stary jednooki dachowiec
|
Dot.: Dostaję szału.
Cytat:
Napisane przez CytrynowaPannica
Nie poinformowali mnie, że nie są w stanie dać mi więcej pieniędzy. Właśnie chodzi o to, że nie powiedzieli nic takiego.
|
Dali do zrozumienia. Powiedzieli, że nie powinnaś rzucać starego mieszkania, bo nie znajdziesz nowego w podobnej cenie, a poza tym jeśli miałabyś płacić więcej, to widzą tylko opcję z Twoimi dojazdami. Czyli de facto wychodzi na to samo.
Na dodatek, podobno sama masz świadomość, że:
Cytat:
Rozumiem, że utrzymanie mnie w Gdańsku, przerasta poniekąd możliwości moich rodziców
|
Cytat:
Nie mówię też, że chcę mieszkać drożej i nie pracować.
|
Nie, ale piszesz, że nie masz możliwości znalezienia pracy, czyli pracować raczej nie będziesz. Na dodatek nie masz pewności, że znajdziesz tańsze mieszkanie. Mimo to masz pretensje do rodziców i uważasz się za zranioną, bo stwierdzili, że jeśli nie zostajesz w mieszkaniu za 500 zł, to masz dojeżdżać na uczelnię.
Cytat:
Czytałaś mój post uważnie?!
|
Najzupełniej. Tym bardziej, że ciężko mi było uwierzyć, że Ty jesteś jego autorką.
Cytat:
Cały czas borykam się z problemem bezradności. Szukam pracy i nie chcę brać pieniędzy od rodziców. Chcę im pomóc, ale nie wiem jak. Mieszkania także szukam najtańszego z możliwych. Chyba normalne, że wolałabym płacić mniej, tym bardziej, że wiem, jakie są realia?
|
Dobrze, ale dopóki borykasz się z tym problemem, warto byłoby uwzględnić opinie osób, które Ci to mieszkanie sponsorują. A nie rzucać fochem i pisać, że Cię zranili.
Cytat:
Nie rzuciłam im w twarz niczym.
|
Wiesz, mnie tekst od własnego dziecka, za którego studia i mieszkanie w obcym mieście płacę, mimo, iż teoretycznie mogłoby dojeżdżać na uczelnię, o tym, jak mogę wyrzygiwać mu, że to kosztuje, by zszokował i obraził. I dla mnie, owszem, w tej sytuacji jest to rzucenie komuś w twarz wybietnie chamskiej odzywki.
Cytat:
Gdybyś znała sytuacje, jakie miały miejsce wcześniej, wiedziałabyś, dlaczego użyłam właśnie takiego słowa.
|
Wiem tyle, ile opisałaś, więc po tym oceniam. Tyle.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|