Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 12:44   #1831
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

ja co do podkladow kupilam, u mnie w atece niecale 6 zł chyba zaplacilam za 5 szt. a wygodniej bedzie mi sie na czyms milym lezalo niz na takim lozku mokrym;/ a u mnie chyba tego szpital nie zapewnia skoro kaza miec swoje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

pure lan to jest masc na obolale piersi

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

tak, masc z nagietkiem dla dzidziusia, polecono mi zeby kupic bo pomaga na jakies wysypki a nie raz dzidzius dostaje uczulenia a my nawet nie wiemy od czego, nie pamietam nazwy ale to Pani z apteki na pewno doradzi

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

mam wizyte na czwartek i bedzie mi wymaz robila, bo juz teraz to do konca ciazy nie bede miala rbioonego, mialam wczesniej ale to za wczesnie znow.
Wiec bede smarowala do czwartku, jak nie przejdzie to i tak mam wizyte
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:45   #1832
aixa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny .
Ale dużo pisałyście, dopiero was nadrobiłam.
Zgadnij ja mam fotelik, bujaczek i nosidełko w jednym http://www.allegro.pl/item877716254_...dumbo_wwa.html posiadam kolor różowo-siwy. Myślę, że jest to świetny wybór z tego względu, że ma budkę zasłaniającą przed słońcem, wiatrem czy widokiem innych . Ma też pokrowiec na nóżki.
Jeśli chodzi o maty nie mam i nie zamierzam kupować w najbliższym czasie. Uważam to za zbędny balast, który się nie przyda ale to jest tylko moje zdanie. Karuzela jak najbardziej, zakochana jestem w tej http://photos05.allegroimg.pl/photos...0/50/923805010 i będę ją kupować w najbliższym czasie.
Lindsley, Bela ja też chcę zobaczyć wasze albumy. Czekam na zaproszenie .
Evitka prześlicznie wyglądasz w ciąży , zachwycająco, uroczo. Ja w obwodzie mam teraz 97cm, więc też niezbyt wiele . Lindsley ma 102cm będzie duży synuś pewnie.
Jeśli chodzi o kosmetyki to czytałam ostatnio, że warto zwrócić uwagę na dozownik a mianowicie żeby był z pompką. Zdecydowanie ułatwia życie . Ciekawe. Co do marki nie mam żadnych zastrzeżeń do jakiejkolwiek. Czytałam spór Darusi na innym wątku o markę Nivea. Każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na kosmetyki. Okaże się w praktyce .
Ze względu na to, że czeka mnie CC nie będę kupować tantum rosa polecane przez was. Ale także słyszałam o tym wiele pochlebnych opinii. Co do jogurtów na pieczenie, hmmmm.... Ja nie mam póki co z tym problemów ale przed ciążą mając podrażnienie moja gin zalecała spożywać jogurty, maślanki i ogólnie produkty mleczne. Dzięki temu można się uchronić przed infekcją. Zalecenia te są szczególnie ważne przy kuracji antybiotykowej.
A w moich nielicznych infekcjach przed ciążą zawsze pomagał clotrimazol.
Lindsley 77 dni , coraz bliżej. Odpoczywaj kochana .
Darusia
28 dni , obserwuj swoje ciało bo teraz to jesteśmy jak "bomby zegarowe".
Kalex niestety, uroki ciąży na początku wcale nie są takie wspaniałe. Pamiętam senność, mdłości, zmianę nastrojów z optymistycznej energetycznej kobietki w płaczliwą nieszczęśliwą babę . No i jeszcze szereg zapachów, które wzbudzały we mnie natychmiastowe obrzydzenie. Ale to minie i potem będzie wspaniale . Obiecuję . Także głowa do góry.
Aldii twoje rady bezcenne .
Coś nie ma muminka i kakusi???
Życzę miłego dnia!

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:52   #1833
Darusiaaaa
Zakorzenienie

generalnie to byl spor moze nie odnosnie samej nivei ale odnosnie tego ze mi wlasnie mowiono ze ja to bede syf wcierala i tak dalej....moj maly moze byc uczulony na nivea jak sie okaze a np na johnsona nie a u innych reakcje beda odwrotne, obojetnie co nie kupimy to i tak nie wiemy czy bedzie to dobry wybor, a zdanie mam takie ze chemie mamy wszedzie, niestety.

Co do pieczenia kupilam masc i licze ze sie poprawi
Kurde noo.... mam nadzieje ze dzisiaj kuzynka przyprowadzi nam juz ten wozek

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

u mnie 28 dni jesli sie nie zdecyduje pokazac wczesniej bo 28 marca mam isc do szpitala i beda sie starac wtedy juz go zawolac do nas
A.Camus
Stary 2010-02-28, 12:58   #1834
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Coś nie ma muminka i kakusi???
Życzę miłego dnia!
Kakusia do nas w weekendy nie zagląda...
Wysłałam Ci zaproszenie...
No nie wiem czy się mam cieszyć że synek taki wielki mi urośnie bo póki co to się nie mogę "rozciągnąć" dla Tz-a a gdzie dopiero na dużego dzidka No i moje 102cm to też tłuszczyk którego przed ciążą mi nie brakło a w trakcie co nie co przybyło

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 12:59   #1835
aixa
Rozeznanie

Idę na spacer z Tż i jakąś małą sesję zdjęciową w parku, bo mój mąż dorwał właśnie aparat i cyka mi zdjęcia gdzie popadnie . A że pogoda gwiezdna .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-28, 13:00   #1836
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie lam sie ja tez wygladam jak księżyc w pelni:P
A.Camus
Stary 2010-02-28, 15:13   #1837
lindsley
Zakorzenienie

Ale ja głupia jestem
Myłam przed chwilą kuchenkę jedną ręką (nie odłączyłam od prądu jak zwykle) a drugą włożyłam pod strumień wody, żeby opłukać i poraził mnie prąd... Czułam jak przeze mnie przelatuje od kuchenki do wody I teraz się boję czy małemu nic nie jest Przed chwilą poczułam że się ruszył ale tylko raz Niby w necie piszą że musiało by być takie konkretne porażenie, żeby dziecku zagroziło... Nie wiem co robić

Poruszył się znów... uff... Może się biedak tylko przestraszył
Powiedzcie że mu nic nie będzie

Michaś
Stary 2010-02-28, 15:17   #1838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

lindsey spoko nie bedzie mu nic na pewno
A.Camus
Stary 2010-02-28, 16:46   #1839
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
lindsey spoko nie bedzie mu nic na pewno
Dzięki... Tak czytam coraz więcej w necie i się powoli uspokajam... Kurcze to nie było takie zwykłe tylko kopnięcie ale dłuższa chwila Zawsze wyciągam tę głupią wtyczkę bo wiem, że kuchenka potrafi kopnąć a dziś zapomniałam, do tego musiałam włożyć łapę pod bieżącą wodę
Zwykle tak nie panikuję ale z prądem to się boję... Mój szwagier jako dziecko włożył łapkę w gniazdko i mu się ręce trzęsą jak coś w nich trzyma...

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Zjadłam pół czekolady żeby małego rozruszać i już jestem spokojniejsza bo bryka aż miło

Michaś
Stary 2010-02-28, 17:17   #1840
tarasia
Wtajemniczenie

witam wszystkie!
wpadam z pewna propozycją:

Oddam za koszt przesyłki Poradniki dla kobiet w ciąży M Jak Mama
mam ich 16 sztuk. od lipca 2008 - grudnia 2009

Te gazetki są uniwersalne. artykuły się powtarzają więc nie ma sensu kupować nowych...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:36   #1841
aixa
Rozeznanie

Wklejam zdjęcie ze spaceru
I jeszcze aktualne zdjęcie brzusia

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-02-28 o 17:43
Stary 2010-02-28, 17:43   #1842
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z Ciebie elegantka I przypominasz mi jedną dziewczynkę, córkę sąsiadów mojej mamy... Bardziej mi pasowałabyś z wyglądu na jej mamę niż jej prawdziwa matka
A ja takie fotki na sportowo wrzucam... Nawet nie mam takich ciuchów co by się tak wystroić, nie wiem jak ja na Wielkanoc się ubiorę...

Ech skończyłam sprzątanie... Pół dnia miałam takie że mi się nic nie chciało drugie pół to pomyłam naczynia, podłogi w pokoju, kuchni i łazience i wgl łazienkę tak z grubsza (oprócz kabiny bo to Tz-a działka)

Michaś
Stary 2010-02-28, 17:45   #1843
aixa
Rozeznanie

Lindsley miałaś odpoczywać

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-28, 17:56   #1844
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley miałaś odpoczywać
Wiem, wiem...
Ale weź tu wysiedź od 8 rano do 20 sama w domu, w tv (mam teraz podstawowe kanały) nic nie ma, nuda...
A i tak miałam sprzątanie zaplanowane na dziś bo wczoraj tylko odkurzyłam...

Za godz ruszam po Tz i jeszcze do apteki i carrefoura wskocze - skończyła mi się nospa i chlebek...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Zobaczyłam drugą fotkę i
Ale TY ładna i zgrabna jesteś... i brzuszek malutki i zgrabniutki... A włosów to zazdroszczę...
Moje takie... bylejakie - muszę chociaż je farbnąć troszkę... Tz-a zatrudnię w tym celu - lepszy niż moja mama i siostra - może się z powołaniem minął

Michaś
Stary 2010-02-28, 20:29   #1845
aldii
Zakorzenienie

Lindsley raczej nie,tylko paypal. za 30tc
Z apteki (wg tego co ja kupowalam) : nie wiem co planujesz do noska uzywac sol fizjologiczna,czy wode morska? (ja bym np.soli nie umiala,bo bym nie wiedziala ile tego wkropic.A w wodzie to tylko naciskam i wiem,ze samo dozuje tyle ile trzeba).Jesli chcesz wode to polecam Sterimar Baby.
Do odciagania glutkow Frida (ja mam Otrivin Baby).
Na katar masc majerankowa.
Cos na goraczke tez warto miec
Ja kupilam tez czopki homeopatyczne - Viburcol N
Vita K (od 8 doby do 3 m-ca jesli karmisz cycem, jak mieszanka to sie nie podaje)
Vita D (od 8 doby [rzez rok , a pozniej od listopada do kwietnia niezaleznie od sposobu karmienia)
gaziki jalowe
infacol (od 1 m-ca lepiej sab simplex jak ma wam kto przywiezc z niemiec)
bepanthen,linomag,alantan
Dla siebie : warto miec czopki glicerynowe (moga sie przydac po porodzie jak bedzie problem z kupa).Tantum rosa,lactacyd,majtki poporodowe,podklady i podklady na lozko (ja uzywalam przewijakow jednorazowych - w rossmanie duza paka za chyba 12zl),wkladki laktacyjne,podkladki jednorazowe na toalete (ja np. nie usiade na szpitalna deske, a po porodzie tak w powietrzu sie zalatwiac to ciezko)
To chyba tyle
Podklady na lozko moga ci sie bardzo przydac.roznie to bywa ze zmienianiem poscieli w szpitalu, a niektore dziewczyny potrafia sie niezle krwia zalac i wez w tym spij pozniej
Pure Lan to na popekane brodawki (slyszalam od mamusiek,ze rewelacyjny).Ja od siebie polecam bepanthen i wietrzenie (jak sie nie chce wydawac dodatkowo kasy na PL)

Tych kosmetykow to przeciez duzo nie bedzie.Ja uzywam tak jak wam pisalam tylko oilatum i krem do buzki (nivea "na kazda pogode").A pozniej bede malej cialko smarowac penatenem
Bosh Lindsley prad na pewno malemu nic nie bedzie,bo jest tam bardzo dobrze chroniony, ale na przyszlosc uwazaj kochana !!!!!

Abz u mnie w szpitalu byly czajniki na korytarzu i mozna bylo sobie zagrzac wode
Darusia z twojej listy uzywam tylko kremu nivea na kazda pogode,spirytus,gaziki,he rbatki.Termometr uzylam raz wole lokiec
Aixa umnie akurat mata sprawdza sie rewelacyjnie, za to karuzelke Lu ma w .Ta co pokazalas piekna ale dzidzia dlugo jej nie zobaczy,bo ma pastelowe kolory, a do maluszka na poczatku sa widocznetylko takie ostre,wyraziste barwy.Kakusi nie ma bo weekend Woooow ale ciazowa dzaga kurczy czy tylko ja mialam taki ogromny brzuch

Dzis miala powtore na lezaczku i juz sie w nim nie gubi nawet sie jej spodobal
Stary 2010-02-28, 20:41   #1846
lindsley
Zakorzenienie

Aldii dla Lu

Dzięki za listę apteczną, wrzucę linka do Twojej wypowiedzi na 1 str jeśli pozwolisz...
Sab Simplex - proponuję poprosić koleżankę bo wiem, że będzie autem z UK jechać w maju to może by tam w niemczech gdzieś zajechała do apteki... A w UK tego nie ma? Co jeszcze z drobnych rzeczy warto kupić w UK to złożę zamówienie
Do noska mam sopelek tylko muszę dokupić filtry

Ja wiem, że muszę uważać na tę kuchenkę ale ciągle zapominam ostatnio... A dziś już totalną głupotę zrobiłam Na szczęście mały po czekoladzie się tak rozbrykał..

Ja dziś się dowiedziałam że Tz-a koleżanka z pracy ma raka macicy... A kilka dni temu tak była zapatrzona w mój brzuszek, że ją namawiałam na 2 dziecko Nie wiem czy już wtedy wiedziała czy nie ale... Kurcze najfajniejsza os z pracy Tz-a Tak mi się przykro zrobiło i żal jej strasznie

Michaś
Stary 2010-02-28, 23:15   #1847
lindsley
Zakorzenienie

A u nas to już się Darusia nie pochwali że ma już wózek

Michaś
Stary 2010-03-01, 08:03   #1848
Darusiaaaa
Zakorzenienie

witam
Aldii kochana ja tez wole lokiec, ale jak tż bedzie kapal malego to chcial bo woli sprawdzic termometrem, tak mowi przynajmniej a to wydatek 4 czy 6 zł

Lindsey bylam taka padnieta wczoraj ze nie stwierdzilam ze jak napisze na kolejnym watku to mi ktos odpisze, ja znowu napisze i nie pojde nigdy polezec
Owszem, mamy wozek, taki jak chcialam, a nie widzialam u nas w hurtownii choc jest na prawde najzwyklejszy.
Ma 3 kolory, wielkie kola pompowane przod i tyl, nieskretne, duza gondola, wkleje wam dzisiaj zdjecia, generalnie jest tak "zniszczony" ze na kolach ma jeszcze te takie gumowe nitki takze za 250 zl to dla mnie szok, maly tez dostal od kuzynki pierwsze adidaski londsdale i dres nike taki smieszny malenki
A.Camus
Stary 2010-03-01, 09:20   #1849
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oliwka bambino kiedyś brudziła ubranka, nie wiem jak teraz może ją poprawili...
mi nie brudzila wiec chyba jest ok
Cytat:
.
Coś nie ma [B]muminka i kakusi???
jak milo ze ktos zauwazyl ja w pracy bylam i narobilam sie jak dziki osiol...7 godz na nogach ale od dzis juz mam wolne...sama szefowa zaproponowala.Glupio mi byo bo dopiero co miesiac mam papierek ale coz....powiedziala ze mam spokojnie rodzic i wracac jak juz wydobrzeje po cc Kochana babka Ona docenia moje staranie, i to ze tak wszystko szybko łapie mimo bariery jezykowej, i smiala sie ze ona wie ze ja to najlepiej bym wziela tego noworodka a tobolek i prosto z szpitala do pracy przytargala ale mam sie oszczedzac i czekac na dzidzi
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:22   #1850
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ma kobieta racje!!! dobrze mówi- trzymaj sie jej zdania
A.Camus
Stary 2010-03-01, 09:53   #1851
Kakusia
Zakorzenienie

Jestem!
Ale nie na długo... Bo jadę po 11 do mamy do pracy (koleżanka ma urodziny ) więc zanim wrócę będzie wieczór.

Cytat:
Generalnie położna na SR zalecała podmywanie się po porodzie albo roztworem tantum rosa albo właśnie lactacydem (na forum słyszałam też o płynie ginekologicznym i tym się dziewczyny radzą podmywać po porodzie)...
Też słyszałam dobre opinie na KWC o płynie Lactacyd. U mnie był czas, że nawet emulsja Lactacyd mnie podrażniała i lekarz kazał przerzucić się na mydełko dziecięce - ono najdłużej dawało efekty bo aż pół roku. Ale teraz widocznie kupiłam inne dziecięce (tym razem Bambino, a nie pamiętam jakie wcześniej miałam...) i podczas infekcji podrażniało do tego stopnia szczypało, że szybko musiałam się znów podmyć wodą. Aż wkońcu wyciągnęłam z dna szafki zapas Lactacydu, o którym zapomniałam, że mam i o dziwo - przyniósł ulgę
Ale fakt - do szpitala to ja może kupię ten płyn ginekologiczny albo tak jak Evitka radziła płyn Facelle z Rosmanna skoro lepszy składem

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
nio u mnie pajace sprwdzily sie calkowicie, ale to nie znaczy,ze u Was tez tak bedzie.Bo moze sie okazac,ze dla kogos one beda beee, a fajne beda wlasniekoszulki i polspiochy (akurat w ogole ich nie zakladam,bo mam wrazenie,ze ja cisna w brzuszek )
U nas pewnie też się sprawdzą na samym początku a potem do spania - bo jak już będzie gorąco to w dzień pewnie sprawdzą się bardziej body W każdym razie do spanka obkupiłam się nawet na r.68 w pajace

Darusia co do oliwki - oliwka Hipp ma też śliczny zapach - jest bardzo fajna składem a nie śmierdzi parafiną i nie brudzi
Pochwal się wózkiem

Aldii dzięki za tą obszerną listę apteczną - ja jeszcze nie kupuję takich rzeczy, ale w kwietniu będę ją miała jak znalazł i nie będę musiała już pytać

Karuzele, maty, leżaczki - ja karuzele kupię chyba najprostrzą, wiem, że ma być plastikowa i w ostrych kolorach
Z matą wstrzymuję się - kupimy jak już Dzidzia będzie albo jakbyś ktoś zapytał czy coś byśmy nie chcieli z okazji narodzin Dzidziusia
A leżaczek kupią Nam koledzy i koleżanki z pracy TŻta - no więc zażyczyłam sobie taką z bajerami najlepiej z FP

Zdjęcia - Evitko szczuplutko jak zawsze strasznie zgrabniutki masz brzusio
Aixa szczęka mi opadła - normalnie zdjęcie modelki - wystrojona a tu taki śliczny brzusio wystaję -super
Lindsley po zdjęciach wcale nie widać, żebyś miała aż taki duży brzusio! Super - jak zobaczyłam Cię w bluzie to aż wiosną mi zapachniało tyle, że ten zalegający śnieg w lesie mi nie pasował do tej wiosny A spodnie z wczorajszego spacerku masz ciążowe czy zwykłe?
Eh najbliższy weekend jak będzie ciepło muszę wyciągnąć TŻta na spacerek i taką sesyjkę
Swoją drogą u mnie już zero śniegu

No to ja lecę po prezent!!!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:58   #1852
Darusiaaaa
Zakorzenienie

musze sie ruszyc zdjecia zrobic na razie mam ta bambino jak by sie nie sprawdzila to poszukam innej

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
I jeszcze aktualne zdjęcie brzusia
ślicznie!!!!
A.Camus
Stary 2010-03-01, 10:23   #1853
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wiec wklejam synusiowego bolida
A.Camus
Stary 2010-03-01, 10:51   #1854
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley po zdjęciach wcale nie widać, żebyś miała aż taki duży brzusio! Super - jak zobaczyłam Cię w bluzie to aż wiosną mi zapachniało tyle, że ten zalegający śnieg w lesie mi nie pasował do tej wiosny A spodnie z wczorajszego spacerku masz ciążowe czy zwykłe?
No to kiedyś zrobię samego brzusia... No i miara nie kłamie - 102cm Ale ja mam dużo cm wszędzie więc może jakoś proporcjonalnie to wygląda i wydaje się, że brzuszek nie wygląda na taki duży... Ale ciężki jest Zwłaszcza wieczorem Bluza jest taka baaardzo ciepła - w uk chodziłam w niej całą zimę. Pod spodem sweterek i 2 podkoszulki i było mi akurat bo przed laskiem jest kawałek wolnej przestrzeni i tam troszkę wiało... No i to jedyne poza płaszczem wierzchnie okrycie w które się mieszczę. Kurtek wiosennych nawet z szafy nie wyciągam Spodnie są ciążowe z golfem- kupiła jakoś na końcu listopada czy początku grudnia na all używane. Na kilku innych fotkach jakie pokazywałam też jestem w tych spodniach... I tak w nich non stop chodzę, teraz zamiennie z dresami...

U Was się też tak brzydko zrobiło? Niby ciepło +6st (chociaż pewnie jest mniej bo mój term zawyża temp- trzeba by go w końcu zmienić) ale wieje strasznie, aż bałam się rolety podnieść... No a ja mam w planach odwiedzić dziś US oddać pita, małe zakupy (sama) i małe z Tz (szwagier ma dziś ur i chcemy jakiś drobiazg kupić i wieczorem podejść z życzeniami - kiedyś by się jakiś alkohol kupiło i z głowy ale Tz nie chce bo on nie pije). Kurcze marzec się zaczął - za kilka dni ur narzeczonej teścia a potem moi bracia jeden po drugim...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no wiec wklejam synusiowego bolida
Fajna fura

Zmykam umyć włoski i się szykować, muszę jeszcze pita przepisać i o 12 chciałam wyjechać ale z każdą min mam coraz więcej wątpliwości... Pogoda coraz gorsza

Chyba sobie US odpuszczę dziś... Może poleconym wyślę - pocztę mam w galerii a i tak muszę tam dziś wejść...

Kurcze zapomniałam, że po Tz-a o 16 dopiero Się przyzwyczaiłam do 14 No to nic.. Umyję włoski i pomyślę co na obiad i wrócę do Was

A wylicytowałam wczoraj 2 rożki używane - w sumie jeden prawie nie używany Jeden za 3zł +10zł wysyłka drugi za 5,5zł + 6zł wysyłka Licytuję jeszcze ochraniacze na łóżeczko ale one są chyba na małe łóżeczka i się tak zastanawiam czy na moje będą pasować

Michaś
Stary 2010-03-01, 11:52   #1855
Kakusia
Zakorzenienie

Darusia fajny wózek jak za taką cenę - nie widać że używany. Ale dobrze, że Tobie nie zależy na ciężkości wózka, bo jakbym miała go wnosić na 4piętro to heh wymiękłabym

Cytat:
Ale ciężki jest Zwłaszcza wieczorem
mój wieczorem też waży więcej - chodzę po domu taka ociężała

Cytat:
Bluza jest taka baaardzo ciepła
ja mam jedynie cieplejszy polar - ale on nie jest taki cieplutki jak Twoja bluza ale niezastąpiony w góry

Cytat:
Spodnie są ciążowe z golfem- kupiła jakoś na końcu listopada czy początku grudnia na all używane.
ale na początku myślałam, że to są jeszcze normalne a teraz zdziwiłam się, że jeszcze w nich chodzisz

Cytat:
U Was się też tak brzydko zrobiło? Niby ciepło +6st (chociaż pewnie jest mniej bo mój term zawyża temp- trzeba by go w końcu zmienić) ale wieje strasznie, aż bałam się rolety podnieść...
U mnie jest +9 st ale właśnie wróciłam z zakupów - wiatrzysko przeokropne myślałam, że mi głowę urwie
Oczywiście poszłam po prezent i na pociąg nie zdąrzyłam Pojadę kolejnym, ale za to później wrócę

Cytat:
A wylicytowałam wczoraj 2 rożki używane - w sumie jeden prawie nie używany Jeden za 3zł +10zł wysyłka drugi za 5,5zł + 6zł wysyłka Licytuję jeszcze ochraniacze na łóżeczko ale one są chyba na małe łóżeczka i się tak zastanawiam czy na moje będą pasować
Kurcze, może ja też jakiś drugi rożek wylicytuję używany jak za takie pieniądze są Bo jeden kupuję nowy - mamcia moja funduje tylko zastanawiam się czy nie kupię w sklepie - u mnie kosztuje 35zł wiązany w bardzo ładną krateczkę. Kminię
O używanym ochraniaczu też myślałam - takim dodatkowym, że jak Dzidzia będzie mi się już wiercić po całym łóżeczku - to żeby resztę szczebelek też zabezpieczyć (moja szwagierka niby zabezpieczała je zwiniętym kocykiem, ale można też kupić używany ochraniacz)

A rozmawiałyście jeszcze o włoskach... Farbujecie w ciąży?? Bo z jednej strony mnie kusi (tymbardziej, że farbuję farbą bez amoniaku), a z drugiej strony pohamowywuję się wiedząc, że przecież wytrzymam już do maja...
Ale umawiam się już do fryzjera bo nie byłam już 4 m-ce i końcówki mam straaasznie zniszczone! Tylko mam problem z grzywką - zapuszczam, ale chyba poproszę o podcięcie na ukos, żeby lepiej się układała
Nie macie problemów z włoskami przy twarzy? Chciałabym je ładnie ułożyć na jeden bok a parę pasm ciągle przeskakuje na drugą stronę Walczę z nimi ale już nie wiem jak...

I jeszcze chciałam zapytać o sprawy ZUSu. Okazało się, że to błedne L4 to jest to pierwsze (za które jeszcze pracodawca płaci a nie ZUS) i mam je spowrotem żeby lekarz poprawił. Drugie, za które już ZUS płaci - jest prawidłowe. Trzecie też. I te dwa ostatnie są już w ZUSie. I moje pytanie brzmi: Czy ZUS mimo wszystko odliczy sobie dni zwłoki za to, że pierwsze L4 było błędne mimo, że nie oni za nie płacą? Czy skoro dwa ostatnie za które już płacą mają już u siebie to wypłatę naliczą całościowo czyli 100% wypłaty...?

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-03-01 o 11:56
Stary 2010-03-01, 11:57   #1856
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam kochane po 2 tygodniowej nie obecnosci juz odebralam lapka z naprawy wiec bede obecna nie uda mi sie was nadrobic bo nie mam az tyle czasu bo maly budzi sie co godzinke gora 1,5 na jedzenie,u nas wszytsko wporzadku pepuszek juz zagojony a maly rosnie jak na drozdzach.

pochwale sie wam moja figurka 3 tyg po porodzie i najnowsza fotka szymka
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:08   #1857
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
mój wieczorem też waży więcej - chodzę po domu taka ociężała
Ja co wieczór proponuję Tz-owi żeby potrzymał małego a ja się pójdę umyć...
Cytat:
U mnie jest +9 st ale właśnie wróciłam z zakupów - wiatrzysko przeokropne myślałam, że mi głowę urwie
U mnie do tego pada jeszcze

Cytat:
O używanym ochraniaczu też myślałam - takim dodatkowym, że jak Dzidzia będzie mi się już wiercić po całym łóżeczku - to żeby resztę szczebelek też zabezpieczyć (moja szwagierka niby zabezpieczała je zwiniętym kocykiem, ale można też kupić używany ochraniacz)
Ja chyba wgl nie będę pościeli kupować bo mam 3 od siostry i w całkiem dobrym stanie - może nie tak ładne jak nowe ale nie zniszczone... Tyle że nie mam ochraniacza. Mama mówiła, że ma w domu jeszcze pościel z ochraniaczem ale nie wiem w jakim stanie. Ma mi przywieźć za tydzień to zobaczę... Zresztą i tak na początku będę przykrywać tylko kocykiem lub rożkiem... Pewnie na kołderkę się przerzucimy na jesień jak się chłodniej zrobi.

Cytat:
A rozmawiałyście jeszcze o włoskach... Farbujecie w ciąży??
Ja chcę pofarbować tylko mam dylematy... Tzn chciałabym już pofarbować bo ostatnio pofarbowałam w sierpniu i już mi nawet blondy zaczynają prześwitywać... Nie podoba mi się to co mam na głowie... A z drugiej str jak się uda to 30 maja mamy jechać na tę komunię mojego chrześniaka (wiem, że by mu przykro było jakby mnie nie było, więc będę się starać jechać jak z małym będzie wszystko ok) i znów będzie trzeba malować włoski Może wtedy tylko odrosty bym poprawiła No i jeszcze 3 maja mama ma imieniny i zawsze jest duża impreza - rodzinka się zjeżdża a w tym roku to pewnie też przyjadą z ciekawości żeby zobaczyć jaka to ja gruba jestem O ile dotrzymam do tego czasu
I też mi się nie chcą układać... Też muszę grzywkę podciąć ale chyba na razie zrobię to sama a do fryzjera pójdę pod koniec kwietnia...
Cytat:
I jeszcze chciałam zapytać o sprawy ZUSu...
Myślę, że powinni Ci wypłacić 100%. Przecież to nie oni płacili za to zwolnienie... Poza tym dostarczone było w terminie a że ktoś się dopatrzył błędu po tak długim czasie to przecież nie Twoja wina... Tak mi się wydaje... Chyba zacznę dokładnie sprawdzać moje zwolnienia bo położna wypisuje a ona taka średnio rozgarnięta jest

Michaś
Stary 2010-03-01, 12:13   #1858
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam kochane po 2 tygodniowej nie obecnosci juz odebralam lapka z naprawy wiec bede obecna nie uda mi sie was nadrobic bo nie mam az tyle czasu bo maly budzi sie co godzinke gora 1,5 na jedzenie,u nas wszytsko wporzadku pepuszek juz zagojony a maly rosnie jak na drozdzach.

pochwale sie wam moja figurka 3 tyg po porodzie i najnowsza fotka szymka
Elcia wyglądasz super! Ile Ci jeszcze zostało do wagi sprzed ciąży?
A Szymuś rwelacyjnie wygląda w tej bluzie i adidkach
Widzę, że Szymuś ma tego smoka Aventu, którego planuje kupić - sprawdza się?

Nasza Córunia

Stary 2010-03-01, 12:16   #1859
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Przyszła do mnie wyprawka Już widać światełko w tunelu a rzeczy do kupna coraz mniej

Kakusiu, ja z ZUSem nie podpowiem, bo nawet się nie znam...
Ja farbowałam ostatnio nie widzę powodów żeby nie farbować i to szamponem koloryzującym bez amoniaku...
Lindsley to macie imprezowy miesiac przed sobą
Elcia figura pierwsza klasa jak Ty to zrobiłaś??

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:17
zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:21   #1860
Kakusia
Zakorzenienie

Odpisuję w osobnym poście

Lindsley gdybym miała od kogoś pościel to też bym nie kupowała Bo to drogi zakup jakby nie było....
I też planuję na początek w rożek zawijać na noc, albo kocykiem albo do śpiworka

No to farbnij się pod koniec kwietnia, ot tak na mamy imienieny i prawie będzie na 30maja chyba, że będą już duże odrosty to machniesz sobie same odrosty i już
Ja farbuję raczej dla ożywienia kolorku włosków bo mam takie niejednokolorowe dlatego zastanawiam się czy może wytrzymać do tego porodu....

Co do ZUSu mam nadzieję, że masz rację Dzięki
Ja też głupia jestem bo mogłam dobrze patrzeć na to zwolnienie, ale z drugiej strony błąd w nazwisku, nazwie pracodawcy, datach zwolnienia... no można tam wypatrzeć błąd i zareagować. Ale skąd ja mogłam wiedzieć, że w rubryczce "niezdolność do pracy" ma być napisane o21 teraz będę wiedzieć....

Zgadnij, L'oreala Creme Gloss może farbowałaś ?
A co miałaś w tej wyprawce zamówionej? Pochwal się!

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości