|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Znalazłam coś takiego
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...ml#post1813589 Mierzenie miarą krawiecką nic nie daje , bo wg niej, to ja jestem 2 razy szersza niż wynosi norma Na tej stronie podanej przez szaję, są ciekawe opinie o kosmetykach dla dzieci.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-02-26 o 21:41 |
|
|
|
#2942 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1747181 7]
a ja wam kogoś pokażę ![]() moje maleństwo [/QUOTE]ślicznotka ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
?a tak wg to mnie mój gin tylko raz zbadał i teraz mnie nie bada wg... czy to jest normalne? innych dziewczyn co do niego chodziły też nie badał.. mi ostatnio powiedział ze teraz kobieta jest zbyt"delikatna i wrażliwa" na badanie i sie nie powinno tego robić.. Edytowane przez kicia069 Czas edycji: 2010-02-26 o 21:39 |
||
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie bada często i sprawdza szyjkę.
|
|
#2944 |
|
Konto usunięte
|
Powinien badać - jak inaczej sprawdzi, jak szyjka?
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
badana byłam tylko na początku ciąży a teraz już nie, musze mu jakoś to delikatnie uświadomić tylko nie wiem jak... a wizyte mam w ten pon. wiec nie mam dużo czasu do namysłu |
||
|
|
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
o rany
![]() jakiś leń śmierdzący Ci się trafił ![]() mnie bada co wizytę,sprawdza szyjkę i ogólnie czy wsio jest na miejscu ![]() jak ma wątpliwości to jeszcze usg dopochwowe walnie a jak nie to tylko przez brzuch podglądamy małą fajne te linki,muszę poczytać miednicą się nie będę stresować,i tak wiem,że wąska jest ![]() lekko się rozszerza i jakoś dałam radę poprzednio urodzić,więc może i tym razem dam ![]() przed porodem mnie mierzyli tym cyrklem właśnie samemu to chyba nie bardzo wiadomo jak to po co się stresować
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co z tego wyniknie to napisze w pon |
|
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
Mi się trafił taki zaje....ty lekarz, że na co drugiej, max trzeciej wizycie, po omówieniu wynikow badań i moich spostrzeżeń, uśmiechnie się miło i troszkę filuternie i powie- "no to co? teraz zbadamy Panią i dzidziusia, sprawdzimy czy wszystko w porządku...zapraszam na fotel".
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam opinię pewnej znajomej mieszkającej w Danii, że tam kobiet nie badają na fotelu, gdyż zbyt częste podrażnianie szyjki podczas badania może wywołać komplikacje. Może właśnie Kicia twój lekarz tym się kieruje? Może właśnie coś w tym jest...
Mnie mój bada co wizytę na samolocie, ale usg robi tylko jak coś się dzieje.
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na zachodzie nie bada sie tak kobiet w ciąży wzdłuż i wszerz jeśli ciąża przebiega poprawnie. Wręcz uważa się to za niewskazane. Wszelkie grzebanie i drażnienie szyjki może spowodować przedwczesne skurcze i infekcje. Jakoś tam sobie kobiety radzą bez tych badań i normalnie donoszą ciążę, rodzą zdrowe dzieci.
Bydgoszczanka śliczny brzuszek ![]() Jola ale uroczy chłopczyk, jak fajnie ssie paluszka ![]() Emerald cudna dziewczynka !!! fajnie, wyraźnie widać buźkę
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-02-26 o 23:33 |
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Własnie w Anglii wogole nie badają ginekologicznie, uważają to za zbędne ryzyko wywołania infekcji i niepotrzebne podraznianie szyjki. Nie wiem jak w innych miastach, ale u mnie nawet nie ma foteli ginekolog. Jak miałam zakładamy pessar to robili to na kozetce - koszmar
Zapytalam, czemu nie używają samolotu to mi powiedzieli, ze kobieta czuje się niekomfortowo z rozlozonymi nogami i " niewymowna" na wierzchu ![]() ja tam wole fotel niż te ich kozetki Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-02-27 o 00:48 |
|
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ona ![]() no, na to wygląda. jak to jest z tymi włosiskami? bo one podobno i tak się gubią po porodzie, a potem dopiero rosną włoski "właściwe"? ale nie mam pewności... a moja ginka też coś bąkała że nie ma potrzeby. czuję się dobrze, nic mnie nie boli, wyniki super, itd. więc ostatnie badanie na fotelu + cyto miałam na samym początku. upomnieć się o badanie? Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-02-27 o 10:22 |
|
|
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
witam kobietki, wczoraj miałam wizyte, z Hanią wszystko ok.szyjka ładna 4cm, no i dla mnie to oczywiste że bada mnie na każdej wizycie-po to ide i po to płace..najpierw ręcznie a potem jeszcze usg dopochwowe się upewnia czy szyjka ok. no i waże już 61,3 kg
za 3 tygodnie czyli w 33 tc usg bardzo szczegółowe będzie.już się nie moge doczekać
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17466362]A propos tatusiów na porodówce
![]() Małż ma być przy porodzie, ogólnie nie był ani totalnie za, ani przeciw - wyraziłam chęć/prośbę, by przy mnie był, przyjął to jako fakt, normalnie, będzie, ok, nie ma sprawy. Jest wystraszony. Rozumiem, sama jestem, raczej zdziwiłabym się, gdybyśmy nie byli no więc co jakiś czas pyta (ale nie z zamierzeniem "Zwolnij mnie z obowiązku"), ot, raczej dla - podroczenia się? "Kochanie, czy ja muszę być przy porodzie?"... no to ja oczywiście obojętnym tonem: "nie, nie musisz, przecież cię nie zmuszę, trudno, jakoś damy sobie same radę" A on rzecz jasna się nie spodziewa (kurde, za każdym razem da się podpuścić ), że tak spokojnie podejdę do pytania, i oczywiście jest odpowiedź: "no nieee, ja tak tylko pytam, przecież będę przy tobie". Po czym pytam" kochanie, a jak zemdlejesz? "Ktoooo?? ja??????? no wiesz co? " moj niestety sie okropnie boi i juz powiedział ze dopoki akcja porodowa sie nie zacznie ebdzie ze mna ale potem sie zmywa bo nie wytrzyma tego ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1747181 7]eee... no to gratulacje ![]() a ja wam kogoś pokażę ![]() moje maleństwo [/QUOTE]ja superrrr
|
#2958 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a waga i mi już skoczyła prawie 10 kg, a jestem dopiero w 26 tc. i tylko w brzuch - w dodatku wypchnięty do przodu. jak stanę przodem do kogoś, to nawet resztki talii mi widać. ale niedługo balkonik będę musiała sobie załatwić na brzucholek Cytat:
(niektórzy)
|
||
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17480841]http://www.dzieciowo.pl/2009/08/dwud...azy-takie.html a propos układania się główką w dół i kopania Super tekst pisany.[/QUOTE]e no fajne to
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1749049 1]fajnie że wszystko ok
a waga i mi już skoczyła prawie 10 kg, a jestem dopiero w 26 tc. i tylko w brzuch - w dodatku wypchnięty do przodu. jak stanę przodem do kogoś, to nawet resztki talii mi widać. ale niedługo balkonik będę musiała sobie załatwić na brzucholek boi się... nie wytrzyma... no popatrz, a Ty będziesz musiała wytrzymać... chcąc nie chcąc... faceci... (niektórzy) [/QUOTE]a ja na końcowce 31 tygodnia mam 7 kg na plus, talia też została, tylko się troszkę w górę podniosła a ja dziwna jakaś jestem... gdybym rodziła sn to nie chcę małża przy porodzie
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1749049 1]fajnie że wszystko ok
a waga i mi już skoczyła prawie 10 kg, a jestem dopiero w 26 tc. i tylko w brzuch - w dodatku wypchnięty do przodu. jak stanę przodem do kogoś, to nawet resztki talii mi widać. ale niedługo balkonik będę musiała sobie załatwić na brzucholek boi się... nie wytrzyma... no popatrz, a Ty będziesz musiała wytrzymać... chcąc nie chcąc... faceci... (niektórzy) [/QUOTE]dokładnie najlpiej powiedziec nie dam rady :P ale rady dawał jak go tam wkładał :brzydal :
|
#2962 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2964 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizyty u mojego gina co 3-4 tygodnie zalezy jak mi tam pasuje , facet jest niesamowity - pamietam jak zadzwonilam do niego z niemiec i mowie , ze jestem w ciazy , ze wreszcie sie udalo ! to bylo na poczatku pazdziernika na 1 listopada mialam przyjechac do polski i ten wspanialy facet zeby mnie jak najszybciej obadac - umowil sie ze mna na wizyte w niedziele - 1 listopada !! o 20stej wieczorem , zaraz po swoim dyzurze w szpitalu . Dla nie go kazda ciezarna to priorytet , facet poswieca kazdej pacjentce maksimum czasu i podchodzi do swojej pracy z sercem - na kazdej wizycie mam badanie szyjki i usg -teraz juz przez brzuch i poswieca na to sporo czasu , wiec kazda pacjentka u niego czuje sie naprawde wyjatkowa Najsmieszniej bylo na poczatku jak mialam jeszcze badania usg - dowcipne zawsze jestem na badaniach z mezem i fajnie wygladalo jak gin mnie tam obkrywal zeby moj nie widzial jak on mi tam grzebie tym przyzadem do usg , bo maz zawsze siedzi obok a ten sie peszyl ![]() Zreszta na moim to nie robi wrazenia , badania jak badania i naczej sie nie da ![]() bydgos - cholero , patrz co narobilas mufinek ci sie zachcialo ! Wolno tak ciezarnej smaka robic?? No i musialam sobie upiec ![]() Wpadnij dzis do mnie , zrobilam czekoladowe z wisniami i truskawkowe
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej masz drażnione przy seksie. ![]() Donoszą i rodzą. Jeśli jest ok. Jeśli nie - pada hasło, że tak miało być, będą następne dzieci. Nie wiem czy to jest podejście, które chciałabym słyszeć od swojego lekarza... ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Wychodzę, bo nie wytrzymam, nie rodzę, boję się, koniec. ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Rodzą też "komfortowo" ze złożonymi?
|
|||
|
|
|
#2967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kusicie tymi mufinkami... a ja nie mam foremek no... ale zaraz też miałam się brać za pieczenie. tylko że ciasta "kisielowego".a gin faktycznie do pozazdroszczenia. |
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na uczelni byłam. Kumpel taki tekst walnął, że padłam Pani dr wpisuje mi zaliczenie, Daniel za mną stoi, i dr pyta: no to co, wiadomo, co będzie? No to mówię, że Agatka, i opowiadam, jak małż imienia szukał... A Daniel: eeeejjjj, a mówiłaś, że to moje dziecko! Dr parsknęła śmiechem, fajna taka
|
||
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam tylko na poczatkowych wizytach USG dopochwowe, od tamtej pory juz nie, tylko USG zewnetrzne.... i zadnych badan pochwy.... tak jest tu przyjete w Hiszpanii i nie nalezy podejmowc zadnego zbednego ryzyka i prowokowac zagrozen dla matki i dziecka, przede wszystkim nie nalezy spowodowac infekcji i stanów zapalnych, bo moze to bezposrednio zaklasifikowac przyszla mame na cesarke. Z zycia zawodowego w szpitalu w Polsce ,wiem, ze nie zawsze badaja, zalezy to od lekarza...rpbia to przedewszystkim w ostatnim etapie ciazy luz jak sa jakies do tego wskazówki.
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Mam mały problem...TŻ mnie naciska, żeby już kupić wózek, a ja nie wiem jaki kolor nie potrafię się zdecydować ... Takie się nam podobają: http://allegro.pl/item925152085.html nr 7, 10, 11 i 16 http://allegro.pl/item928446384_jump...ta_g ratis.html nr CS03, CS01, CS02 Co Wy o tym myślicie? Jakie są Wasze typy? Jak na razie zarówno TŻ, moja mama i teściowie mają jeden wspólny kolor (niezależnie wszyscy wybrali), ale ja nie jestem do niego przekonana... ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

, bo wg niej, to ja jestem 2 razy szersza niż wynosi norma 

badana byłam tylko na początku ciąży a teraz już nie, musze mu jakoś to delikatnie uświadomić tylko nie wiem jak... a wizyte mam w ten pon. wiec nie mam dużo czasu do namysłu

kusicie tymi mufinkami... a ja nie mam foremek no... ale zaraz też miałam się brać za pieczenie. tylko że ciasta "kisielowego".