2010-04-05, 21:37
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: jaki kierunek studiów skazuje na bezrobocie
Witam wszystkich
Zainteresował mnie ten wątek, ponieważ mam zamiar podjąć naukę od września na jakimś studium. I chciałabym Was zapytać co się najbardziej teraz opłaca? jaki kierunek? Szczerze powiem, że skończyłam kosmetologie w tamtym roku i do tej pory nie mogłam znaleźć pracy w zawodzie i troche mnie to przeraża... Dlatego chciałabym podjąć naukę zaocznie w kierunku niekoniecznie związanym z kosmetyką. Nie ukrywam, że chodzi mi głównie o to, bym mogła wznowić pobieranie renty rodzinnej i to jest główny powód mojej decyzji. Drugim powodem jest to, że widzę jaka jest sytuacja na rynku pracy i chociaż kosmetyka rozwija się dobrze to z braku doświadczenia mam nikłe szanse na wybicie się. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady dotyczące kierunku kształcenia, bo sama nie wiem co mam wybrac, jedyne co wiem to to, że szkoła musi być dwuletnia no i w trybie zaocznym bo na codzień pracuję. Przejrzałam już wiele ofert różnych szkół i nie wiem co wybrać: hotelarstwo, obsługa turystyczna, rachunkowość, administracja, prace biurowe czy może zupełnie coś innego?z góry dziękuje za pomoc