![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Ja wolałabym Piotr, ale znamy samych „beznadziejnych” Piotrków i z tego powodu, mąż jest bardziej za Tomkiem. Bardziej podoba mi się zdrobnienie Piotruś, niż Tomuś czy Tomaszek. Myśleliśmy jeszcze o Szymonie, ale nie podoba mi się jego angielska wersja.
#3272 |
Zakorzenienie
|
A ja licze skurcze jak na razie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
zaczęło się ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Rozeznanie
|
Darianna25 - trzymamy kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Rozeznanie
|
Darianna ale super
![]() troche ci zazdroszcze ![]()
#3276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz zamierzam obserwowac swoje cialo... choc ostatnio jak mialam przerwe to sie zalamalam.. strasznie mi twarz wysypalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Darianna powodzenia
![]() aniaxxxxx hormony się uspokoja, to i wszelkie zmiany powinny zniknąć... chy7ba, że zajdziesz w ciążę ![]() ![]() Vedma 5 tygodni i już... jak to szybko leci ![]() Diari nie siębardziej niż Piotr Tomasz podoba. Jakkolwiek by maluszek miał na imie i tak będziecie go kochać najbardziej na świecie. ![]() Przed nami jeszcze wybór imienia... z kalendarzem w ręku ![]() hanjah cieszę się, ze jesteście zadowoleni z nowego pojazdu dla malutkiej ![]() Jolu mam nadzieję, ze u was wszystko w porządeczku ![]() My w środę mieliśmy USG (okazało się, ze to 13 tydzień). Maleństwo rośnie pięknie, serduszko bije jak dzwon ![]() Wczoraj poszliśmy obejrzeć pościel feretti i baaaaardzo nam się podoba ![]() W Polsce pięknie słonko nam przyświeca. Ja walczę z uporczywym kaszlem przy pomocy syropu homeopatycznego... i działa ![]() Życzę miłego dnia.
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
Uuuu!
![]() ![]() Czemu z kalendarzem w reku? Adas sie rzuca dzisiaj jak swiety Marek po piekle... mam takie wrazenie, ze jest mu juz troche ciasno i niewygodnie w tym brzuchu... Zaczyna tam brakowac miejsca na NAS OBOJE ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U mnie nocka kiepska. Kopiuje z innego wątku O 20.00 zaczęły mi się skurcze w miarę regularne. O 21.00 zrobiłam sobie ciepłą kąpiel.Nie pomogła chociaz w wodzie było super. O 24.00 położyłam się spać, usnęłam na 2 godziny.Skurcze były non stop.Przynajmniej mi się tak zdawałao, że cały czas mam twrdy brzuch. Chodząc do wc podczas siku strasznie mnie bolało i brzuch się spinał. O 3.30 zgłodniałam i zjadłam kluski z mlekiem. Padłam o 4.00 i wstałam o 8.00. Już myślałam, ze wszystko mi przeszło ale o 10.00 znowu się zaczęło. Na razie było kilka skurczy. Chyba pojedziemy do szpitala żeby mnie podłaczyli bo sama nie wiem.Myślałam, że jakoś instyktownie będę czuła, ze to już ale mam wątpliwości. A i mała była strasznie aktywna w czasie tej nocy. Chciałabym aby mi wody odeszły i wtedy nie miałabym zadnych wątpliwości. Luna a ja się zastanawiałam gdzieś się podziała.A jednak pościel przywozisz.Widziałam ją jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Darianna powodzenia i trzymam kciuki za was dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Przyczajenie
|
![]()
witam po przerwie. wrocilismy z tego Birmigham, Marcin był na konferencji dot. iPhone'a i Mac'a, nawet 15-minutowe wystąpienie zaliczył ;-)
Ale do rzeczy...dzisiejszy dzień mnie dobija. Pokłóciłam się z Mężem, odstałam 2 godziny w kolejce w biurze porad żeby dowiedzieć się, że jednak nie da rady wcześniej zakończyć umowy na wynajem mieszkania (mieliśmy razem wynająć mieszkanie w Londynie), ledwo się wtaczam na 3. piętro, brzuch mnie boli, łzy lecą jak grochy ![]() Dzisiaj ma Marcin przyjechać, miało być tak fajnie a teraz się nie odzywamy do siebie. Dość mam wszystkiego!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oglądałam i płakałam ze śmiechu.
http://www.youtube.com/watch?v=h0vII...ext=1&index=20 Jakoś się wszystko uspokoiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdzamy i wypisujemy co nam się spodoba, a że podobają nam się często różne imiona, będzie nam łatwiej osiągnąć kompromis ![]() Cytat:
Kupiliśmy jeden komplet ![]() ![]()
![]() |
#3284 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() U nas dobrze wszystko,tylko czasu mało...Oliver terroryzuje ![]() ![]() ![]() Darianna i jak u Ciebie? Rozwinęła się akcja? A może już po wszystkim ![]() ![]() Diari Ty pewnie też już tylko patrzeć jak będziesz tulić swoje maleństwo ![]() My jutro jedziemy do szpitala. Mają robić Oliverowi jakieś badania i go ważyć ![]() Spacerujemy już sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jola, ale masz fajnie, że już możesz sobie chodzić na spacerki, do tego taka super pogoda, już się nie mogę doczekać, jak ja bede chodziła. Jak mąż wrócił z pracy, to pojechaliśmy nad wodę, K. wędkował, a ja poleżałam sobie na leżaku z książką i nawet trochę się opaliłam.
![]() |
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Korzystajcie jeszcze póki możecie z "wolności". A spacerki z maluchem są chyba faktycznie najprzyjemniejszą rzeczą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba znowu wypadł mi kawałek czopa ale wpadł do muszli wiec nie zbadał czy to to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Raczkowanie
|
Hanjah i Jolaa, przede wszystkim serdecznie gratuluje cudownych maluszkow
![]() ![]() Darianna Ty raczej bedziesz nastepna, i pozniej Diari ![]() ![]() Mielismy sie przenosic wczoraj do wiekszego domu kilka ulic dalej a tanszego, ale niestety, agent nie przyszedl do pracy ![]() ![]() Darianna, trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U mnie nocka spokojna.Brzuch mnie boli przy każdym siku. Skurcze sporadyczne.Już mnie wkurza to czekanie. Dzisiaj dobrego humoru to ja mieć nie będę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Rozeznanie
|
Darianna a ja myślałam, że ty już na porodówce. Byliście w szpitalu? chyba pisałaś, że chcecie jechać?
Trzymam kciuki, żeby akcja rozkreciła się ![]()
#3291 |
Raczkowanie
|
Hmmm...dziewczyny, moglybyscie mi pomoc...? Musze dac na pismie krotka notke, kiedy ide na urlop macierzynski. Pytalam sie juz czy sa jakies gotowe formularze, po prostu do wypelnienia, ale raczej nie. Nie wiem jak to sformulowac po ang. zeby sie nie zblaznic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I’m writing to confirm that I’m pregnant. I’m expecting my baby on ... I would like to start my maternity leave and pay on ... (for 39 weeks). I want that my last day at work is .... Yours sincerely (plus swoje imię i nazwisko oraz adres i do kogo pismo jest skierowane). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,żeby w końcu udało się przenieść do nowego domciu ![]() Cytat:
![]() ![]() Może u Ciebie to też już jeden z objawów zbliżającej się godziny "o" ![]() Dobrze,że po wszystkim humor mi się poprawił i deprechy żadnej nie mam,bo szczerze mówiąc bałam się tego ![]() My już po badankach. Pobierali Oliverkowi krew z piętki,biedny płakał...I zważony jest. Pięknie przybiera na wadze. Waży już 3630g ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
Jak sobie tak teraz przypominam ostatni tydzień przed porodem, to dochodzę do wniosku że też byłam jakaś rozdrażniona, niespokojna i płaczliwa. Ale nie wiedziałam, że to może być oznaka zbliżającego się porodu
![]() My w poniedziałek jedziemy na pobranie krwi do szpitala i też poproszę, żeby moją niunię zważyli. Bo to też cycowe dziecko ![]() Tylko niestety musimy pojechać same, tzn. z moją mamą, bo tż nie dostał wolnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |||
Zadomowienie
|
Odebralam juz moses baket i lozeczko kupione na e-bay'u. Obylo sie bez niespodzianek, rzeczy sa sliczne i nowiutkie. Jutro jedziemy po wozek - mam nadzieje, ze bedzie tak samo.
Cytat:
![]() Mysmy dzisiaj urzadzili sobie kolejna wycieczke - o 6.15 nastapila pobudka i cala rodzina pojechalismy tutaj: http://www.warwick-castle.co.uk/ Przygotowania trwaly od wczoraj, bo musielismy wziac ze soba sniadanko (upieklam bulki) i lunch (salatka z makaronem razowym - trzeba sie zdrowo odzywiac, hyhy), naladowac aparat itp. Ale bylo naprawde przepieknie, jesli jeszcze nie bylyscie - polecam! Tylko strasznie duzo schodow, bardzo stromych, wiec wczolgiwalam sie na nie strasznie powoli ![]() Cytat:
Tu jest dobra stronka: http://pregnancy.lovetoknow.com/wiki...etter_Examples Cytat:
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Raczkowanie
|
Hanjah, Vedma, sliczne dziekuje za te przyklady
![]() Zaraz idziemy ogladac dom, ktory jakby sie udalo wzielibysmy z rodzina i dobrymi znajomymi. 7 pokoi, po remoncie, dopoki nie dostaniemy z cansilu mogloby byc ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Raczkowanie
|
Ugh...okropny dom, jestem bardzo rozczarowana i na pewno zadne z nas tam nie pojdzie. Wolalabym znalezc cos zblizonego standardem do tego domu co teraz mamy, bo jest fajny. A szukamy nowego bo landlady postapila nie fajnie, podniosla czynsz o 105 £
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm... My w obecnym mieszkaniu mamy ten sam czynsz od poczatku, czyli lipca 2006 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.