Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-21, 19:36   #1123
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić! Zaręczyliśmy się! Tak oficjalnie! Tylko dylemat mam ogromny z pierścionkiem
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Chociaż moje kuzynki nie przejmują się - zawodówka, ślub, dziecko. W wieku 20-21 lat. Kątem u rodziców, z pensją 1000 zł męża. Same do pracy nie pójdą (jak to, trzyletniego maluszka do przedszkola byś oddała?! ) ale na brak kasy marudzą...
Ja pierniczę, ja tu się tak stresuję, studia, praca, sensowna pensja, budowa domu... a one taki luz...
Oj tak, też znam takie wynalazki. I czasem jak patrzę to naprawdę dochodzę do wniosku że niektórzy chyba bez mózgu się urodzili.

Mam podobnie. Nie zdecyduje się na dziecko póki nie będę pewna że sobie poradzimy już wtedy we trójkę.

Wiadomo, że życie pisze różne scenariusze, ale co innego 'wpadka' WPADKA mimo robienia wszystkiego by tak nie było, a co innego 'świadome' - jakoś to będzie.

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? Co prawda nie mieszkam jeszcze z TŻ-etem ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni A u Was jest taka miła atmosfera
Witaj

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to żaden prawdziwy ginekolog (piszę prawdziwy, czyli lekarz z powołania, a nie konował) nie założy spirali dziewczynie, która nie rodziła...
Szczerze zaskoczona jestem że w ogóle takie istnieją - dla nieródek. Chyba mnie coś ominęło, bo byłam niemalże pewna ze to dopiero po pierwszej ciąży.

Chyba podpytam moją gin przy najbliższej wizycie.

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Pokazywali to zdjęcie lekarze na wykładzie, więc nie powinna to być ściema.. chociaż mam nadzieje, że był to jakiś fotomontaż
Na magisterskie wybiorę się na pewno, tylko chciałabym już zacząć pracować gdzieś na oddziale dlatego rozważam zaoczne. Mieszkania niestety swojego nie mamy, więc musielibyśmy coś wynająć. Same wiecie jak to jest z finansami.. opłacić studia moje, studia TŻeta, wynajem mieszkania i jeszcze się utrzymać.. prawie nierealne
A może pokoik na początek.
Wiadomo, żę to nie to samo, ale niestety najczęściej realia są kiepskie i młodych ludzi jeszcze w trakcie studiów zwyczajnie na inne rozwiązanie nie stać.
A wiadomo studia wiecznie nie trwają i będzie lepiej - a może nawet wtedy udałoby się coś odłożyć.

Dzion oczywiście pędem minął.
W pracy nawet chwili nie miałam by do was zajrzeć.

Teraz relaksik z pedicure sobie uskuteczniam przy oglądaniu meczyku.

Apropo's - dziewuszki, co używanie do stóp? Zwłaszcza do pięt. Mam z nimi problem. Używam tarki codziennie i prawie co dzień mam tak twarde i ostre żę nie sposób się nie podrapać w łóżku jedna o drugą.
Nie mogę sobie z nimi poradzić.
Oczywiście w ramach oszczędności - coś taniego by się przydało.

Kurcze, tak myśleliśmy i myśleliśmy i wychodzi że my też w tym roku nigdzie na urlop nie pojedziemy.
Kasy się nie przelewa, bo wesele i trzeba zrobić sprzęgło w samochodzie i tak jakoś bardziej nas ciągnie w stronę odnowienia łazienki niż wojaży po kraju.
Odbijemy to sobie pod koniec roku - kilkudniowym wypadem.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora