![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Matki Polki (przyszłe i obecne)
Bydgoszczankę odwiozłem dziś do szpitala. Na miejscu okazało się, że skurcze są co minutę, a ciążę określili na 36,6 tygodnia. Położna rozpoznała żonę i wyznała, że od 9 lat podziwia naszego psa ![]() Moją "ciężarówkę" zakwaterowali w ślicznej, przestronnej 2 osobowej sali z własną dużą łazienką i tv. Na razie ma leżeć 2 dni na patologii ciąży, a potem dalej zdecydują. Pozdrawiam. Tatuś KWIETNIOWY
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Witam... Mnie tu wieki nie było... Jakiś czas netu nie miałam i już nie dam rady wszystkiego nadrobić... Póki co trzymamy się w dwupaku i jeszcze niech synuś (na 90% będzie Michaś) sobie posiedzi min 2 tyg, bo jeszcze wszystko nie gotowe... Dziś się dopiero zabrałam za pranie ciuszków, torba nie spakowana... Ale moja "sąsiadka" Bydgoszczanka (mamy do siebie ok 60km i bardzo zbliżone terminy porodów) mnie zmobilizowała... i do niedzieli mam zamiar się z wszystkim uporać... Na wózek przyjdzie mi pewnie dłużej poczekać, bo jeszcze nie zamówiłam...
I oczywiście GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM MAMUSIOM ![]() ![]()
#695 |
Zakorzenienie
|
Cześć Tatusiu Kwietniowy
![]() ![]() Dziewczyny to rozpakowywanie naprawdę nabiera tempa ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Iza super zakupy ![]() uciekam już od tego kompa bo dziś pół dnia przy nim spędziłam - a to nie za dobrze. Idę może naczynia pomyję bo się sterta uzbierała. |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#697 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chyba powiem grzecznie dobranoc i zniknę w czeluściach mego łóżeczka, bo coraz głupsze myśli zaczynam mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1854226 2]powiem Wam, że mało co dzisiaj zawału nie dostałam.
poszłam do toalety na siusiu. papier do dzieła, a on cały zakrwawiony (nie to że jedna kropelka...)... ja sama w domu, myślałam że zemdleję, rozbeczałam się... na koniec okazało się jednak że to tylko pękło mi jakieś naczynko tam bardziej z tyłu... nie wiem czy to te cholerne żylaki czy co? wyobrażacie sobie pewnie co ja przeżyłam... ludzie, nigdy więcej takich atrakcji... ![]() Nie dziwie sie..ja bym chyba padla z nerwa.... Cytat:
Cytat:
![]() Trzymaj sie dzielnie Bydgos a Tatus kwietniowy niech koniecznie ja pozdrowi od nas i przekazuje nam wiesci.... Biricchina, ja wczoraj zaczelam 38 tc i miewam bole jak okresowe...ponoc normalne. Basiak, skoro Ty 17 dni do poroduto ja 18 jakos.Ufff. Silpe, witaj. Fajnie, ze jestes :: Lawendowy pokoj musi wygladac slicznie ![]() Iza, ciuszki i lozeczko bardzo ladne ![]() ____ Mialam dzisiaj drugi i osatni kurs przedporodowy. Przyszla para z 7 tygodniowym dzeciaczkiem i laska opowiadala,ze o 7 rano odeszly jej wody a o 9 miala malego juz przy sobie. Fajnie. Pozniej spotkalam sie z 2 kolezankami. Jedna z nich tez jest w ciazy i termin ma na 22 kiwietnia. Ma miec cc poniewaz dziecko jakos niedawno jej sie przekrecilo glowa do gory chociaz bylo sobie juz odwrotnie.
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
A ja mam podejrzenie cholestazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli nie da rady to oby wszystko przebiegło sprawnie i bezpiecznie Cytat:
koniecznie zrób szybciutko te badania, to bardzo niebezpieczne dla dzieci
![]() |
#701 | ||||
Zadomowienie
|
yolanda9
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- No a ja dzisiaj miałam próbę OCT, odłączyli mnie jak już miałam skurcze co 3 minuty. Powiem szczerze, że już nie wiem jak chcę rodzić ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do kota - nie, nie pozwalam. A jak wskakuje, to normalnie go zganiam, przecież mu krzywdy nie zrobię ![]() A co do czopa i Bydgoszczanki - kilka postów wyżej pisała, że już jedzie ![]() ![]() Sukienusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A myśmy znów w SR byli, dzisiaj ćwiczenia praktyczne ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dużo próbek i z Hippa i Nivea ale nie wiem od kiedy można stosować bo nic nie jest na opakowaniu napisane. aha i to Oilatum to w aptece trzeba szukać? ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się kobieto i niech dzidzia wytrzyma jeszcze trochę w brzucholu aby podrosnąć więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O tym nie pomyślałam, nie wiem czemu ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1855319 1]kurczę pieczone... to zaczyna się przybliżać, i przybliżać... następna... i kolejna... słabo mi... ![]() [/QUOTE] ![]()
![]() |
#704 |
Konto usunięte
|
Gringoo, mamy tu na myśli butle z wodą dla nas do picia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
Marto a czemu piszesz, że ciuszków Ci nie oddadzą w szpitalu
![]() Noo a ja muszę zabierać się za prace z dermatologii, tak się ociągam już od tygodnia ale muszę skończyć ją do piątku ![]() Tymczasem uciekam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18556349]Gringoo, mamy tu na myśli butle z wodą dla nas do picia ![]() aaaa ![]() ![]() ![]()
#706 | ||||||
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czas pędzi nieubłagalnie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nowego lapka. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam podobnie, mojego kuzyna żonka zaprosiła mnie na swoje urodzinki w czerwcu...ja rodze w maju..ale co tam...ona ma na to swoje zdanie, a mianowicie : No wiesz...my przyjezdzamy z Norwegii i bedziemy w Polsce tylko chwilke, wiec musisz byc...dziecko dasz swojej mamie - napewno bedzie zadowolona.....Mhm napewno..... ![]() A tak ogólnie to znacie może jakąś dobrą pozycję, żeby wygodnie siedzieć? ![]() ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-04-13 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
to musi być jakiś wyjątek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pozdrowienia dla Bydgosi i kciuki, żeby dziewczyny jeszcze trochę wytrzymały w dwupaku ![]() hurtem gratuluję wieści z wizyt. współczuję tym, które mają różne "atrakcje". u nas dziś intensywny dzień zakupowo-remontowy. no ale fachowiec jest i chce popchnąc robotę mocno do przodu. wybieraliśmy kolory ścian w pokojach na górze, w tym do pokoju córci. stanęło na ciepłym żółtym, a do tego wzięliśmy uroczy border z kolorowymi miśkami, które wyglądają, jak te z haribo ![]() ![]() spokojnej nocy wszystkim. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale wy się spieszycie...
![]() Bydgoszczanko kciuki zebys jeszcze pobyła z córcią w dwupaku - choć trochę ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Gringoo to najlepiej wejść na stronę producenta i poczytać, ale przypuszczam że z Hippa pewnie masz od 1 dnia życia. Oilatum do kupienia w aptece. Ale nie ma co chyba na zapas kupować jak masz te próbki zobaczysz może akurat dzidziolek nie będzie miał uczulenia
![]() A ja kobitki sobie nie śpię od dwóch godzin. Przewierciłam się z boku na bok poczytałam gazetę Mam dziecko i w końcu się poddałam i wstałam. Przekopałam lodówkę, ale nic mojej uwagi nie przykuło- no poza Pepsi i muszę się przyznać że wypiłam pół szklanki- wiem nie zdrowo ale zdarzyło mi się to może 3 raz w ciąży- no może 4 że tak trochę, musiałam po prostu miałam pypcia. A na koniec zrobiłam sobie wielką michę kisielu poziomkowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Bydgoszczanko trzymaj malutką w brzuszku jak najdłużej!
![]() Araczki te skurcze są normalne, ale przestraszyłam się trochę bólu jak na @, bo w ciąży taki ból kiepsko mi się kojarzy. Byłam wczoraj u swojego lekarza, uspokoił mnie. Szyjkę mam krótką, ale zamkniętą, łożysko w porządku. Ciśnienie wyszło mi bardzo wysokie, ale pewnie z nerw. Dostałam skierowanie na ktg i przykaz żeby coś zjeść i się uspokoić, bo z takim ciśnieniem to zostawią mnie w szpitalu... Zwykle mam ciśnienie w górnej normie 140/90, u lekarza wyższe dlatego mierzę codziennie w domu. W szpitalu ktg wyszło ok za to ciśnienie mierzone 3 razy było 155-167/110-115 a puls nawet raz 148. A teraz najlepsze - w szpitalu mierzenie ciśnienia wyglądało tak: rękaw od aparatu musiałam trzymać albo ja albo pielęgniarka, bo był za krótki a rękę trzymało się w powietrzu... Lekarz kręcił głową na to ciśnienie, więc powiedziałam co myślę o takim mierzeniu ciśnienia i wyszukał inny aparat, rękę położyłam na stole i cudem ciśnienie spadło do 140/90 ![]() Następne ktg mam w czwartek, na dyżurze mojego lekarza ![]() A i ta cała przyjemność na izbie przyjęć to prawie 3 godziny...:/ Miłego dnia mamusie ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2010-04-14 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ojej co minute, toz to porod juz! cos czuje, ze Malenka chce byc juz z rodzicami ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------- Cate powodzonka i sily na nastepny dzien, jestem ciekawa co u Kardashi. Co do porodu posladkowego, okropnie sie tego boje, bo tutaj kaza rodzic naturalnie, gdy dzidzius lezy w tej pozycji ![]() 3 tygodnie temu Stefanek lezal glowka w dol, ale przeciez mogl sie obkrecic. Juz nie bede miala USG, bo tu sie takowe wykonuje 1-2 razy na ciaze no a badania na paciorkowca albo inne swinstwa??? nie ma szans, w ogole o czyms takim nie slyszeli ![]() Musze wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze i myslec pozytywnie, bo w Polsce do porodu raczej sie nie znajde ![]() Remoncik u nas tez wre, Malusio ma pomalowane sciany i raz sufit, jutro kupimy panelki ![]() ![]() Milego dnia kobity |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||||
Zadomowienie
|
No właśnie ja się cały czas zastanawiam jak rozumieć to oznaczenie, że można stosować od 1 miesiąca, tzn. po ukończeniu 1 miesiąca czy od pierwszych dnia 1 miesiąca, czyli od narodzin??
![]() ![]() Cytat:
![]() Super rzeczy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś wreszcie się wyspałam - 8 godzin w kawałku i przynajmniej dziś jakoś funkcjonuję. Poza tym jakoś nie mam żadnych skurczów ani nic takiego. Jedynie upławy. Ale jutro mam wizytę u ginki to pewnie więcej się dowiem. Ciekawam jak moja szyjka?? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że wszystko w normie, i Cię w szpitalu nie zostawili. ![]() Cytat:
![]() Na fotki pokoiku Waszego maleństwa też czekam. ![]() Ale jestem niewyspana... Maskiu przydreptał dziś do naszego łóżka w nocy o 3:00 i nie chciał iść do siebie... kręcił sie, wiercił, a ja razem z nim... ![]() Pogoda znów do dupy. ![]() Chyba wezme sie za prasowanie ciuszków dla dzidka. poza tym TŻ ciut mnie rano wnerwil, więc na obiad dostanie tylko kluski na parze (nie lubi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas dzisiaj pada ![]() zrobiłam listę brakujących rzeczy - troszkę jeszcze tego się nazbierało, niby same drobiazgi ale zawsze.... najgorzej idą mi zakupy właśnie kosmetyków dla dziecka, jakoś nie wiem ![]() Szpitalne mamusie trzymam kciuki co by było dobrze ja kończę dziś dopiero 31 tc ale coś mi się zdaje że też do końca nie dotrwam, te skurcze braxtona mam coraz częściej, i czasem czuję brzuch jak na @, co prawda krótkimi chwilami ale.....no i mam wrażenie że Mała też jest jakoś niżej bo inaczej ją czuję....ale dużo odpoczywam i staram się nie przemęczać więc może jeszcze trochę pociągniemy ![]() miłego dnia a i dzisiaj muszę skończyć prasowanie ciuszków - jak ja tego nie cierpię ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18561932] Ale jestem niewyspana... Maskiu przydreptał dziś do naszego łóżka w nocy o 3:00 i nie chciał iść do siebie... kręcił sie, wiercił, a ja razem z nim....[/QUOTE] to ja też tak mam tylko z moim dzieciem w brzuszku - ja na prawy bok - to Ona też, ja na lewy Ona też ![]() ![]() ![]()
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18561932]czekam na efekty końcowe.
![]() poza tym TŻ ciut mnie rano wnerwil, więc na obiad dostanie tylko kluski na parze (nie lubi ![]() postaram się zdać relację, ale to jeszcze nieprędko ![]() czyli TŻ będzie dziś głodny... ciekawe, czym sobie "zasłużył'? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
co za w ogóle pielęgniarka mierzy w taki sposób ![]() tylko się można wystrachać, nic więcej ![]() No a z tą naszą izbą przyjęć i czekaniem to niestety tak jest wszędzie.. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będę mogła ich używać bo mam tego multum ![]() Do tego dostałam od brata próbki jakiejś tam firmy z Holandii, ale nie wiem czy będę ich używać. No i ja też mam ochotę na coś nietypowego do jedzenia ![]() Zaraz wybiorę się do sklepu na buszowanie. Cytat:
![]() a te badania to nie można gdzieś prywatnie wykonać np. w jakiejś polskiej klinice? ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No czasami się zdarzy, że zasadzi mi gdzieś po jajnikach ![]() No a mi się wydaje jakoś, że mała trochę dłużej posiedzi niż do t.p ![]() Ja takowych skurczów nie mam ale czasami jak mnie złapie takie zdrętwienie brzucha i ból pleców, to właśnie są te skurcze Braxtona? Lecę do sklepu bo jestem strassszzznie głodna :ślina: U nas też oczywiście pogoda do bani bo cały czas pada i pada, a miałam zrobić kolejne podejście do mojego Laba i go potraktować czesakiem bo już nie mogę z tymi kłakami i nieogolonymi ubraniami ![]()
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
A my po wizycie u gina: z szyjką w miare, nadal 2 cm byc moze cos sie rozwiera od góry ale lekko. Lezenie pomaga. Na usg przepływy, ilosc wód w porządku, maluch ma ok 2100-2200. Martwi mnie jedynie wielkosc główki dziecka bo wynika ze jest duza jak 37 tydz a my mamy niecały 34.
Reszta pomiarów obliczona na 32 tydz:brzuszek i kosc udowa. Lekarz nie mowił nic o wodogłowiu ani o nieprawidłowosciach ale zawsze moze sie mylic. Wy tez macie takie rozbieznosci w pomiarach czy tylko ja schizuje?
#720 | |||||
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18558697]
Mam nowego lapka. ![]() Gratuluję i leciutko zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do braku badań - z jednej strony narzekamy na polską opiekę medyczną, z drugiej, już kolejny raz narzuca mi się stwierdzenie, że jednak to zachód jest w tyle i ma w nosie pacjentki. Fakt, że u nas prywatnie raczej człowiek na ciążę się nastawia, no ale jednak ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18561932] poza tym TŻ ciut mnie rano wnerwil, więc na obiad dostanie tylko kluski na parze (nie lubi ![]() Cudny sposób ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Cate i Bydgoś dzisiaj? Strasznie ciekawa jestem! A ja się na jutro uczyć muszę, ostatnia różnica programowa została, z fizjoterapii. I jestem walnięta - znalazłam sobie kolejne studia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.