Zakorzenienie
|
Dot.: Żonaty, kocha nas obie
Cytat:
Napisane przez Romanaccia
Głupotą to już się pochwaliłaś,więcej nie musisz,dziękuje
ciesze się,że Cię rozbawiłam,ciesze się,że bawią Cię uczucia i cierpienie innych,przynajmniej masz wesołe życie , ja się nie musze usprawiedliwiać,bo nie mam z czego,ani się wybielać,bo nie popełniłam żadnej zbrodni,a jeśli za zbrodnie uważasz uczucia to ja współczuje Tobie,a jeśli w ogóle umiesz czytać,to zauważ iż do ostatniej chwili nie wiedziłam,że miał inna kobiete....
Luba, masz racje ,ale ja nie odpowiadam za poczynania i decyzje innych,mnie oszukiwał tak sama jak ją...
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------
Nie porównuj bicia dzieci,do często zawiłych i skomplikowanych związków między dorosłymi ludźmi....
nie musisz mnie pouczać i umoralniać,nie masz do tego uprawnień,nie muszę oczyszczać sumienia,bo te mam czyste,nikogo nie zabiłam,spotkałam mężczyzne,któremu zaufałam,a ten mnie oszukał,bajka stara jak świat....
|
Romanccia, nigdy nie twierdziłam, ze głupot nie popełniałam, nie popełniam, ani, ze musze miec racje i sie nie mylic. TYle, ze wiem, ze głupoty, które robiłam, to głupoty, a swinstwa, to swinstwa. Nie usprawiedliwiam sie jakimis uczuciami, czy czymkolwiek innym, nie usiłuje nikomu mydlic oczu, ja np Ty to robisz, ani sie nie oszukuje.
A co do przykładu, który Ci ktos podał n. t. bicia dzieci, to trafne porównanie, oczywiscie czytelne niejako pomiedzy wierszami, a nie całkiem dosłownie... a zwiazki miedzy ludzmi sa bardzo, bardzo proste. A juz zwłaszcza a takich przypadkach jak tu opisany i daruj, ale w Twoim watku równiez.
|