|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
ja chodzę do okulistki tej samej od kilkunastu lat co pół roku, nie korzystałam nigdy z zadnych skierowań
![]() jak się ma problemy z oczami to samemu się pilnuje;-) Zreszta ja miałam różne dziwne okulistyczne historie. A Ty masz jakieś problemy? Napisz to Ci powiem czy się kwalifikujesz na CC. O okulistyczne oczywiście, bo tu mam rozeznanie.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-28 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3033 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Achaia brzus piekny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a gdzie robilas we wrocku?zapisywalas sie na jakis termin czy z marszu zostalas przyjeta?ile płaciłaś? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() brakło mi neta ostatanio, nadrobiłam tyle co dałam rade, trzaskacie niemiłlosiernie szybko te posty ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
No pogoda jest beznadziejna. Dzisiaj oglądałam w TV jak przewidują mniej wiecej pogodę, otóż nie będzie już 30 stopniowych upałów - dla nas dobrze ale dla tych co wyjeżdzają na wczasy np nad morze to nie za dobra wiadomość. Zauważyłam w ogóle od kilku lat jest tendencja przesunięcia się pory roku - wcześniej jest cieplej, czerwiec i lipiec sa najcieplejsze a w sierpniu to już jesienny zimy wiaterek wieje. Pamiętam jak sierpień był najlepszym okresem wakacji, ciepło, bezdeszczowo. A teraz, 2 lata temu chciałam się poopalać pod koniec sierpnia to mi autentycznie zimno było od wiatru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
ale jak będzie 26 i słonce to będzie gorąco
![]()
![]() |
#3036 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam robione to badanie, robiłam na NFZ i nic nie płaciłam. Gin nawet nie spytał jaką grupę krwi ma Tż tylko wysłał na badanie. Wyszło negatywnie więc ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A miałaś przy okazji tego badania robione jakieś inne??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie tam jest wsio ryba byleby nie padało już i nie było po 50 stopni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla relaksu dla was i fasolinek polecam, chyba, że kogoś to nie kreci ![]() http://www.youtube.com/watch?v=C72027z1kmA |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Rozeznanie
|
To badanie miałam przy okazji morfologi, moczu. W sumie dostałam to już na pierwszym skierowaniu od gina. Nie wiem czy nie ma to przypadkiem jakiegoś związku z tym że to moje drugie dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi te 26 w zupełnosci wystarczy ![]() Właśnie z Tżtem skończyliśmy wybierac imiona dla dzidzi...zajęło nam to ponad godzinę, bo na tej stronie jest ich sporo...http://mamdziecko.interia.pl/ksiega-imion niektóre są starsznie śmieszne lub dziwne...wiedzieliście, że jest imię Świr ![]() ![]() My póki co zawężyliśmy poszukiwania do: Adrian/Grzegorz/Julian/Michał/Piotr oraz Alicja/Dagmara/Dominika/Helena, niedługo się zdecydujemy, ale najważniejsze, że wszystkie nam się podobają i wybraliśmy je wspólnie, bo już myślałam, że nie dojdziemy do porozumienia ![]()
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
świetna ta strona z imionami - zawsze na innych mi brakowało niektórych imion a tutaj sa chyba wszystkie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
nie no Abdiasz albo Samomysł- napewno drugiego takiego się długo, lub nigdy, nie spotka;-)
![]() |
#3043 |
Zadomowienie
|
Ze mną pracuje Blandyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
ja na studiach miałam Harolda
![]()
![]() |
#3045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
nam się zupełnie inne podobają;-) Wybieramy jak płeć poznamy
![]()
![]() |
#3047 |
Rozeznanie
|
teraz mamy wybrane dla chłopczyka Wojtuś... ale znając życie będzie dziewczynka a dla niej imienia nie możemy wybrać...
![]() W poprzedniej ciąży miałam imię dla dziewczynki a dla chłopaka nie i mam chłopaka, gdy dowiedziałam się że chłopak to dopiero zostało wybrane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Wtajemniczenie
|
mojemu mężowi podobało się Mirko :P ale mu wybiłam z głowy
![]()
#3049 |
Raczkowanie
|
wróciłam od lekarza, masakra w tej Szwecji! i ktoś mi powie,że w Polsce mamy beznadziejną opiekę zdrowia, jestem w ciągu 2 tygodni na 4 wizycie a i tak nic nie wiem
każą mi przychodzić żeby sobie kurcze pogadać tak jak by nie mogli załatwić tego na 1 wizycie dzisiaj miałam mieć spotkanie z lekarzem od serca,bo mam zastawkę wypadającą, oki przychodzę jest lekarka, przeprowadziła wywiad osłuchała mnie słuchawkami po czym mówi........" jak dla mnie to wszystko w porządku ale ja jestem od mózgu" i jak tu się nie wkurzyć, to lekarz od głowy bada mi serce ????????????? ona banan na twarzy i mówi no koniec wizyty a ja zbieram szczenke z podłogi, a koleżanka co była ze mną sika po nogach ze śmiechu powiedziała że przyślą mi skierowanie na usg serca.....i po to jechałam 20 km, tak to ja sama się mogę zbadać..... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- a propo konfliktu, ja przy 1 ciąży miałam i teraz też mam ja 0RH-
#3050 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to zaczynam panikowac bo jutro badania genetycze ![]()
![]() |
#3051 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację, wiedziałam o tym 12 tygodniu, tylko zasugerowałam sie wypowiedzą osoby której udzieliłam odpowiedzi nie poprawiając błędu dlatego wyszło to 10 tygodni. Masz rację że chodzi tu okres pomiędzy 12 a 14 tygodniem. Super że u ciebie wyszło ok. Ja się zastanawiam jak myślę o tym co ja bym zrobiła gdyby przezierność wyszła duża, bo raczej nie usunęłabym ciąży (nie chce pisać ze na pewno bo dopóki człowiek się nie znajdzie w takiej sytuacji to nie wie co by zrobił do końca ale myślę że nie usunęłabym) i nie wiem czy bym poszła na te badania inwazyjne - chyba tylko żeby sie ewentualnie uspokoić. Na prawdę współczuję osobom które muszą podjąć taką decyzję. Szkoda, że USg jeszcze nie jest doskonałe i nie pozwala wykryć tych wad w 100 procentach. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki! już od jakiegoś czasu Was podczytuje i postanowiłam wreszcie dołączyc! obecnie kończę 13 tc. termin mam na 30 stycznia 2011r.
tydzień temu miałam badania genetyczne mój maluszek miał wtedy 61mm, teraz to już pewnie duży chłop z niego ![]() bałam się za wcześnie do Was dołączyc bo we wrześniu miałam obumarłą ciąże, więc narazie podchodzę do wszytskiego bardzo sceptycznie i troszkę dziwię się gdy we wczesnej ciaży szukacie wózków, ciuszków itp., ale nie neguję! chcialam wyjasnic jedną rzecz którą podnosiła któraś z wizażanek, ciąża nietylko obumiera w późnych miesiącach, ale we wczesnym stadium również. Serduszko poprostu przestaje bic, i wtedy nie ma się żadnych objawów straty ciąży, a nawet ma się objawy ciążowe!Do poronienia dochodzi gdy kobieta krwawi! nie dziwię się również tym, które gdy nie mają danego dnia objawów to wpadają w panike, ja mam tak samo, ale staram się nie schizowac i czekam na kolejny! nie chciałam nikogo straszyc! ciesze, że mogłam zajśc w ciąże kiedy chciałam i że mój bobasek(ja go tak nazywam, mój TŻ jest przekonany, że to SYNEK) rośnie! Powiedzcie czy macie jakieś zachciewajki i czy one mają coś wspólnego z płcią dziecka? czy to tylko brednie! zastanawiam się właśnie jakie i kiedy teraz lekarz zleci mi badania!? orientujecie się? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Bogu nie musiałam wybierać ![]() Dziewczyny-życzę zdrowia waszym Maluszkom!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, jak sie dziś czujecie? u nas pogoda sie poprawiła, wprawdzie troche boli nas głowa, ale może minie jak sie troszke dotlenimy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
Ja tez z utęsknieniem czekam na urzadzenie pokoju dla dzidziusia, a raczej zrobimy miejsce w naszej sypialni, a pokój suszarkowo-prasowalniany zamienimy w przytulny pokój dzienny. Marzą mi się jasne kolory i planuję kupić fotel do karmienia- TYLKO dla mnie i MALENSTWA
![]() ![]() o taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99875790 |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u mnie pogoda prawie jesienna, czasem pada,liscie juz z drzew zaczynają lecieć. Zła jestem, bo tego lata ani razu nie kąpałam się w morzu, a mam raptem 15 minut autem. Chyba bede musiała wybrać się tam w celach "niekąpielowych".
Piszecie juz o imionach, my mamy troche trudniejsze zadanie, w sumie potrzebujemy 3 zestawy imion, dla 2 dziewczynek, 2 chłopaków albo dla chłopca i dziewczynki. Najbardziej podobają mi się: Gustaw i Matylda kolejne nasze typy to: Albert, Alan, Kamil, Leon, Seweryn Laura, Linda, Karolina, Malwina, Marlena Powiedzcie mi, dzieci w wieku 5 miesiecy jakie rozmairy ubranek noszą? Tu gdzie mieszkam jest pełno letnich "pchlich targów" i mozna za grosze kupic ładne uzywane ubranka dla dzieci, pare sztuk juz kupiłam, w uniwersalnych kolorach. Po lecie juz nie bedzie takiej mozliwosci az do nastepnego czerwca, wiec chce sie troche obkupić już teraz ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
http://images.dba.dk/images/3/58/%5C...312_3743_3.jpg
![]() |
#3059 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ratujcie!
Odebrałam wynik na toxo i kompletnie nie znam sie na wynikach IgG wynosi 757,0 IU/m2 (chyba taka jednostka, niewyraznie napisane jest! CO to oznacza?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.