Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-21, 21:31   #1808
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Mam już tą przyprawę asafetydę, ale ona ma takie grudki, tak słabo jakby zmielona jest i jak posmarowałam brzuszek, to pełno tych grudek było jak piasku, więc nie podoba mi się to. Czy działa?-(wieczorem)trudno powiedzieć, bo zasnęła wtedy po 15 min, ale też może ze zmęczenia, bo cały dzień strasznie marudziła wtedy... Spała w nocy ok 6 godz ciurkiem, i to może też przez to całodniowe marudzenia, bo w ciągu dnia tylko miała drzemki 15 min.
Myślę, żeby z tej przyprawy tylko taki wywar zrobić i tym smarować, bo ten piasek mnie dobija i pewnie też drażni skórę małej.

Aniu, a jak Ola Ci płacze, to co robisz? Bierzesz na rączki, bujasz?
Często nosi ją teściowa bo ja wieczorem musze dac Szymkowi kolacje i go połozyć spać . Ola się uspokaja od samego chodzenia z nią . tesciówka też jej śpiewa coś tam i ona na nią łypie i przestaje płakać . Czasem też pomaga jak ją zawine w kocyk i na lezaczek i ten lezaczek nogą bujam ale lekko nie chce jej nauczyć bronie się więc rękoma i nogami aby tego nie robić . czasami też biore ją na rece jak siedze i jak ją mocno przytule na kolanach to też się uspokaja. zalezy od sytuacji. I tak czesto tak bywa że kilka minut i znowu jest ryk i trzeba szukac innego złotego środka . a.. i czasem jest cisza jak ją się położy na brzuch , najlepiej jak ja sie też położe i ją kłade na sobie.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja do kazdego mleka po 15 kropelek ale ty karmiaca jestes wiec z tego co mi mowili po jedzeniu sie daje jesli karmisz.
doczytalismy na ulotce że jak jestokres gdy ma być kolka to dac wtedy . ale ja dam trzy razy dziennie po 15 kropel i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze odkąd obmywam mojego wodą to nie uzywam smarowideł pod pieluchę, no chyba że była duża kupa i nie od razu zmieniona.
ja wogóle nie używam prawie a uzywam chuteczek . smaruje mała tylko rano i wieczorem i bephantenem. odparzenia nawet najmniejszego nie miała nigdy . zauwazyłam że czym mniej kremów tym lepiej bo skóra oddycha. przy szymku nie smarowanie też się sprawdziło

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A co to takiego zelixe

Pop no naprawde kawał klocka ręce mi odpadają od naszenia dobrze ,że już chce posiedzieć trochę
proszki silne na recepte . na odchudzanie Polski odpowiednik meridi . szybko się po niej chudnie ale nie kazdy może brac bo nie kazdy się po ym dobrze czuje . ogólnie jeśc się po tym nie chce
http://www.*******/leki/p557-Zelixa
ja się po tym super czułam a waga leciała

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Milo wiedzieć, że nie jestem sama

Naprawde?? Mogę jeść lody?? Jakbys mogła dowiedziec się od tej kolezanki co tam jeszcze dokladnie jadła to byłabym ogromnie wdzięczna
Mozesz spróbowac jeść soje . Np jogurty sojowe sa całkiem niezłe daje je Szymkowi czasem bo soja zdrowa , mleko sojowe itp. ogólnie popatrz na działach ze zdrowym jedzeniem na ciasta i inne rzeczy poczytaj składy . w zwykłych ciastach też trzeba poprostu poczytac bo naprawdę nie wszystkie mają mleko. kiedyś pamiętam że jak ona była u mnie okazało się że miałam jakieś markizy kupne i własnie nie miały. a lody sorbetowe przeciez mleka nie maja warto poszukac w necie przepisów pewnie na forach się laski wymieniają tym co jeść

Ola śpi - gdzie to zapisać