Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-20, 15:01   #1491
Ariena
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Może ogranicz nabiał do samego twarogu, a większe porcje mięsa jedz?
No i trochę ruchu też by mogło być, zwłaszcza, że czujesz taką potrzebę.

Nie musisz wychodzić nigdzie, możesz spokojnie ćwiczyć w przerwach w szukaniu pracy Na youtube są filmiki z serii 8 minutes (na różne części ciała).
Możesz też dokładać więcej ruchu w czynnościach domowych (ja na przykład znoszę po jednym kubku po schodach, czasami uzbiera mi się ich jakieś 6, rekord 13 Jak mam skarpetki wrzucić do szuflady, to zanoszę po jednej parze, jak czekam na zagotowanie się wody na herbatę to się kręcę po kuchni, truchtam itp.).
Praktykuję też podskoki przed lustrem W nowej książce, w rozdziale "Aktywność na receptę" Dukan pisał, że to poprawia nastrój i w sumie miał rację
Ciekawe praktyki.... ostatnio się nieźle zmachałam robiąc ogólne porządki w domu, ale przecież nie będę codziennie myć paneli drewnianych. Mam pod domem siłownię i chyba się też zapiszę.
Sęk w tym, że właśnie nienawidzę ćwiczeń, mam taki zestaw 20 ćwiczeń na nogi i tyłek (tam mam 90% tłuszczu chyba). Nie cierpię ich, nudzi mnie to i męczy. Wolę konkrety typu:rower, basen,step, siłownia właśnie. Jak robię same ćwiczenia to głowa mnie zaczyna boleć i jak leżę na podłodze wymachując nogami to spać mi się zachciewa i organizm ze wszystkich sił krzyczy :"przestań!" Także takie ćwiczenia to dla mnie katorga.
Także faktycznie więcej ruchu i więcej mięcha i będzie ok myślę.