2010-06-19, 15:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
Napisane przez aako
Widze ze wiekszosc z was sie wyprowadza. Ja juz się wyprowadziłam 
|
I mieszkasz z koleżankami? 
Cytat:
Napisane przez BeaS
Żbiki, ja gotuję. JA! 
ciekawe jak wyjdzie.
Bez sensu jest limit czytania książek. Jedni lubią czytać, inni nie. Przecież nie da się do tego zmusić. Po co ktoś ma wypożyczać na siłę, żeby było wypożyczone skoro i tak tego nie przeczyta, a może akurat ktoś inny chciał przeczytać i tej książki wtedy nie będzie. Nie rozumiem głupich zasad szkolnych.
Oczywiście to nie jest atak na Ciebie. 
Przelałam swoją złość na głupie zasady.
|
A co gotujesz? 
Wiesz, a wg mnie to nie jest takie głupie, bo czasami rodzice, wiedząc, że jest taki limit, pilnują, by dzieci czytały albo sami tym dzieciom czytają, zachęcając je i zaciekawiając. u mnie w domu tak jest, Juniorowi zazwyczaj lektury się czyta,a on siedzi i słucha.
Gdy dziecko już nabierze takiego nawyku, to w przyszłości chętniej sięgnie po książkę. ;-) a poza tym takie wspomnienie, jak ja np. mam z dzieciństwa, gdy czytałam 'Karolcię' chyba z 10razy z wypiekami na twarzy, jest bezcenne. 
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------
Cytat:
Napisane przez czijo
|
'Morda wspiera tylko znajome mordy' czadowa piosenka 
Wiadomości oglądam bardziej po to, by wiedzieć, co się na świecie dzieje ;-) i nie ograniczam się tylko do tvp1 czy tvn, bbc dla mnie też istnieje, więc weryfikuję trochę.
I wiem, wieem, że w tv przedstawiają polityków tak jak chcą przedstawić, a nie takimi, jacy są naprawdę, ale oglądam, by wiedzieć, o co cho. 
Ostatnio oglądałam Kropkę nad i z Napieralskim, żeby zobaczyć, jak go Olejnik będzie gnębić i przyznaję, że ładnie wybrnął, tam miejsca na manipulację medialną nie było.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."
Studentka 
Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-06-19 o 15:49
|
|
|