Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-07-29, 10:43   #3062
achaia
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Witam

Zaraz uciekam do koleżanki która za 2 tyg rodzi na ostatnie już chyba ploty przed rozpakowaniem

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja chodzę do okulistki tej samej od kilkunastu lat co pół roku, nie korzystałam nigdy z zadnych skierowań
jak się ma problemy z oczami to samemu się pilnuje;-) Zreszta ja miałam różne dziwne okulistyczne historie.

A Ty masz jakieś problemy? Napisz to Ci powiem czy się kwalifikujesz na CC. O okulistyczne oczywiście, bo tu mam rozeznanie.
Ja poza niewielką wadą na (-) do tej pory nie miałam innych problemów z oczami. nie wiem czy ta siatkówkę okulista sprawdza zawsze czy tylko w ciąży pod kątem porodu?? Bo nigdy nic mi nie mówił o odklejającej się siatkówce

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Ja to zaczynam panikowac bo jutro badania genetycze Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Super że u ciebie wyszło ok. Ja się zastanawiam jak myślę o tym co ja bym zrobiła gdyby przezierność wyszła duża, bo raczej nie usunęłabym ciąży (nie chce pisać ze na pewno bo dopóki człowiek się nie znajdzie w takiej sytuacji to nie wie co by zrobił do końca ale myślę że nie usunęłabym) i nie wiem czy bym poszła na te badania inwazyjne - chyba tylko żeby sie ewentualnie uspokoić. Na prawdę współczuję osobom które muszą podjąć taką decyzję. Szkoda, że USg jeszcze nie jest doskonałe i nie pozwala wykryć tych wad w 100 procentach.
Ja też zastanawiałam się co by było gdyby i dalej nie wiem w sumie. Myślę że gdybym zdecydowała się na zakończenie ciąży do końca życia miałabym dziurę w sercu i zastanawiałabym się nad tym czy decyzja była słuszna. Byłaby to najtrudniejsza decyzja w moim życiu. I mam nadzieję że nigdy nie będę przed nią postawiona.

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, jak sie dziś czujecie? u nas pogoda sie poprawiła, wprawdzie troche boli nas głowa, ale może minie jak sie troszke dotlenimy zaraz jedziemy po wyniki morfologii i powoli musimy sie rozgladać za farbami do mieszkania, dobraniu kolorków, wymianie mebli, itd doczekać się nie mogę tego bałaganu remontowego
Ja dzisiaj całkiem nieźle mimo kiepskiej pogody. Współczuję bólu głowy bo nic się wtedy nie chce przynajmniej mi. Hihi to owocnych poszukiwań

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Ja tez z utęsknieniem czekam na urzadzenie pokoju dla dzidziusia, a raczej zrobimy miejsce w naszej sypialni, a pokój suszarkowo-prasowalniany zamienimy w przytulny pokój dzienny. Marzą mi się jasne kolory i planuję kupić fotel do karmienia- TYLKO dla mnie i MALENSTWA
o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99875790
Też chciałabym fotelik do karmienia chodzi za mną bujany ale nie wiem czy w praktyce nie było by ciężko w nim karmić

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie!
Odebrałam wynik na toxo i kompletnie nie znam sie na wynikach
IgG wynosi 757,0 IU/m2 (chyba taka jednostka, niewyraznie napisane jest!
CO to oznacza??
Tu jest w miarę przystępnie tłumaczone :http://www.maluchy.pl/artykul/157
A masz wynik IgM?
Bo interpretuje się z tego co ja wiem na podstawie obu, ale może któraś dziewczyna lepiej się orientuje.
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora