Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymienię Oryginalne kosmetyki i nie tylko!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-19, 09:51   #265
marzenian20
Raczkowanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Oryginalne kosmetyki i nie tylko!

Cytat:
Napisane przez nadeo Pokaż wiadomość
Trochę się u mnie nazbierało niepotrzebnych mi do szczęścia kosmetyków. Może komuś się przydadzą
Chętnie wymienię się na kosmetyki i kosmetyczne akcesoria różnego rodzaju. Puste flakony po oryginalnych perfumach też mile widziane

Kosmetyki są oryginalne! Balsamy do ciała w otwieranych pudełeczkach były nabierane na szpatułkę, także nie miały kontaktu z ludzkim ciałem (moje zboczone momentami podejście do higieny oraz niechęć do balsamu pod paznokciami ). Jeśli gdzieś nie ma opisu kosmetyku, np. ile go pozostało, to znaczy że nie miałam czasu się rozpisywać, ale dopiszę jak najszybciej co i jak

W ramach wymiany mogę kupić maskę do włosów Pollena-Malwa - Studio Gloria oraz bazę pod cienie Joko - wiem, że dosyć ciężko je dostać, więc mogłabym pójść i kupić, także byłyby to całkiem nowe, nieotwarte rzeczy specjalnie kupione na wymianę.

WYMIANA
DOKŁADKA!
ZAREZERWOWANE (wstępnie, można o nie ewentualnie pytać)
WYMIENIONE lub NIEAKTUALNE

• Scott Barnes - Self Tan Mist, samoopalacz do ciała w sprayu, 150 ml. Ubytek znikomy.
  • kosmetyczka z The Body Shop - beżowa, ze złotawym frędzlem przy zapięciu, ze ślicznym motywem pawia (?), duża i pojemna. Nieużywana.
  • Sephora, Fluo Beach. Śliczny zestaw dwóch peelingów do ciała i dwóch żeli do mycia ciała. Jeden peeling i żel o zapachu monoï tiara, drugi peeling i żel - green tea lemon. 4x50 ml. Nowe, nieużywane, w eleganckim czarnym opakowaniu, które nie zostało nawet otwarte, idealny na prezent.
  • Coastal Scents - Black Oxide. Czarny mat. Może być stosowany do twarzy, oczu, ust, paznokci. Mogę zrobić niewielką odsypkę. Z całego serca polecam, jako jeden z naprawdę nielicznych produktów utrzymuje mi się dosyć długo na "linii wodnej" i ogólnie jest "wow"
  • Nivea, Styling Mousse Flexible Curls - pianka. 50 ml, nowa, nieużywana.
  • Sephora - Round a kiss STRASS, paletka z 4 błyszczykami, odcień 02 Pink kiss. Zużycie może z 10-15% z każdego koloru
  • Sensique - Puder prasowany, mapka rozświetlająca, odcień 106, 13g. Pozostało ok. 95%
  • Benefit - paletka pudrów do twarzy Powder Pop. Użyta kilka razy, zużycie małe. Wymienię za coś "wow" dla mnie, bo nie jestem przekonana do jej wymiany
  • Revlon - SkinLights Face Illuminator, rozświetlający puder do twarzy i ciała, odcień 01 Golden Light - mogę odsypać
  • Revlon - SkinLights Face Illuminator, rozświetlający puder do twarzy i ciała, odcień 02 Bare Light - mogę odsypać
  • Farouk Biosilk - Silk Therapy Gel, żel do włosów, .5 fl. oz., czyli bodajże 15 ml. Nieużywany
  • Pollena-Malwa, Gloria, Emulsja do włosów, 200 ml. Nieużywana. Produkt zbiera świetne recenzje na KWC! Ciężko ją dostać
  • Etui na pędzle z materiału skóropodobnego, 12 miejsc na pędzle, w dobrym stanie.
  • Rimmel - chowany pędzel do pudru z naturalnego włosia. Użyty kilka razy, wyczyszczony specjalnym płynem dezynfekującym do pędzli
  • Richards & Appleby - Henna Treatment Wax do ciemnych włosów, 480g. Pozostało ok. 85%.
  • okularki żelowe na oczy Vision Express - nowe, idealne na zmęczone oczy
  • Schwarzkopf - Got2b Smooth & Chic Anti-Frizz Lotion, lotion przeciwko puszeniu się włosów. Z uwagi na dziwny kształt butelki pokazuję na zdjęciu w pierwszym poście ile zostało
  • NYX, Single Eyeshadow - cień do powiek, kolor Cherry. Użyty tylko kilka razy.
  • L'Oreal, Studio Line, Hot Liss - krem wygładzający na gorąco. 150 ml, pozostało 80%.
  • Goldwell Dualsenses Scalp Regulation Deep Cleansing Shampoo - głęboko oczyszczający szampon do włosów, mogę zrobić dużą odlewkę, do 100 ml. Bardzo wydajny.
  • Clinique, High Impact Mascara - nowy, nieotwierany. Kolor 01 Black, 4 ml. Będę wybredna, bo lubię ten tusz.
  • Sally Hansen, Instant Cuticle Remover - preparat do usuwania skórek, świetne opinie na KWC. Mogę odlać ok. 10-15 ml. Bardzo wydajny.
  • ETJA, olejek rozmarynowy, 10 ml. Pozostało ok. 2/3 opakowania. Przechowywany w chłodnym, ciemnym miejscu.
  • Rossmann, bibułki matujące. Pozostało ok. 50%, czyli 20 sztuk.
  • Carmex, balsam do ust w słoiczku. 7,5g, pozostało ok. 80%
  • Miss Selene, minilakier, kolor ciemnoróżowy. Pozostało 70%
  • Revlon, Vital Radiance Smoothing Eye Primer. 3,1g, pozostało ok. 50% w fajnym, zakręcanym opakowaniu, nie wiem do kiedy jest data ważności
  • Bourjois, Ombre Stretch Eyeshadow - cień do powiek, kolor 01 Intense Black. Pozostało ok. 95%.
  • Garnier, szczotka prostująca włosy. Nowa.
  • Inglot AMC, profesjonalny cień do powiek, kolor nr 65 (czerń z drobinkami) 2,4g. Pozostało ok. 95%.
  • Essence, Glossy Lipbalm, Sweet Strawberry - błyszczyk do ust. Używany tylko za pomocą pędzelka. Pozostało ok. 65%.
  • Tigi Bed Head After Party Smooting Cream, krem wygładzający, 100 ml. Pozostało ok. 2/3 opakowania
  • Sephora - Lip Gloss, odcień Sweet Berry, 15 ml. Nieużywany, nawet nieodpakowany z folii. W opakowaniu wygląda na ciemny, ale tak naprawdę nie jest bardzo kryjący, delikatnie przyciemnia usta (test w Sephorze)
  • Kozłowski, pędzel EB 502 z naturalnego włosia, skośnie ścięty. Idealny do robienia kresek eyelinerami płynnymi, żelowymi czy sypkimi. Umyty i zdezynfekowany specjalnym płynem do pędzli, w idealnym stanie. Mam za dużo skośnych pędzli
  • Kryolan - Kajal do oczu, kolor cielisty. Użyty 2 razy - króliczek
  • Stila - podwójny błyszczyk do ust Lip glaze doubles, odcień midnight bloom/berry, 3,9 ml. Nieużywany, nieotwierany, w oryginalnym pudełku - króliczek
  • Revlon - Vital Radiance, Brow Fill-In Powder, cienie do brwi, odcień 06 Dark Brown, 1,7g. Dwa odcienie: jaśniejszy i ciemniejszy brąz, w pudełeczku lusterko oraz pędzelek. Użyty kilka razy. Zużycie znikome. Tu się szczerze przyznam, że nie wiem, do kiedy jest data ważności - mucia18
  • Everyday Minerals EDM, concealer - korektory w samplach, odcienie Intensive Light (pozostało ok. połowy), Multi-Tasking i Multi-Intensive - zużycie znikome
  • Everyday Minerals EDM, podkłady w samplach, w nawiasach podane, ile zostało: Beige Neutral intensive (1/3 opakowania),Fawn intensive (zużycie znikome), Winged Butter intensive (1/3), Neutral intensive (1/3), Buttered Tan matte (zużycie znikome), Medium Beige Summer matte (2/3), Sandy Medium matte (zużycie znikome), Medium Tan semi matte (zużycie znikome)
  • Pasta cukrowa Camsakizi, lekko podgrzewana i wybierana trzonkiem od łyżeczki, także nie jest “macana”, ok. 270g. Pozostało jakieś 85-90% - mucia18
  • Dr. Hauschka - Seidenpuder (puder jedwabny) - mogę trochę odsypać
  • Mogę się zastanowić nad zrobieniem odlewki z wód toaletowych Sephora Wanilia i Karmel oraz Wanilia i Czekolada, ale tu będę wybrzydzać, bo lubię te wody. Niestety nie posiadam atomizerków, także w tym przypadku trzeba by mi je przesłać
  • Oliwka Hipp, nieużywana - Marigold19
  • Babyliss - szczotka do włosów z włosiem z dzika. Używana 2 razy, umyta i wyczyszczona, stan: jak ze sklepu - króliczek
  • Kryolan - Transparent Puder TL9, transparentny puder, nie nadaje żadnego koloru. Mogę trochę odsypać
  • Inter Fragrances - Sun Protect, mgiełka do włosów chroniąca przed promieniami UV, 150 ml. Pozostało ok. 2/3 opakowania
  • Pollena-Malwa, Studio Gloria - Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych, 240 ml. Pozostało 85-90%. Produkt zbiera świetne recenzje na KWC! Ciężko ją dostać
  • zestaw upominkowy The Body Shop truskawkowy - 60 ml żelu pod prysznic, 50 ml masła do ciała i myjka do ciała, wszystko ładnie zapakowane, nowe, nie było otwierane, idealne np. na prezent - mirra77
  • Dead Sea Products - Mineral Care Spa Body Butter With Red Grapefruit, masło do ciała o zapachu czerwonego grejfruta, 500 ml. Pozostało ok. 90%
  • Dead Sea Treatment Absolute Care SPA - Hydro Body Cream Vanilla & Coconut, nawilżający krem do ciała, 400 ml. Pozostało ok. 60%
  • Farmona - Tutti Frutti brzoskwinia i mango, masło do ciała, 300 ml. Pozostało ok. 60% - mucia18
  • Farmona - Tutti Frutti karmel i cynamon, masło do ciała, 300 ml. Pozostało ok. 90%
  • Farmona - Tutti Frutti kiwi i karambola, masło do ciała, 300 ml. Pozostało ok. 60% - mucia18
  • Bourjois, Petit Guide de Style - cienie do powiek, kolor 15 Call me Rose. 2,5g, zużycie znikome - magnum_357
  • Driclor, antyperspirant - magnum_357
  • Essence - Volume Boost Base Mascara, baza pod tusz do rzęs, 7 ml. Użyta 3-4 razy - magnum_357
Witam jestem zainteresowana różem i czarnym cieniem Bourjois co by Cię interesowało w zamian?
marzenian20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując