Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 17:52   #4141
kukimonster
BAN stały

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
W porównaniu z Thrill Me nie, w porównaniu z innymi stanikami często tak. Zarówno Thrill Me jak i Tease Me mają trochę większą miskę niż standard. Ale też nie u wszystkich ta wielkomiskowość się sprawdza
Czyli jak mam Thrill me 60h to tease me też brać taki?
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 18:31   #4142
*kasieńka*
Zadomowienie

Tak, powinien pasować w tym samym rozmiarze

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:59   #4143
havana
Zadomowienie

Witam stanikowe ekspertki pomóżcie mi proszę rozwikłać zagadkę, której nie jestem w stanie rozgryźć sama... Mam luźno pod biustem 71, ciasno 65; w biuście 88-89, w pochyleniu 91. Wypisz - wymaluj tabelkowe 65e i takowąż Cleo Brook posiadam. Fiszbiny są idealne, odrobinkę węższe byłyby już za wąskie, za to koronka u góry odstaje. Ponoć Brook jest standardowa, więc uznałam (może niesłusznie na podstawie tylko jednego stanika) że jestem "podtabelkowa". Zamawiając usztywniane Gossardy Mirage i Garland w takim samym rozmiarze obawiałam się czy nie będą za duże, wzięłam też Victorianę Por Moi 70d. W Victorianie mam całą piekarnię, fiszbiny za wąskie. W Gossardach też mam buły, mam wrażenie, że miseczka jest wizualnie duża, ale strasznie płaska. Nie podoba mi się kształt jaki dają te staniki, dlatego nie chcę ich wymieniać na inne rozmiary. Co do Victoriany, to może i jest ładna, ale ten pionowy szew który robi okropny kant całkowicie ją dykwalifikuje moim zdaniem. Kuszą mnie maskaradki, ale pojęcia nie mam które modele najlepiej sprawdzają się na niedużych biustach i w jakie celować rozmiary, zgłupiałam już totalnie.

Edytowane przez havana
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:01
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:36   #4144
*kasieńka*
Zadomowienie

havana - z Maskaradek celowałabym również w 65E, powinno pasować.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 22:20   #4145
velika
Winter is coming

Ja też uważam, że z maskaradek powinnaś celować w 65E. One mają generalnie standardowe miseczki i obwody, z pewnymi wyjątkami (np. Aragon ma duże miski). Generalnie z maskaradkami jest jak z innymi stanikami- różnią się między sobą, choć imo są w miarę równe. W każdym razie jak zawsze przed zakupem dobrze popytać i poczytać opinie.
Edit: Głupio wyszła ta moja opinia, ale sama nie wiem co mam o maskaradkach napisać, z większości potrzebuje tego samego rozmiaru.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2010-01-30 o 22:21
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 23:04   #4146
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Esotiq nie ma aż tak ścisłych obwodów żeby brać 70tkę na 71cm pod lepiej poszukaj jakiejś 65tki
Akurat kupiłam model bardzo ścisły
Mierzyłam właśnie jakąś 65tkę i ta moja 70tka jest identyczna w obwodzie Tylko no miseczka większa
Stary 2010-01-31, 00:02   #4147
havana
Zadomowienie

Cytat:
havana - z Maskaradek celowałabym również w 65E, powinno pasować.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że z maskaradek powinnaś celować w 65E. One mają generalnie standardowe miseczki i obwody, z pewnymi wyjątkami (np. Aragon ma duże miski). Generalnie z maskaradkami jest jak z innymi stanikami- różnią się między sobą, choć imo są w miarę równe. W każdym razie jak zawsze przed zakupem dobrze popytać i poczytać opinie.
Edit: Głupio wyszła ta moja opinia, ale sama nie wiem co mam o maskaradkach napisać, z większości potrzebuje tego samego rozmiaru.
Dziękuję, w takim razie będę szukać 65e. Szkoda tylko, że już tak mało zostało tego rozmiaru z modeli w promocyjnych cenach
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:32   #4148
Madelie
Zadomowienie

Czy w którymś z polskich sklepów internetowych jest już dostępny model Deco Freji? Kiedy ewentualnie można się go spodziewać?
Stary 2010-01-31, 10:58   #4149
Lady Hellsing
Rozeznanie

w Lingerii jest, ale rozmiarówka już mocno przebrana...
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:02   #4150
Chaigata
Zakorzenienie

Ah, no u mnie stanikowe oświecenie nie było jakieś genialne.
Ot, tyle, że nie wypada dołem i i nie wyskakuje z misek.
Ale za to albo odgryza ręce, albo bija się w mostek i żebra zostawiając na kilka godzin ślady...
Nie mówiąc o cenie... czego by nie robiły to i tak uważam za drogie.
Migrowania niestety nie było, mimo dobrego zakładania i "upychania" wszystkiego do miseczek, a szkoda.

Za to jak mi się schudło lekko to muszę teraz polować na nowy.
Na razie z nowych spodobał mi się Thrill Me.
Ale marzą mi się: Aragon, Hestia czarna, English Rose [czy cośtam z różami], Antoinette... ah... te maskeradki....:love :
I marzą mi się "jabłka w koszyku" niczym w barokowych gorsetach i tym podobne... mrrr...

I już nie wiem, może zamówić z neta? 65 F? Bo Isis jest już dla mnie luźna ale według wymiarów do 60 mi daleko.
Tylko za dużo tych rzeczy a samemu trudno ocenić: jaki typ biustu, czy szerokofiszbinowy czy wąsko, czy mostek cośtam, czy zezowate do środka czy na zewnątrz... czy spiczaste czy jakie.... aj, głowa mała. Tyle rzeczy a tu tylko o stanik chodzi
Stary 2010-01-31, 14:50   #4151
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Ale za to albo odgryza ręce, albo bija się w mostek i żebra zostawiając na kilka godzin ślady...
Migrowania niestety nie było, mimo dobrego zakładania i "upychania" wszystkiego do miseczek, a szkoda.

Za to jak mi się schudło lekko to muszę teraz polować na nowy.
Na razie z nowych spodobał mi się Thrill Me.
Ale marzą mi się: Aragon, Hestia czarna, English Rose [czy cośtam z różami], Antoinette... ah... te maskeradki....:love :
I marzą mi się "jabłka w koszyku" niczym w barokowych gorsetach i tym podobne... mrrr...

I już nie wiem, może zamówić z neta? 65 F? Bo Isis jest już dla mnie luźna ale według wymiarów do 60 mi daleko.
Tylko za dużo tych rzeczy a samemu trudno ocenić: jaki typ biustu, czy szerokofiszbinowy czy wąsko, czy mostek cośtam, czy zezowate do środka czy na zewnątrz... czy spiczaste czy jakie.... aj, głowa mała. Tyle rzeczy a tu tylko o stanik chodzi
Ja też miałam ciężkie początki i dalej nie jest idealnie ... ale staniki kupuję na wyprzedażach i promocjach wszystkie za mniej niż 120 zł (czasami nawet w tej cenie komplety kupuję)
A dobór .. no cóż potrzeba czasu i doświadczenia - najważniejsze to nie podawać się i próbować różnych rzeczy

Nie wiem jakie masz staniki, ale najlepiej migruje się jednak na miękkich... a poza tym najwięcej migrują osoby które jednak trochę ciałka mają
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 15:02   #4152
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
to jest malo, wedlug Ciebie?

jesli wczesniej notowalas takie sytuacje, to nosilas zdecydowanie zle dobrane staniki

Cytat:
pisalam Ci wczesniej, ze byc moze jestes niekombatybilna z ta Freya, ktora posiadasz.
i nie tylko ja, ale i inne osoby, pisaly, ze nie kazda brafitterka jest profesjonalna...

Cytat:
no, coz, jesli sie kupuje w cenach regularnych w sklepach stacjonarnych, to rzeczywisie, mozna fortune po dwoch kompletach zostawic
na szczescie, sa promocje, sklepy stacjonarne, Allegro, ebay, gielda balkonetkowa i gazetowa

Cytat:
albo migracja dopadnie Cie pozniej (nie wszystkich "chwyta" po miesiacu czy nawet paru, uzytkowania), albo widocznie, nie ma z czego migrowac. mnie tez w zasadzie ominela, acz nie wyobrazam sobie powrotu do starych stanikow

Cytat:
mozna z netu, dlaczego nie - jakby co, zawsze mozna zwrocic stanik.

co do tego ocenienia wlasnego biustu - trza mierzyc, mierzyc i jeszcze raz mierzyc. po pewnym czasie sie zorientujesz, co Twoj biust lubi, a z jakim modelem sie "gryzie". no i warto obserwowac - polecam i ten watek (dziewczyny czasem cos wklejaja) oraz balkonetke.
Stary 2010-01-31, 20:56   #4153
Relyah
Raczkowanie

Witam biustowe ekspertki

Liczę i liczę, ale chciałabym się upewnić.
Wymiary 69 ściśnięte / 81 luźno. I teraz. Wg tej brytyjskiej tabeli na pierwszej str. mam 60DD, a wg kalkulatora jednej z ekspertek : http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
wychodzi 60D.

Szukałam już biustonoszy na intymnej.pl
i .. ale oni mają dopiero od 65C, które jakby się z leksza uprzeć, powinno być dobre na mnie.

(dziwi mnie to, że po zwiększeniu w kalkulatorze wymiarów o 1cm pod biustem, miseczka 'zmniejszyła się o dwie literki' przy wzroście obw. o 5 cm).

Która miska jest ciut szersza? 65C czy 60D/60DD?

Jakie są Wasze ulubione sklepy? Najlepiej internetowe.

//Temat męczę od kilku miesięcy. Dobrze, że się znalazł, bo już zaczynałam się martwić, że 75A robi się przymałe i że zabraknie na mój "big biust" rozmiarówki. W ogóle to jakiś zanik od 2 lat obserwuję

Edytowane przez Relyah
Czas edycji: 2010-01-31 o 20:59
Relyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:34   #4154
Ewelain1987
Zadomowienie

witam was!! troszke podczytalam poczatek ale tyle postow nie jestem w stanie..ja odkad pamietam mam problem z dobraniem odpowiedniego biustonosza..mam duze piersi i zawsze ten biustonosz jest za maly...w biuscie mam 113 cm a pod biustem 95 cm..doradzcie jaki wkoncu mam rozmiar bo ja juz sie pogubilam?? dodam ze moje piersi zmienily sie gdyz 8 miesiecy temu urodzilam coreczke..

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 21:38   #4155
Relyah
Raczkowanie

Ewelain1987

pożycz z 5 cm
Relyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 21:44   #4156
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Relyah Pokaż wiadomość
Ewelain1987

pożycz z 5 cm
z checia bym oddala

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:18   #4157
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
niestety ten model w wiosennej kolekcji był produkowany od miseczki E (w obwodach 28 i 30, dopiero od 32 było DD). 30E raczej będzie za duże, ale spróbować warto
to wszystko jasne w takim razie... Dzięki za uświadomienie

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Może to Ci coś pomoże: Ja też mam w biuście 87/88(dawno już nie meirzyłam ) i mam 28e i jest dobry. Ale jeśli masz pełne piersi to myślę, że możesz zaryzykować
Znalazłam 28e do kupienia i chyba na niego się zdecyduję, bo jednak większe prawdopodobieństwo, że 60E będzie bardziej trafny niż 65E.
A powiedz mi jeszcze ile masz pod biustem? czytałam, że tease me jest rozciągliwy, ale czy na pewno? nie chciałabym się w nim udusić

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:24   #4158
ErnestyLda
Zadomowienie

Jak dobrać biusztonosz, by był idealny ?
_________________________ _
Pomóz mi dobrać fryzurę KLIK
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:26   #4159
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Jak dobrać biusztonosz, by był idealny ?
Przeczytaj najpierw pierwszy post w tym wątku...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 22:48   #4160
rysienka
Wtajemniczenie

ehh mam problem.
obwód pod biustem to 72 cm, a w biuście 88 cm. według kalkulatora mam polski rozmiar 65E i brytyjski 65DD. przymierzałam i taki i taki rozmiar i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że miseczki są po prostu za duże na mnie. pod biustem mam ciasny obwód, dobrze stanik się trzyma, ale w miseczki sobie mogłabym jeszcze wkładkę silikonową włożyć. cóż można na to poradzić?
miała któraś z Was podobną sytuację co ja?
w ogóle jak sobie przekalkulowałam jaki naprawdę mam rozmiar to doznałam szoku. przez całe życie B75 a tu bach E!
a. i jeszcze Pani w sklepie powiedziała mi, że mam dziwny rozmiar. bo zazwyczaj dziewczyny z takim biustem jak ja mają większy obwód pod biustem. ona oszalała? nie jestem super szczupła, jestem w miarę normalnej budowy a ona mi wyjeżdża że dziwny rozmiar mam. masakra. mogłam się zapisać do programu "jak dobrze wyglądać nago"

Edytowane przez rysienka
Czas edycji: 2010-01-31 o 22:50
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 23:13   #4161
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
to wszystko jasne w takim razie... Dzięki za uświadomienie

Znalazłam 28e do kupienia i chyba na niego się zdecyduję, bo jednak większe prawdopodobieństwo, że 60E będzie bardziej trafny niż 65E.
A powiedz mi jeszcze ile masz pod biustem? czytałam, że tease me jest rozciągliwy, ale czy na pewno? nie chciałabym się w nim udusić
Mam 68 pod biustem i nosze same 60. Ale ja chyba jestem dosyć ściśliwa bo np. Portia ma dosyć ciasny obwód ale nie jest dla mnie zaciasna.
Masz rację, ten model jest rozciągliwy więc myślę, że się nie udusisz. Jeśli chcesz to mogę go jutro zmierzyć dla Ciebie
Stary 2010-01-31, 23:20   #4162
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
ehh mam problem.
obwód pod biustem to 72 cm, a w biuście 88 cm. według kalkulatora mam polski rozmiar 65E i brytyjski 65DD. przymierzałam i taki i taki rozmiar i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że miseczki są po prostu za duże na mnie. pod biustem mam ciasny obwód, dobrze stanik się trzyma, ale w miseczki sobie mogłabym jeszcze wkładkę silikonową włożyć. cóż można na to poradzić?
w ogóle jak sobie przekalkulowałam jaki naprawdę mam rozmiar to doznałam szoku. przez całe życie B75 a tu bach E!
a. i jeszcze Pani w sklepie powiedziała mi, że mam dziwny rozmiar. bo zazwyczaj dziewczyny z takim biustem jak ja mają większy obwód pod biustem. ona oszalała? nie jestem super szczupła, jestem w miarę normalnej budowy a ona mi wyjeżdża że dziwny rozmiar mam. masakra. mogłam się zapisać do programu "jak dobrze wyglądać nago"
może poprostu jakiś model dużomiseczkowy mierzyłaś?
co dokładnie?

ja mam b. podobne wymiary do Twoich - 73/87 i noszę brytyjski 65dd, czasem 65e (zależy od modelu). Ale też nie ma co porównywać, bo dużo zależy od typu piersi, ich ułożenia itd. Skoro te rozmiary wydawały Ci się za duże, to mierzyłaś coś mniejszego?

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Mam 68 pod biustem i nosze same 60. Ale ja chyba jestem dosyć ściśliwa bo np. Portia ma dosyć ciasny obwód ale nie jest dla mnie zaciasna.
Masz rację, ten model jest rozciągliwy więc myślę, że się nie udusisz. Jeśli chcesz to mogę go jutro zmierzyć dla Ciebie
jeśli byś mogła, to byłabym bardzo wdzięczna

etorebkowy kod się zmył
Stary 2010-01-31, 23:52   #4163
rysienka
Wtajemniczenie

[QUOTE=gaga87;16868597]może poprostu jakiś model dużomiseczkowy mierzyłaś?
co dokładnie?

ja mam b. podobne wymiary do Twoich - 73/87 i noszę brytyjski 65dd, czasem 65e (zależy od modelu). Ale też nie ma co porównywać, bo dużo zależy od typu piersi, ich ułożenia itd. Skoro te rozmiary wydawały Ci się za duże, to mierzyłaś coś mniejszego?

przymierzałam biustonosze w sklepie z bielizną firmy Kinga. dokładnie te modele:
http://www.duoline.pl/figi-kinga-sug...9,id,8619.html
http://www.duoline.pl/biustonosz-nip...e,id,8177.html
http://www.duoline.pl/biustonosz-kon...p,id,4856.html

a Ty w jakich sklepach kupujesz biustonosze dla siebie?
muszę jeszcze pochodzić i poszukać w innych. niestety łączy się to u mnie z wyjazdem bo mieszkam w małej miejscowości. byłam też u mnie w mieście w "dobrym" sklepie z bielizną i spytałam Panią czy mają rozmiary 65E bądź 65DD. Babka się na mnie spojrzała dziwnie i z pytaniem dla kogo ten biustonosz. Ja się zdziwiłam i mówię, że dla mnie. ona oczy jak pięciozłotówki, roześmiała się i tekst "dla Pani to będzie co najwyżej rozmiar C chociaż może i ten będzie za duży" i zaczyna pokazywać jakieś malutkie staniczki. odechciało mi się od razu.
Stary 2010-02-01, 00:15   #4164
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
byłam też u mnie w mieście w "dobrym" sklepie z bielizną i spytałam Panią czy mają rozmiary 65E bądź 65DD. Babka się na mnie spojrzała dziwnie i z pytaniem dla kogo ten biustonosz. Ja się zdziwiłam i mówię, że dla mnie. ona oczy jak pięciozłotówki, roześmiała się i tekst "dla Pani to będzie co najwyżej rozmiar C chociaż może i ten będzie za duży" i zaczyna pokazywać jakieś malutkie staniczki. odechciało mi się od razu.
ja raz weszłam do sklepu i kobieta od razu do mnie z pytaniem czego szukam, więc mówię, że 65G lub 65GG a ona "ale jakie 65? dla pani? Proszę zobaczyć, ja noszę 75"... to pani nie założy 65, co za bzdury w ogóle że trzeba obwód 5cm mniejszy... wyszłam stamtąd z uczuciem jakbym była jakąś grubą babą co chce się na siłę zmieścić w spodnie rozm M żeby tylko mieć poczucie, że jest szczupła
Stary 2010-02-01, 00:43   #4165
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh mam problem.
jesteś pewna że je dobrze zakładałaś? stanika nie wystarczy nałożyć na piersi, trzeba piersi włożyć do stanika, polecam instrukcję Jak założyć stanik
75B ma miseczki mniej więcej wielkości 65D/E (DD)
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 00:47   #4166
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
jesteś pewna że je dobrze zakładałaś? stanika nie wystarczy nałożyć na piersi, trzeba piersi włożyć do stanika, polecam instrukcję Jak założyć stanik
75B ma miseczki mniej więcej wielkości 65D/E (DD)
tak wiem, teraz już wiem. i dobrze zakładałam. w tygodniu wybiorę się jeszcze do innych sklepów i zobaczę.
Stary 2010-02-01, 06:46   #4167
201803290936
Konto usunięte

Cześć dziewczyny,
dawno tu nie zaglądałam i piszę, aby się pochwalić () - w końcu kupiłam sobie prawidłowy rozmiarowo kostium kąpielowy. Wybór padł na Freya Marrakesh:
http://www.fantasie.com/App_Portals/...7-Blackprd.jpg

Obwód 30 (czyli 65), miseczka FF, figi rozmiar M. Normalnie noszę z Freya 28G, ale w tym przypadku obwód jest dosyć ścisły. Tylko cena: 250 zł nie moje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:40   #4168
Chaigata
Zakorzenienie

No ja nie wiem kompletnie...
zmierzyłam się wczoraj znowu...
i mam na stojąco coś koło 90
a w "zwisie" [w sensie w pochyleniu] 93!!!!
To który wymiar jest ten prawidłowy wreszcie?
Stary 2010-02-01, 09:42   #4169
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Rozwalają mnie baby w bieliźniakach z waszych opisów
to im powinno być wstyd! a nie Wam! jak Wam prponują obwód 75 na np. 70cm pod biustem to trzeba im powiedzieć, ze mamy XXI wiek i to one są zacofane a nie Wy szalone. Jak pracują w sklepach z bielizną to powinny rozwijać wiedzę na temat sprzedawanego asortymentu, a nie bazować na tym czego nauczyły się pół albo ćwierć wieku temu...
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:52   #4170
gaga87
Zakorzenienie

[QUOTE=rysienka;16868856]
Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
może poprostu jakiś model dużomiseczkowy mierzyłaś?
co dokładnie?

przymierzałam biustonosze w sklepie z bielizną firmy Kinga. dokładnie te modele:
http://www.duoline.pl/figi-kinga-sug...9,id,8619.html
http://www.duoline.pl/biustonosz-nip...e,id,8177.html
http://www.duoline.pl/biustonosz-kon...p,id,4856.html

a Ty w jakich sklepach kupujesz biustonosze dla siebie?
muszę jeszcze pochodzić i poszukać w innych. niestety łączy się to u mnie z wyjazdem bo mieszkam w małej miejscowości. byłam też u mnie w mieście w "dobrym" sklepie z bielizną i spytałam Panią czy mają rozmiary 65E bądź 65DD. Babka się na mnie spojrzała dziwnie i z pytaniem dla kogo ten biustonosz. Ja się zdziwiłam i mówię, że dla mnie. ona oczy jak pięciozłotówki, roześmiała się i tekst "dla Pani to będzie co najwyżej rozmiar C chociaż może i ten będzie za duży" i zaczyna pokazywać jakieś malutkie staniczki. odechciało mi się od razu.
Ja kupuję tylko i wyłącznie przez internet od samego początku. Jak nie trafiam w rozmiar, to sprzedaję dalej i nie mam z tym większego problemu

Przed pierwszym zakupem duuuużo się naczytałam, padło na Panache Porcelain i trafiłam w dziesiątkę.

Nie znam tej firmy Kinga, więc nie wiem czy mają oni typową rozmiarówkę, czy nie. Zresztą ja interesuję się raczej biustonoszami brytyjskimi, bo z tymi polskimi to różnie bywa...

etorebkowy kod się zmył
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości