Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 17:31   #3609
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez KlauDYch Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Mam 15 lat i jak pewno się spodziewacie mam problem z trądzikiem.Wiele osób mi doradzało by użyć Szarego mydła kosztuje ok.3zł.Poszłam za ich propozycją i je kupilam zauważylam że szare mydło wysusza moją cerę ale jednocześnie naprawde mi pomogło miałam mniej pryszczy nie dużo mniej ale naprawde moja cera odrzyła!!!Na początku stosowania nie zauważyłam zmian ale po dłuższym stosowaniu zauważyłam zmiany na lepsze
TO jest mój jeden sposób na trądzik.Drugim sposobem jest przebywanie na słońcu uwielbiam lato bo słońce wysusza mi cere i nie mam wtedy ani jednego pryszcza.A jak ktos ma problem z wągrami polecam jechać nad morze i chodzić po niej by piasek ktory porusza sie przez wiatr pilinguje moja cere(oczyszcza ja)
Oczywiście to są moje sposoby jesli wy macie jakies sprawdzone porady prosiłabym o napisanie prywatnej wiadomości do mnie
Pamiętaj tylko, że szare mydło stosujemy jak już PUNKTOWO na wypryski, nadmierne wysuszenie twarzy skutkuje zwiększeniem łojotoku.
Przy trądziku powinnaś unikać słońca i stosować kremy z filtrem, bo nabawisz się przebariweń! A ich tak łatwo się nie pozbędziesz.
Co do peelingu proponuję raz w tygodniu używać cukru z odrobiną wody.

I kup sobie jakiś lekki krem nawilżający.

Ja osobiście jestem w trakcie leczenia trądziku dermatologicznie (walczę od 8 lat) niestety domowe sposoby mogą tylko wspomagać to leczenie w moim wypadku, a nie zastępować.
Jakiś czas temu piłam pokrzywę i drożdże na "piękną cerę", a moja zareagowała tak, że wstyd było się z takimi gulami ludziom pokazać.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez horizons Pokaż wiadomość
Witam!!
Moim sposobem na ładną cerę będzie zmiana odżywiania rzucenie słodyczy itp....
Od jutra zaczynam- i rozpisze mój plan liczę na Waszą opinię
Jeśli ci się uda to podziwiam naprawdę.
Ja nie jestem zdolna do aż takich poświęceń, ale np. wyczytałam (i sprawdziłam!), że czekolada nie wpływa na trądzik (nawet jedzona "kilogramami"), ale wiadomo każdy inaczej reaguje.