Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-09, 08:38   #660
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wlasnie dzwonila do mnie mama, ze wyniki krwi juz sa, wszystko ok tylko niska hemoglobina.
Czyli potrzebuje wiecej zelaza/kwasu foliowego, tak?
Wiecie co powinnam jesc, zeby to podwyzszyc?
Jeśli chodzi o produkty,które mają w sobie sporo żelaza(a to lepiej się wchłania,jesli jest w obecności kwasu foliowego i wit.C),to będą to takie prosukty jak mięso,kasze,pełnoziarnist e pieczywo,świeże owoce i warzywa oraz soki,zielone warzywa tj:brokuły,brukselka,ziel ona sałata,fasolka szparagowa,ponadto płatki owsiane,suszone morele,daktyle,pestki dyni,nasiona słonecznika,groch,soja,bu raki i czerwona kapusta

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Na koniec pytanko mam: Czy takie (pionowe) bóle-ciągnięcie na dole, pod brzuszkiem są normalne? Wczoraj od rana przez kilka godzin czułam, ale potem przeszło samo. A dziś rano znowu czułam. Jak ucisnę podbrzusze to to ciągnięcie promieniuje w bok (po skosie, prawie do żeber)
Takie bóle to normalka,więzadła się rosciągają(stąd to uczucie ciągnięcia) i może to trochę boleć.Chyba większośc z nam tak ma,w końcu w ciąży jesteśmy i brzuszek rośnie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy ktoras z was zmaga sie z grzybica pochwy?
Ja ostatnio brałam Nystatynę i potem Lactovaginal.Wczoraj byłam u ginki i powiedziała,że czyściutko,więc pomogło

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witam z ranca
dziś sobie pospałam do 8.00, meżuś rano nie odsłonił mi rolet anty i myślałam, że wciąż noc jest hehe...
Ho ho ho to zaszalałaś,Ja codziennie śpię co najmniej do 8.00

Byłam wczoraj u ginki.Zbadała mnie wszystko w porzadku.Macica urosła,szyjka ładna,słyszałam bijące serduszko Generalnie wszystko git,ale jak jej powiedziałam,że ostatnio mi ta siara w nocy wypływała,to się trochę zmartwiła,że to za wcześnie i kazała mi łykać magnez i nospę,nie masować brzucha i ...leżeć Trochę mnie to dobiło...

Ale i tak mam dobry humor z rana,bo włączam komputer,internet,a tu mężuś ustawił jako stronę startową naszego suwaczka ciążowego Miło z jego strony

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-04-09 o 08:42
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora