Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 11:17   #2964
kicia069
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Mi się trafił taki zaje....ty lekarz, że na co drugiej, max trzeciej wizycie, po omówieniu wynikow badań i moich spostrzeżeń, uśmiechnie się miło i troszkę filuternie i powie- "no to co? teraz zbadamy Panią i dzidziusia, sprawdzimy czy wszystko w porządku...zapraszam na fotel".
to masz fajnego gina, mi sie juz nie opłaca zmieniać na innego bo to już 2 połówka a on jest tym prowadzącym...

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam opinię pewnej znajomej mieszkającej w Danii, że tam kobiet nie badają na fotelu, gdyż zbyt częste podrażnianie szyjki podczas badania może wywołać komplikacje. Może właśnie Kicia twój lekarz tym się kieruje? Może właśnie coś w tym jest...
Mnie mój bada co wizytę na samolocie, ale usg robi tylko jak coś się dzieje.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W UK w czasie ciąży (o ile nie ma jakichś powikłań) ginekologa na oczy się nie ogląda, a ciążę prowadzi lekarz ogólny i położna (i to ona sprawdza szyjkę, ale ja jeszcze tego nie miałam).
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No właśnie na zachodzie nie bada sie tak kobiet w ciąży wzdłuż i wszerz jeśli ciąża przebiega poprawnie. Wręcz uważa się to za niewskazane. Wszelkie grzebanie i drażnienie szyjki może spowodować przedwczesne skurcze i infekcje. Jakoś tam sobie kobiety radzą bez tych badań i normalnie donoszą ciążę, rodzą zdrowe dzieci.
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Własnie w Anglii wogole nie badają ginekologicznie, uważają to za zbędne ryzyko wywołania infekcji i niepotrzebne podraznianie szyjki. Nie wiem jak w innych miastach, ale u mnie nawet nie ma foteli ginekolog. Jak miałam zakładamy pessar to robili to na kozetce - koszmar
Zapytalam, czemu nie używają samolotu to mi powiedzieli, ze kobieta czuje się niekomfortowo z rozlozonymi nogami i " niewymowna" na wierzchu
ja tam wole fotel niż te ich kozetki
dokładnie tym on sie kieruje, szkoda ze wczesniej o tym nie wiedziałam bo pewnie bym wybrała innego

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dokładnie najlpiej powiedziec nie dam rady :P ale rady dawał jak go tam wkładał : hahaha::brzydal :
no dokładnie i nawet nie było z tym zadnych problemów i prosic tez nie trzeba było jakoś bardzo
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora