń "ludziowych" - z czego się strasznie cieszę bo normalnie to ja dzikus jestem i chowam się pod kocem na samą myśl o wyjściu do ludzi.
Obskoczyłam dwie imprezy bo to zawsze tylko jedna mobilizacja Byłam u znajomych na wchodzinach - i było mnóstwo nieznanych mi osób - i z większością rozmawiałam (!) - sensownie (!) - jak człowiek (!) -
A później wyciągnęłam TŻ jeszcze na imprezę klubową, a nie byłam w tym klubie od marca. Zresztą w żadnym innym też nie.
I co mnie rozwaliło. Otóż miała tam DJ-ować jedna taka dziewczyna, stała bywalczyni i DJ w klubie, do którego mój TŻ chodzi co weekend. W związku z tym było tam mnóstwo znajomych TŻ - ja ich znam słabo albo wcale. A to co mnie rozwaliło to ciepłe przyjęcie mnie tam - teksty (szczere!) typu: kochanie, rok cię nie widziałam, tak się cieszę że cię widzę, przytulasy, buziaki i autentyczne szeczere uśmiechy.
Taka teraz podbudowana się czuję....
Cytat:
Napisane przez Polly_
no właśnie to nie wynika z obowiązku alimentacyjnego tylko z ustawy o pomocy społecznej. Jest tam wyraźnie napisane kto płaci za pobyt w domu opieki:
1. sam pensjonariusz- 70% dochodu
2. małżonek i zstępni
3.gmina gdy tych z pkt 2 nie stac (jest na to wzór-musi im zostać ok 800 zł na łepka-całą reszte dochodu mogą dac na opłate)
|
To mnie właśnie wqrwia. Ta wielka niesprawiedliwość. Że można na mocy prawa ludzi oskubać do minimum socjalnego na głowę tylko po to, żeby osoba z całkiem przyzwoitą emeryturą, której zostawiają kilkaset złotych na wydatki "osobiste" miała zapewnioną opiekę, leki, dach nad głową, jedzenie...... i nie musiała się o nic martwić.
Cytat:
Napisane przez hecate
Mnie sie wydaje, ze gdyby moj facet podniosl na mnie reke, na moje rzeczy, regularnie rozpierdzielalby po pijaku mieszkanie to bym odeszla. A moze tak nie jest? Zastanawiam sie... Moze tez trwalabym w takim zwiazku? Moze to jakies uzaleznienie? Nie rozumiem...
Czy na prawde 'milosc ci wszystko wybaczy'?
|
Sporo jest takich par. I też tego nie rozumiem.
Przykład.
Moja koleżanka z pokoju w pracy ma przyjaciółkę tkwiącą od paru lat w toksycznym związku z alkoholikiem. Bicie, wyzwiska, żerowanie, takie tam....
I nie odejdzie od niego.
Wieczne tłumaczenie innym - i chyba samej sobie również - ale on już nie pije.
Ostatnio zwróciła się w stronę religii - i się za niego modli. Bo to pomoże.
Cytat:
Napisane przez hecate
A z drugiej... 'ciezko mi odejsc bo go kocham'
|
I druga śpiewka: "ja go zmienię....."
Cytat:
Napisane przez skarbiatko
odciełam se opuszkę od palca  nożem.....
|
Ała.
Całuję, dmucham i przytulam 
Żeby tylko ładnie przyrosła....
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa
Moje pachną fiołkowo-irysowo. Może obniuchaj w Sephorze jak będziesz miała okazję?
|
Moje śmierdzą fiołkowo irysowo. Można powiedzieć że lekko szyprowo. To dla mnie najgorsza rzecz w tych Meteorach, zapach jest masakrycznie trwały, czuć go na paszczy i w dodatku włazi pod paznokcie (nie wiem kiedy, chyba przy wyjmowaniu puszka z pudełka) i czuję go nawet następnego dnia po stukrotnym umyciu rąk.
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch
Wróciłam właśnie z "Avatara", hm. Nie bardzo rozumiem czemu miałby być przełomem w kinematografii - efekty jak efekty, wybuchy jak wybuchy, grafika jak grafika. Zamiast ludków mogli w sumie dać Indian :P A najciekawsza była scena kiedy Jake grzebał sobie w stringach 
|

Red, Twoje opisy filmów są de best.
Cytat:
Napisane przez Sabbath
Dobrze mówisz, Polly. Dobrze, oczywiście. I niestety, wcale nie mniejsza o to, bo Mops może mnie udupić. Prywatna, wypasiona opieka mogłaby wyjść mnie prawie o połowę taniej, niż ta MOPSowska.
|
A koniecznie musi być ta opieka MOPSowska? Nie może być prywatna? I w ogóle jak to jest że państwowa jest tyle droższa niż prywatna?
Cytat:
|
Dziękuję. To bardzo dobra "tematyka trzymania". I siły mi się przydadzą. Zamierzam walczyć. nie o to, żeby ten człowiek został w nędzy (przemyslałam sprawę, tego nie zniosłabym nawet jeśli to jest on), ale o to, żeby to nie zniszczyło mojej rodziny i życia. Nie bardziej... Moja rodzina i tak jest skazana na moje demony...
|
Sabb, walcz, masz o co.
Cytat:
Napisane przez Maja102
Nie wiem, jak jest najprościej ściagać.... może z rapidshare? Któraś wizażanka się w tym orientuje? 
|
Z eMula?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."
EVERY WOMAN IS A STAR
|