2010-05-21, 21:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Napisane przez fasolka73
Mam już tą przyprawę asafetydę, ale ona ma takie grudki, tak słabo jakby zmielona jest i jak posmarowałam brzuszek, to pełno tych grudek było jak piasku, więc nie podoba mi się to. Czy działa?-(wieczorem)trudno powiedzieć, bo zasnęła wtedy po 15 min, ale też może ze zmęczenia, bo cały dzień strasznie marudziła wtedy... Spała w nocy ok 6 godz ciurkiem, i to może też przez to całodniowe marudzenia, bo w ciągu dnia tylko miała drzemki 15 min.
Myślę, żeby z tej przyprawy tylko taki wywar zrobić i tym smarować, bo ten piasek mnie dobija i pewnie też drażni skórę małej.
Aniu, a jak Ola Ci płacze, to co robisz? Bierzesz na rączki, bujasz?
|
Często nosi ją teściowa bo ja wieczorem musze dac Szymkowi kolacje i go połozyć spać . Ola się uspokaja od samego chodzenia z nią . tesciówka też jej śpiewa coś tam i ona na nią łypie i przestaje płakać . Czasem też pomaga jak ją zawine w kocyk i na lezaczek i ten lezaczek nogą bujam ale lekko nie chce jej nauczyć bronie się więc rękoma i nogami aby tego nie robić . czasami też biore ją na rece jak siedze i jak ją mocno przytule na kolanach to też się uspokaja. zalezy od sytuacji. I tak czesto tak bywa że kilka minut i znowu jest ryk i trzeba szukac innego złotego środka . a.. i czasem jest cisza jak ją się położy na brzuch , najlepiej jak ja sie też położe i ją kłade na sobie.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa
ja do kazdego mleka po 15 kropelek ale ty karmiaca jestes wiec z tego co mi mowili po jedzeniu sie daje jesli karmisz.
|
doczytalismy na ulotce że jak jestokres gdy ma być kolka to dac wtedy . ale ja dam trzy razy dziennie po 15 kropel i zobaczymy
Cytat:
Napisane przez pl_madzia
Ja jeszcze odkąd obmywam mojego wodą to nie uzywam smarowideł pod pieluchę, no chyba że była duża kupa i nie od razu zmieniona.
|
ja wogóle nie używam prawie a uzywam chuteczek . smaruje mała tylko rano i wieczorem i bephantenem. odparzenia nawet najmniejszego nie miała nigdy . zauwazyłam że czym mniej kremów tym lepiej bo skóra oddycha. przy szymku nie smarowanie też się sprawdziło
Cytat:
Napisane przez libra777
A co to takiego zelixe
Pop no naprawde kawał klocka ręce mi odpadają od naszenia dobrze ,że już chce posiedzieć trochę
|
proszki silne na recepte . na odchudzanie Polski odpowiednik meridi . szybko się po niej chudnie ale nie kazdy może brac bo nie kazdy się po ym dobrze czuje . ogólnie jeśc się po tym nie chce
http://www.*******/leki/p557-Zelixa
ja się po tym super czułam a waga leciała
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23
Milo wiedzieć, że nie jestem sama
Naprawde?? Mogę jeść lody??  Jakbys mogła dowiedziec się od tej kolezanki co tam jeszcze dokladnie jadła to byłabym ogromnie wdzięczna

|
Mozesz spróbowac jeść soje . Np jogurty sojowe sa całkiem niezłe daje je Szymkowi czasem bo soja zdrowa , mleko sojowe itp. ogólnie popatrz na działach ze zdrowym jedzeniem na ciasta i inne rzeczy poczytaj składy . w zwykłych ciastach też trzeba poprostu poczytac bo naprawdę nie wszystkie mają mleko. kiedyś pamiętam że jak ona była u mnie okazało się że miałam jakieś markizy kupne i własnie nie miały. a lody sorbetowe przeciez mleka nie maja  warto poszukac w necie przepisów pewnie na forach się laski wymieniają tym co jeść
Ola śpi - gdzie to zapisać
|