Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-31, 14:26   #3152
star15
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

O Jeżu, coś mi się net przyciął. musiałam 3 razy odpowiadać, zanim się zapisało!

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Zdaje mi sie, że nie zwracają uwagi, jak już z nami sa .. a przynajmniej nie aż taką Bo obcy chłopak wobec obcej dziewczyny może być dość krytyczny jeśli chodzi o takie rzeczy i wzajemnie
No tak, bo jak jest się obcym, to patrzy się obiektywnie. A jak darzy się kogoś uczuciem, to niewydebilowane nogi nie są tak istotne jak tematy do rozmowy.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
kolejna wczorajsza studniówiczka się melduje!
U mnie impreza skończyła się o 4 szkoda, bo nawet nie wiedziałam kiedy zleciała ta studniówka
Bawiłam się świetnie, orkiestra super (mimo, ze zapomnieli zaśpiewać "sto lat" naszemu koledze, który w sobotę skończył 20 lat- sami mu zaśpiewaliśmy przy stole) jedzenia wystarczyłoby jeszcze dla całego wojska no i atmosfera.
trochę głupio mi było, bo mój Tż nie chciał za bardzo tańczyć, nie znał tam prawie nikogo, a kiedy jakiś chłopak z naszej klasy zapraszał dziewczynę do tańca, tańczyliśmy do przerwy. Czasem były to 4 piosenki czasem 8.
Zdarzyło mi się go tak ostawić na dłuższy czas, bo jakiś kolega poprosił mnie do tańca i chyba był trochę zły na mnie o to.

Ale ja też byłam u niego na studniówce jakoś się odnalazłam wśród jego klasy i tam bawiłam się świetnie. Zresztą często spotykamy się z jego znajomymi, więc nic by się nie stało gdyby sam się zintegrował z moją klasą
Dlatego chyba najlepiej iść samemu na studniówkę, ewentualnie z kimś, kto czułby się dobrze wśród twojej klasy .

Nie chodziłam na sesje zdjęciowe, więc pewnie będę na niewielu zdjęciach. Jak tylko jakieś dostanę, pochwalę się Wam
Wiesz, może po prostu nie potrafi być tak otwarty i śmiały wśród obcych ludzi?
Nie chcę go usprawiedliwiać, ale przyszło mi do głowy, że może się wstydził tańczyć, bo wmówił sobie, że nie potrafi dobrze tego robić, a jak widział, że dobrze się bawiłaś z innym chłopakiem, zrobiło mu się przykro.
No faceci, no.

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
U mnie za to: "paskudna, bo krzywe nogi/zęby/ogólnie brzydka" czasami to wstyd gdzieś z nimi iść pisałam kiedyś, jak jeden kolega o pierwszakach (ale to było ogólnie, nie tylko o dziewczynach): "a brzydkie wszystkie....". To samo jak byliśmy na Polibudzie, to wiadomo, że tak odsetek dziewczyn jest mały, a co za tym idzie... ale tak siedzą i ten sam "wszystkie co idą to takie paskudne, zresztą cześki też takie niedorobione" nie muszą chyba mówić, że on sam urodą, a tym bardziej intelektem nie grzeszy
kto chcę wiedzieć, to powiem który na nk xD
Pogrubione -
Ja chcę

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

wow, mecz 3D to musiałoby być coś super
bo osobiście też nie oglądam meczy, teraz piłki ręcznej też nie, zaraz mnie to nudzi.
przynajmniej w tv.
Dziś jest ten mecz. będzie można na forach zagranicznych [a i pewnie na polskich coś napomkną] poczytać o wrażeniach kibiców.

Cytat:
ej, dziewczyny, a powiedzcie mi, w czym Tusk miałby być lepszy od obecnego prezydenta ? [oprócz w gadaniu]
Moim zdaniem stymulowałby rozwój Polski zamiast go hamować.
Pokazał to chociażby organizując budowę autostrad, co mi się osobiście b. spodobało.
A Kaczyński palcem nie kiwnie, jeśli coś nie dotyczy szczęścia jego lub jego braciszka. Jest zbyt podatny na korupcję i układy. Bezinteresowność to ostatnie słowo, jakie można przy nim postawić.
A jeszcze Tusk jest dość kreatywny i odważny, wychodzi z inicjatywą zmian, czego u Kaczyńskiego przez 5 lat nie spotkałam. Tusk pracował przy projekcie ustawy antyhazardowej, Tusk coś próbuje zmieniać. Kaczyński siedzi na tyłku.
No i polecam jeszcze książkę Ziemkiewicza "Polactwo", tam też jest wszystko opisane bardzo dobitnie, co prawda książka z 2004 roku, od tamtej pory się nieco pozmieniało, ale jest kilka słów prawdy o polskiej polityce i mentalności Polaków.

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16851578]
opłaca się może coś wywalczymy. młodsze klasy też tak mają

impreza świetna,bombowa,genialna ! zdjęcia wrzucę jak dostanę , przed feriami na pewno ! cała impreza zaczynała się o 19 ale mieliśmy byc już o 18. zdjęcia na schodach, czułam się jak jakaś gwaizda bo w koło tylu ludzi pstrykało zdjęcia że szok w ogóle był aktor przebrany za Hindusa ;D i że niby cała impreza to jest film pt.'Czasem piątka,czasem pała' polonez wyszedł bardzo fajnie . w ogóle niektóre dziewczyny miały takie suknie że maskara. jedna miała taką balową,różową, jak na ślubinna miała taką z kołem na dole. wiecie o co chodzi nie? niektóre miały długie sukienki . z alkoholem nie było problemu. w ogóle tak się wybawiłam że szok normalnie ! mój partner tańczy genialnie buty już zmieniłam po 2 h ;p,podwiązkę też zdjełam bo mi się zsuwała.a jakiego przystojnego kamerzyste mielismy :love bo kamerował syn tego pana co kręcił nam czołowkę. ogólnie nie mogę się doczekac jak zobaczę film . w ogóle czas jak szybko zleciał. tyle przygotowan , a jest już po. ale warto było .super impreza.[/QUOTE]

No to walczcie. zwłaszcza, że macie czadowego i wpływowego wychowawcę teraz.
O, następna studniówkowiczka zadowolona.

Cytat:
A jak to się u Ciebie objawia? I w ogóle skąd się bierze?

Późnieeej

Dla mnie w jednym - nie nazywa się Kaczyński i nie jest z PiS-u. Swego czasu (maj) trafiłam na wycieczkę do Brukseli z działaczami PiSu, sympatykami (m.in. facet, który uczy Karolinę biologii ). Tzn ja wygrałam powiatowy konkurs o UE, bo poseł od nas właśnie tak to wykorzystał. Jeszcze było kilka dziewczyn z konkursów m.in. z Wielunia, Pajęczna, Opoczna. Ale to gdzieś 10 osób, pozostałe to czynni działacze. Jakaś babka, bo uzbierała najwięcej głosów, sporo osób z magistratu z Opoczna , nawet jakiś 16-letni chłopak z młodzieżówki czy skądś tam.
I mając do czynienia z tymi ludźmi, ich wyrażaniem poglądów przez 4-5 dni z całkowicie neutralnej politycznie osoby zrobiłam się skrajnie antyPiSowska
A ja chętnie poczytam, co tam oni takiego wygadywali.

Cytat:
Programem, działaniami, każda odpowiada mi bardziej niż PiS
Każda? Nawet Samoobrona z piep****nym Lepperem?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora