2010-07-29, 10:43
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Witam
Zaraz uciekam do koleżanki która za 2 tyg rodzi na ostatnie już chyba ploty przed rozpakowaniem
Cytat:
Napisane przez muron
ja chodzę do okulistki tej samej od kilkunastu lat co pół roku, nie korzystałam nigdy z zadnych skierowań 
jak się ma problemy z oczami to samemu się pilnuje;-) Zreszta ja miałam różne dziwne okulistyczne historie.
A Ty masz jakieś problemy? Napisz to Ci powiem czy się kwalifikujesz na CC. O okulistyczne oczywiście, bo tu mam rozeznanie.
|
Ja poza niewielką wadą na (-) do tej pory nie miałam innych problemów z oczami. nie wiem czy ta siatkówkę okulista sprawdza zawsze czy tylko w ciąży pod kątem porodu?? Bo nigdy nic mi nie mówił o odklejającej się siatkówce
Cytat:
Napisane przez oliwiakp
Ja to zaczynam panikowac bo jutro badania genetycze  Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok.
|

Cytat:
Napisane przez vilya
Super że u ciebie wyszło ok. Ja się zastanawiam jak myślę o tym co ja bym zrobiła gdyby przezierność wyszła duża, bo raczej nie usunęłabym ciąży (nie chce pisać ze na pewno bo dopóki człowiek się nie znajdzie w takiej sytuacji to nie wie co by zrobił do końca ale myślę że nie usunęłabym) i nie wiem czy bym poszła na te badania inwazyjne - chyba tylko żeby sie ewentualnie uspokoić. Na prawdę współczuję osobom które muszą podjąć taką decyzję. Szkoda, że USg jeszcze nie jest doskonałe i nie pozwala wykryć tych wad w 100 procentach.
|
Ja też zastanawiałam się co by było gdyby i dalej nie wiem w sumie. Myślę że gdybym zdecydowała się na zakończenie ciąży do końca życia miałabym dziurę w sercu i zastanawiałabym się nad tym czy decyzja była słuszna. Byłaby to najtrudniejsza decyzja w moim życiu. I mam nadzieję że nigdy nie będę przed nią postawiona.
Cytat:
Napisane przez Supernovaja
czesc dziewczyny, jak sie dziś czujecie? u nas pogoda sie poprawiła, wprawdzie troche boli nas głowa, ale może minie jak sie troszke dotlenimy  zaraz jedziemy po wyniki morfologii i powoli musimy sie rozgladać za farbami do mieszkania, dobraniu kolorków, wymianie mebli, itd  doczekać się nie mogę tego bałaganu remontowego 
|
Ja dzisiaj całkiem nieźle mimo kiepskiej pogody. Współczuję bólu głowy bo nic się wtedy nie chce przynajmniej mi. Hihi to owocnych poszukiwań
Cytat:
Napisane przez izus123
Ja tez z utęsknieniem czekam na urzadzenie pokoju dla dzidziusia, a raczej zrobimy miejsce w naszej sypialni, a pokój suszarkowo-prasowalniany zamienimy w przytulny pokój dzienny. Marzą mi się jasne kolory i planuję kupić fotel do karmienia- TYLKO dla mnie i MALENSTWA  
o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99875790
|
Też chciałabym fotelik do karmienia chodzi za mną bujany ale nie wiem czy w praktyce nie było by ciężko w nim karmić
Cytat:
Napisane przez mysiopez
Dziewczyny ratujcie!
Odebrałam wynik na toxo i kompletnie nie znam sie na wynikach
IgG wynosi 757,0 IU/m2 (chyba taka jednostka, niewyraznie napisane jest!
CO to oznacza??
|
Tu jest w miarę przystępnie tłumaczone :http://www.maluchy.pl/artykul/157
A masz wynik IgM?
Bo interpretuje się z tego co ja wiem na podstawie obu, ale może któraś dziewczyna lepiej się orientuje.
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"
Patrycja
[']
|
|
|