|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Odebralam juz moses baket i lozeczko kupione na e-bay'u. Obylo sie bez niespodzianek, rzeczy sa sliczne i nowiutkie. Jutro jedziemy po wozek - mam nadzieje, ze bedzie tak samo.
Cytat:
Napisane przez Jola00
Spacerujemy już sobie  Wczoraj i dziś już byliśmy na spacerku. Pogoda piękna,więc trzeba korzystać. A mały uwielbia spacery,śpi w wózeczku jak zabity 
|
Jola, a jaki Ty masz wozek? Ciesze sie, ze twoj synek lubi spacery i mam nadzieje, ze moj tez bedzie lubil 
Mysmy dzisiaj urzadzili sobie kolejna wycieczke - o 6.15 nastapila pobudka i cala rodzina pojechalismy tutaj:
http://www.warwick-castle.co.uk/
Przygotowania trwaly od wczoraj, bo musielismy wziac ze soba sniadanko (upieklam bulki) i lunch (salatka z makaronem razowym - trzeba sie zdrowo odzywiac, hyhy), naladowac aparat itp. Ale bylo naprawde przepieknie, jesli jeszcze nie bylyscie - polecam! Tylko strasznie duzo schodow, bardzo stromych, wiec wczolgiwalam sie na nie strasznie powoli 
Cytat:
Napisane przez hanjah
Ja pisałam tak (znalazłam coś podobnego w necie, ale teraz nie pamiętam gdzie):
I want that my last day at work is ....
|
Raczej "I want my last day at work to be..." - ale to malo grzecznosciowa forma. W pismach oficjalnych nie uzywa sie formy "I want"
Tu jest dobra stronka:
http://pregnancy.lovetoknow.com/wiki...etter_Examples
Cytat:
Napisane przez hanjah
(...) niestety musimy pojechać same, tzn. z moją mamą, bo tż nie dostał wolnego  Ale już się nie boję, w końcu przez dwa tygodnie non stop gadałam z personelem medycznym po angielsku 
|
No, widze ze Hanjah sie nam rozkreca no po dwoch tygodniach non-stop to masz pewnie slownictwo medyczne w malym palcu
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
|