Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Napisane przez olivka_7
A ja myślałam nad czymś takim nad łóżeczko......
osobiście podoba mi się najbardziej ostatni- jedynie cena mi się nie podoba 
Na razie zobaczymy, muszę jeszcze kupić narzutę dla nas na łóżko, fotel bujany będzie do karmienia a zawsze mi się marzył i rolety do sypialni. A małej fotelik. Ale podoba mi się bardzo ten aniołek ostatni u tego sprzedawcy są jeszcze inne równie śliczne.
Hmmm może zażyczymy sobie od chrzesnej na prezent- byłaby to zarazem fajna pamiątka dla małej  Ale popatrzę jeszcze u nas w takim sklepie gdzie może być coś w tym stylu a dużo tańsze
i
|
Ladne aniolki , co to nie wymysla zeby naciagnac mamuski sama mam fiola na punkcie aniolkow ale raczej takie z ceramiki lub podobnego tworzywa i jednokolorowe raczej, kilka stoi w domu na stale a reszta - czyli mnostwo wszelkiego rodzaju nawet swiecznikow wyciagam na boze narodzenie - ma to jakis klimat .
Cytat:
Napisane przez yolanda9
A ja tak dla odwrócenia uwagi od zbliżających się porodów, pochwalę się nowym lokatorem  Mój mąż upolował chomika!!!!  I to dosłownie  Poszliśmy do galerii po pieczywko, było bardzo późno (chyba przed 22 - tuż przed zamknięciem). Już mieliśmy wychodzić, kiedy zobaczyliśmy, że po pasażu biega chomiczek... Mój mąż stwierdził, że nie możemy pozwolić, żeby tak samopas latał, bo może mu się stać krzywda, tym bardziej, że sklep zoologiczny już był zamknięty (a przypuszczamy, że stamtąd chomiczek zwiał...) TŻ postanowił go złapać  Niezłe ma skubany przyspieszenie, ale Tż też był sprytny i go "upolował"  Mieliśmy początkowo go komuś oddać, ale tak nam się spodobał, że postanowiliśmy go zaadoptować  I takim oto sposobem mamy chomika- przybłędę Oto on i jego nowy domek 
|
Super ten chomiczek , taki maly myszolek no i przygoda fajna - nie co dzien sie zdaza
Cytat:
Napisane przez yolanda9
No to robimy zawody, które dziecię dłużej w brzuszku posiedzi
Właśnie na allegro siedzę i szukam naklejek na ścianę z motywami do pokoju dla synka... Czy któraś ma może doświadczenie z tego typu ozdobami? Tyle tego jest, ze nie jestem w stanie się zdecydować na wzór i wielkość  Na pewno kupimy gwiazdeczki na sufit - takie fluorescencyjne . Takie np http://allegro.pl/item997375172_swie..._zestawow.html
A na ścianę chciałabym jakiś naklejki kolorowe właśnie... nie mam niestety zdolności, żeby namalować coś samemu, więc muszę tak kombinować 
|
Ja juz mam naklejone na sciane , ale po 1 - pokoj dla dziewczynki , wiec naklejki typowo dziewczece 
po 2 , nie lubie kolorowych 
po 3 , na razie ja zadze , wiec naklejki sa takie a nie inne jak Gabryska podrosnie i bedzie chciala kolorowe to sie zmieni 
Cytat:
Napisane przez araczki
Silpe, witaj. Fajnie, ze jestes :: Lawendowy pokoj musi wygladac slicznie 
|
Zeczywiscie ta lawenda sliczna i delikatna - widac na fotce , mial byc wrzos ale byl za bardzo rozowy a rozowy jest dla mnie mdly i oklepany , wiec jest Lawendowe Pole ( nazwa farby)
na trzech scianach a na bialej scianie motyle 
Cytat:
Napisane przez cate_;18554
:oklaski: dla Gabrysi.
[/QUOTE
 dziekujemy
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18558697]
pamietamy.  Ty uważaj na siebie, widzisz, co się tu dzieje, jak kobiety sie rozsypuja... więc tym bardziej uważaj, bo jeszcze gdzies na granicy urodzisz.
|
wytrzymam zostal mi juz tylko zjazd na 1 maja i siedze w domku . Mam zamiar ostatni miesiac poswiecic na odpoczynek i relaks , na porod szykuje sie na poczatek czerwca - zobaczymy - Gabrysia ju duza dziewczyna i gin mowi ze prawdopodobnie przyspieszy mi sie porod .
To juz 31 tydzien a dziecko wcale nie traci energi , niby miejsca mniej juz ma ale caly czas fika , no i na wizycie potwierdzily sie moje przeczucia - mala lezy juz ustawiona glowka w dol 
Cytat:
Napisane przez tygrysek99
ja kończę dziś dopiero 31 tc ale coś mi się zdaje że też do końca nie dotrwam, te skurcze braxtona mam coraz częściej, i czasem czuję brzuch jak na @, co prawda krótkimi chwilami ale.....no i mam wrażenie że Mała też jest jakoś niżej bo inaczej ją czuję....ale dużo odpoczywam i staram się nie przemęczać więc może jeszcze trochę pociągniemy
|
opisalas dokladnie moje odczucia bo choc szyjka wysoko i zamknieta to skurcze sie powtarzaja i mala juz na dole siedzi , do tego tak lobuzuje jak by juz chciala wyjsc 
coraz czesciej mam ucisk na pecherz - a bylo tak fajnie - i w nocy nie zawsze sie wysypiam zwlaszcza ze , zeby wstac musze sie najpierw rozbujac 
wklejam foty prawie skonczonego pokoju Gabrysi - caly majdan lezy w koncie bo meble juz upatrzone i kupie w przyszlym tygodniu , no i zaslonki musze kupic - mialam szyc ale znalazlam fajne i chyba je kupie beda pod kolor , na 3 scianach lawenda na jednej z oknem dachowym na bialym tle fioletowe motyle ( naklejki )
na drugiej focie- no musze sie pochwalic wlasnie to o czym pisalam wczesniej - Anioly jako ze je lubie i zbieram dostalismy wczoraj prezent od znajomego
- to jest aniol z ciasta chlebowego zrobil go znajomy znajomego , zajmuje sie takimi zeczami - aniol jest upieczony i twardy jak skala , gotowy do zawieszenia na sciane ( ma zawieszke) - moze wlasnie pojdzie do pokoju Gabrysi???
Wlasnie sie dopatrzylam ze na fotkach wyglada jakby byly 2 odcienie fioletu !??
w realu jest tak jak na 1 fotce
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:28
|