Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-05-29, 21:39   #3708
grupies
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez patrykasia_76 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.. czy II fazę mogę zacząć od protein z warzywami a potem same proteiny? Czy kolejność ma znaczenie?
II zaczynamy od warzywek żeby całkiem witamin się nie pozbywać z organizmu. W końcu I była szokiem dla organizmu, wiec dajmy mu odpoczac na PW.

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Własnie wcinam sobie wędzoną makrelę na kolację Jak dawno nie jadłam samej makreli i zapomniałam jaka ona dobra
Nie najlepszy pomysł na kolacje, bo wędzona rybka na noc zatrzymuje wodę, więc rano patrz na wagę troszkę z przymrużeniem oka

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
Bardziej mnie zastanawia czy mogę jeść ok 230 gr homo dziennie?
Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Serek homo to ma więcej węgli niż np zwykły twaróg-na to trzeba zwrócić uwagę. Dziewczyny pisały norma nabiału 500g dziennie. Ja używam homo do sosów, deserów, samego nie jem
Ja jem homo naturalne takie 3% i jakoś nie widze różnicy w wadze rano jak zjem i jak nie zjem. Ogólnie staram się nie przekraczać 50 gr węgli dziennie (Pamiętaj, że otręby też mają węgle).

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Czyli można wcinać?

Aha, kupiłam dziś mąkę kukurydzianą i właśnie wyczytuję że to nie to samo co mazeina, a potem znowu że wszyscy własnie tego używają i to jest właśnie to...o co kaman...Jeszcze nie zdążyłam użyć, więc wolę wiedzieć przed niż po :P
Możesz zjeść ten sernik, ale jak nie jadłaś dziś otrębów, żeby nie przekroczyć dziennej dawki. Choć weteranki, które pisały Ci żebys nie jadła, też mają rację, bo na I chodzi o to żeby to byly jak najczystsze proteiny, wtedy jest większy szok dla organizmu. A dobrze przeprowadzona I faza jest punktem wyjscia do regularnych spadków

Co do mąki to raczej ją odstaw, bo nie jest Ci ona potrzebna. Skrobi używaj tylko i wyłacznie jak potrzebujesz coś zageścić, ale też bym z nią nie szalała - szczególnie jak nie masz dużo do zrzucenia (nie pamietam ile masz), a na diecie nie będziesz dlugo, to nie używalabym jej wcale tak na wszelki wypadek, żeby nie dostać zastoju.