2010-04-09, 11:40
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
Napisane przez gusinek
ja was głównie podczytywałam ale aniap zawsze min raz dziennie sie odzywała, a tu cisza, czyzby ją szybciej dopadło? 
|
a mi się coś kojarzy, że ona miała mieć CC 9 kwietnia ale może mi się porypało 
mi właśnie udało się zjeść coś na siedząco, bo od dwóch dni jadłam przy blacie w kuchni w 30 sek, bo mała na górze i pewnie płacze 
dzięki oliwka za tą stronkę... poczytam, ale już mnie wkurzyli, bo patrzcie co piszą:
Karmienie piersią musi boleć
Nieprawda - piersi podczas karmienia bolą głównie wtedy, gdy dziecko ssie, nie obejmując ustami całej brodawki. By przestały boleć, zwykle wystarczy zmienić sposób przystawiania malucha.
Jeśli masz z tym problem, poproś o pomoc położną albo zgłoś się do poradni laktacyjnej. Jeśli mimo prawidłowego przystawiania dziecka piersi nadal bolą, to przyczyną może być choroba brodawek i wtedy konieczne jest specjalistyczne leczenie.
Kurna ja w szpitalu wyłam z bólu i za każdym razem przy karmieniu dzwoniłam po położną, bo myślałam, że mała jest źle dostawiona i co?? Była dostawiana dobrze, ale brodawki musiały się przyzwyczaić, a bolało strasznie.... chyba gorzej to wspominam niż sam poród a oni mi tu jakąś chorobę brodawek wkręcają
Darusia super, że idziecie do domu a z płaczem to nie wiem... kurcze moja zawsze jak płacze to chce cyca potrzebujecie troszkę czasu i się nauczycie siebie na wzajem
|