Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-31, 22:06   #2192
2016070150903
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Eurotrip mam mieszane uczucia, generalnie na filmie nieźle się naśmiałam, zwłaszcza na końcówce, chociaz zniesmaczyła mnie scena w konfesjonale, i ogólnie cały ten cyrk z papieżem ( film powstał na rok przed śmiercią JPII), no i nie spodobało mi się jak przedstawiono Bratysławę (Europa wschodnia jako koszmar, nędza, brud i kompletne zadupie gdzie za niecałe 2 $ można życ niczym król, bardzo krzywdząca wizja), ogólnie film nie jest zły. Zdziwiła mnie też epizodyczna rola Mata Damona.
Daje filmowi 6/10 można obejrzeć, można się pośmiać, można być zniesmaczonym w sumie to widziałam gorsze filmy dla nastolatków
krzywdząca, ale nie dla Europy Wschodniej raczej.

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Największy problem z satyrą to to, że może bawić tylko tego, kto ją rozumie i potrafi ją odczytać. Reszta odbiera to dosłownie, w tym przypadku nie widząc, że w tej części filmu obiektem żartu absolutnie nie jest Europa Wschodnia, tylko ignoranckie wyobrażenia na jej temat, których głupotę autorzy przedstawiają nie za pomocą poważnej lekcji na temat autentycznej sytuacji w tych krajach, tylko poprzez absurdalne wyolbrzymienie.
dokładnie tak. ile to już razy słyszałam narzekania obrażonych wizją Europy Wschodniej w Eurotripie. przykre to trochę.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora