Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-19, 13:41   #341
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos..._3516184_n.jpg
Śliczna dziewczyna

Ja też jestem zdania, że dziewczynka powinna wiedzieć o wszystkich takich sprawach zanim dostanie pierwszej miesiaczki, aby oszczedzic jej stresu. Oczywiscie wiadomo, że nie chodzi o to, żeby ja wtajemniczac w jakies naukowe teorie, czy uświadamiać ją "głębiej" jesli chodzi o seks, ale powinna wiedzieć już, jakie zmiany beda zachodzic w jej ciele, z czego to wynika itd., itp.

Ja kiedyś miałam taka fajna ksiazeczke, własnie pisana specjalnie dla starszych dzieci na ten temat. Niestety nie pamietam dokładnie autora ani tytułu. Pamietam tylko, że miała czerwoną okładke i coś mi świta, że autorem była niejako Dr. Ruth, ale pewności nie mam. Polecam

A, i jeszcze jedno - moja siostra dostała pare miesiecy temu pierwszego okresu. Nikt sie tego nie spodziewał, wiec o takich sprawach wiedziała naprawde niezbedne minimum i była przerażona. Siostra ma niecałe 10 lat.
A zapytam tak niedyskretnie. Czy zanim dostała okresu to miała jakiekolwiek objawy dojrzewania? Piersi? Trądzik?
Bo ja jak dostałam okres to już byłam w pełni wykształconą kobietą.

Ja czytałam właśnie o dziewczętach dla dziewcząt. Książka jeszcze chyba z lat '70. I taką sama chciałam jej kupić. Tylko że ja nic z tej książki już nie pamiętam. Czytałam ją w 4-5 kl, wiec nie bardzo mnie zainteresowała, bo już to wszystko wiedziałam.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora