2010-01-31, 23:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Napisane przez rysienka
ehh mam problem.
obwód pod biustem to 72 cm, a w biuście 88 cm. według kalkulatora mam polski rozmiar 65E i brytyjski 65DD. przymierzałam i taki i taki rozmiar i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że miseczki są po prostu za duże na mnie. pod biustem mam ciasny obwód, dobrze stanik się trzyma, ale w miseczki sobie mogłabym jeszcze wkładkę silikonową włożyć. cóż można na to poradzić?
miała któraś z Was podobną sytuację co ja?
w ogóle jak sobie przekalkulowałam jaki naprawdę mam rozmiar to doznałam szoku.  przez całe życie B75 a tu bach E! 
a. i jeszcze Pani w sklepie powiedziała mi, że mam dziwny rozmiar. bo zazwyczaj dziewczyny z takim biustem jak ja mają większy obwód pod biustem. ona oszalała? nie jestem super szczupła, jestem w miarę normalnej budowy a ona mi wyjeżdża że dziwny rozmiar mam. masakra. mogłam się zapisać do programu "jak dobrze wyglądać nago" 
|
może poprostu jakiś model dużomiseczkowy mierzyłaś?
co dokładnie?
ja mam b. podobne wymiary do Twoich - 73/87 i noszę brytyjski 65dd, czasem 65e (zależy od modelu). Ale też nie ma co porównywać, bo dużo zależy od typu piersi, ich ułożenia itd. Skoro te rozmiary wydawały Ci się za duże, to mierzyłaś coś mniejszego?
Cytat:
Napisane przez kasienka.b
Mam 68 pod biustem i nosze same 60. Ale ja chyba jestem dosyć ściśliwa bo np. Portia ma dosyć ciasny obwód ale nie jest dla mnie zaciasna.
Masz rację, ten model jest rozciągliwy więc myślę, że się nie udusisz. Jeśli chcesz to mogę go jutro zmierzyć dla Ciebie 
|
jeśli byś mogła, to byłabym bardzo wdzięczna
|