2010-01-30, 21:05
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część III
Cytat:
Napisane przez Panna Niezdecydowana
eee... a to nie jest tak, że zielony kolor oczu nie dziedziczy się tak łatwo?? coś mi świta, że na biologii tak nam mówili.... tym bardziej, że moi rodzice mają oczy niebieskie, a ja właśnie zielone  adoptowana nie jestem 
|
Hmm...no wiesz, ze mnie to żaden znawca Może jakieś jasnozielone mogą być? Nam babeczka na wykładach z genetyki tłumaczyła, że recesywne są niebieskie, a wszystkie inne dominujące - przynajmniej tak pamiętam. Chodzi o brak produkcji jakiejś warstwy barwnika w niebieskich oczach. Ale może coś z tymi zielonymi pomieszałam? 
Cytat:
Napisane przez TmargoT
no myślałam raczej o podobieństwie zew.
wiesz,o tym,że jedno dziecko jest podobne do taty,a drugie do mamy  .czy to zależy od czegoś konkretnego?
aa,jeszcze,jak to jest z dziedziczeniem do rodzenia bliźniąt.
słyszałam,że najczęściej jest to co drugie pokolenie.
więc tak.
moja koleżanka ma tatę i brata bliźniaków.wzięła ślub z facetem,ktory ma siostrę bliźniaczkę  .
pierwszego syna urodziła jednego i boi się mieć więcej dzieci 
|
To do kogo będzie bardziej podobne jest zdarzeniem losowym Zależy co będzie zawierała akurat w danym cyklu komórka jajowa, a co będzie zawierał plemnik, który ją zapłodni 
Z bliźniakami to nie wiem jak jest - ale ponoć dziedziczne. Moja koleżanka też się obawia, że będzie miała bliźniaki, bo jej tata jest jednym z bliźniąt 
Cholerko - wydaje mi się, że mogłaś odziedziczyć talent po babci Ja mam częściowo muzyczną rodzinę i kiedyś na zajęcia rozpisywałam właśnie dziedziczenie słuchu muzycznego w mojej rodzinie i rzeczywiście dało się to łatwo rozrysować - z talentem plastycznym będzie tak samo 
Cytat:
Napisane przez ville
Czy każdy człowiek ma białe końcówki rzęs? Tzn. bez pigmentu?
|
A nie mają pigmentu? Mnie się wydaje, że po prostu są cieniutkie na końcach i wydają się jaśniejsze
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:07
|
|
|