Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-12, 14:00   #1719
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

mmmmmm zazdroszcze wakacjiiiii
Na razie pozostają w sferze marzeń, ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz w tej argumentacji? Wszak nikt tu się nie oburza, ani nie zakazuje. Piszemy o tym, ze taki związek ma mniejsze szanse na przetrwanie i rozliczne problemy.
Mi się wydaje, że to nie nam oceniać, jaki związek ma mniejsze szanse czy większe problemy. To zależy głównie od ludzi... Mama koleżanki już kilka lat jest z młodszym facetem i są szczęśliwi, rodziny to zaakceptowały Bliskich trzeba wspierać, a nie podcinać skrzydła, nawet, jeśli robią coś, z czym sami się nie zgadzamy (wyłączając oczywiście łamanie prawa i gdy coś jest b. szkodliwe).

Zgadzam się z Gwizdaczkiem - żyjmy i dajmy żyć innym

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
w tej kwestii powiedziałabym jeszcze tyle:

Dwie osoby się łączą, zakochują są szczęśliwe.

Ale jeśli się okazuje, że jedna jest 20 lat starsza od drugiej, zaczynają się schody, bo wokoło ludzie są przeciw. I tu jest pytanie: kto tak naprawdę ma problem? Ci co się kochają i są ze sobą szczęśliwi? Czy Ci którym to przeszkadza? Jeśli Ci którym to przeszkadza, to powstaje kolejne pytanie: dlaczego im to przeszkadza? I to jest myślę droga do odpowiedzi

Ale to takie teoretyczne rozważania. Pewnie nie wszystkie pary z taką różnicą wieku łączą się z powodu miłości. Ale też nie wszystkie pary równolatków są ze sobą z miłości...
Lepiej bym tego nie ujęła

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora