Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-28, 20:29   #1845
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Lindsley raczej nie,tylko paypal. za 30tc
Z apteki (wg tego co ja kupowalam) : nie wiem co planujesz do noska uzywac sol fizjologiczna,czy wode morska? (ja bym np.soli nie umiala,bo bym nie wiedziala ile tego wkropic.A w wodzie to tylko naciskam i wiem,ze samo dozuje tyle ile trzeba).Jesli chcesz wode to polecam Sterimar Baby.
Do odciagania glutkow Frida (ja mam Otrivin Baby).
Na katar masc majerankowa.
Cos na goraczke tez warto miec
Ja kupilam tez czopki homeopatyczne - Viburcol N
Vita K (od 8 doby do 3 m-ca jesli karmisz cycem, jak mieszanka to sie nie podaje)
Vita D (od 8 doby [rzez rok , a pozniej od listopada do kwietnia niezaleznie od sposobu karmienia)
gaziki jalowe
infacol (od 1 m-ca lepiej sab simplex jak ma wam kto przywiezc z niemiec)
bepanthen,linomag,alantan
Dla siebie : warto miec czopki glicerynowe (moga sie przydac po porodzie jak bedzie problem z kupa).Tantum rosa,lactacyd,majtki poporodowe,podklady i podklady na lozko (ja uzywalam przewijakow jednorazowych - w rossmanie duza paka za chyba 12zl),wkladki laktacyjne,podkladki jednorazowe na toalete (ja np. nie usiade na szpitalna deske, a po porodzie tak w powietrzu sie zalatwiac to ciezko)
To chyba tyle
Podklady na lozko moga ci sie bardzo przydac.roznie to bywa ze zmienianiem poscieli w szpitalu, a niektore dziewczyny potrafia sie niezle krwia zalac i wez w tym spij pozniej
Pure Lan to na popekane brodawki (slyszalam od mamusiek,ze rewelacyjny).Ja od siebie polecam bepanthen i wietrzenie (jak sie nie chce wydawac dodatkowo kasy na PL)

Tych kosmetykow to przeciez duzo nie bedzie.Ja uzywam tak jak wam pisalam tylko oilatum i krem do buzki (nivea "na kazda pogode").A pozniej bede malej cialko smarowac penatenem
Bosh Lindsley prad na pewno malemu nic nie bedzie,bo jest tam bardzo dobrze chroniony, ale na przyszlosc uwazaj kochana !!!!!

Abz u mnie w szpitalu byly czajniki na korytarzu i mozna bylo sobie zagrzac wode
Darusia z twojej listy uzywam tylko kremu nivea na kazda pogode,spirytus,gaziki,he rbatki.Termometr uzylam raz wole lokiec
Aixa umnie akurat mata sprawdza sie rewelacyjnie, za to karuzelke Lu ma w .Ta co pokazalas piekna ale dzidzia dlugo jej nie zobaczy,bo ma pastelowe kolory, a do maluszka na poczatku sa widocznetylko takie ostre,wyraziste barwy.Kakusi nie ma bo weekend Woooow ale ciazowa dzaga kurczy czy tylko ja mialam taki ogromny brzuch

Dzis miala powtore na lezaczku i juz sie w nim nie gubi nawet sie jej spodobal